30 سوال
دقیقه
تفسیر دارد
35,000 تومان
برای خرید گروهی این تست اینجا کلیک کنید
شاخصهای ارزیابی این تست :
تاریخ بروز رسانی | خرداد 1402
شیوههای فرزندپروری و نقش آن در حفظ سلامت روانی، اجتماعی و جسمانی کودکان و والدین بسیار مهم است. خانواده به عنوان اولین و مهمترین بافت اجتماعی، برای رشد و توسعه انسان نقش کلیدی دارد.
روشهای فرزندپروری شامل رویکردها، نگرشها و قوانینی است که والدین در تربیت و رشد فرزندان خود به کار میگیرند. این روشها میتوانند بر اساس مفاهیم مختلف فرهنگی، نژادی و اجتماعی متفاوت باشند.
تعداد زیادی کودکان در طول رشد و تطابق با تغییرات درگیر مشکلاتی میشوند. استرس و تعارضهای ناشی از این تغییرات میتواند به مشکلات رفتاری، عاطفی و یادگیری در کودکان منجر شود.
وجود مشکلات رفتاری در کودکان نشاندهنده وجود روابط نامناسب بین اعضای خانواده، به خصوص والدین، است و با روشهای ناصحیح تربیتی و تعاملات ناپسندیده آنها با فرزندان مرتبط است.
فرزندان دارای حقوقی هستند که والدین موظفند آنها را رعایت کنند. حق فرزند بر پدر و مادر شامل حق داشتن زندگی سالم و امن، حق تغذیه، مراقبت و توجه مناسب، حق تحصیل و توسعه شخصیت، حق بیان نظرات و احساسات، و حق حریم خصوصی است. والدین مسئولیت دارند تا این حقوق را رعایت کرده و به فرزندان خود محیطی سالم و حامی برای رشد و توسعه ارائه دهند.
منظور از شیوه های فرزند پروری، روش هایی است که والدین برای تربیت فرزندان خود به کار میگیرند و بیانگر نگرش هایی است که آنها نسبت به فرزندان خود دارند و همچنین شامل معیار ها و قوانینی است که برای فرزندان خویش وضع میکنند ولی باید پذیرفت که رفتار های فرزندپروری به واسطه فرهنگ، نژاد و گروه های اقتصادی تغییر میکند. پرسشنامه فرزندپروری، آزمونی است که در تستشو به صورت آنلاین ارائه گردیده است و به شما میگوید که آیا برای فرزندان خود والدین خوبی هستید یا خیر.
تست های پیشنهادی برای ارزیابی شخصیت و رفتار شناسی بزرگسالان
پرسشنامه شیوه فرزندپروری والدین، یک ابزار است که برای ارزیابی شیوهها و روشهایی که والدین در تربیت و رشد فرزندان خود به کار میگیرند، استفاده میشود. این پرسشنامه برای کمک به درک نگرشها، باورها و رفتارهای والدین در رابطه با فرزندانشان طراحی شده است.
عملکرد پرسشنامه شیوه فرزندپروری والدین به این صورت است:
1. مجموعه سوالات: پرسشنامه شامل مجموعهای از سوالات است که بر اساس تحقیقات روانشناسی و روانپزشکی تحت نظر تیم کوچینگ تستشو تهیه شدهاند. این سوالات معمولاً متنوع هستند و درباره روابط، تعاملات و روشهای تربیتی والدین با فرزندانشان میباشند.
2. انتخاب پاسخ: در هر سوال، والدین باید یک پاسخ را از بین گزینههای مشخص شده انتخاب کنند. این گزینهها معمولاً متفاوت درجهای از روشهای فرزندپروری را نشان میدهند، و شامل "کاملا مخالم"، "مخالفم"، "تقریبا مخالفم"، "موافقم" یا "کاملا موافقم" می باشد.
3. تحلیل نتایج: پس از تکمیل پرسشنامه، نتایج بررسی و تحلیل میشوند که این تحلیل معمولاً به صورت آماری صورت میگیرد و به والدین کمک میکند تا شیوه فرزندپروری خود را بررسی کنند و نقاط قوت و ضعف خود را در ارتباط با تربیت فرزندانشان بشناسند.
4. بازخورد و راهنمایی: پس از تحلیل نتایج، والدین میتوانند بازخورد و راهنمایی دریافت کنند.
پرسشنامه شیوه فرزندپروری شامل 30 سوال است که به ترتیب سهم هر الگوی مورد نظر 10 تست میباشد همچنین روش نمره گذاری آن نیز بر اساس امتیاز کسب شده در نتیجه تست میباشد که نشان دهنده ی میزان وجود الگو ها در والدین است.
در تحلیل این تست سه تا مشخصه مهم را به ما ارائه می دهد که شامل مقیاس آزاد گذاری، مقیاس آمرانه و مقیاس اقتدار منطقی می باشد.
این مقیاس ها از امتیاز 1 تا 30 بررسی می شود و امتیاز هر کدام از این سه مقیاس تفسیر مخصوص به خود را دارد:
اگر امتیاز این مقیاس بالا باشد ممکن است بدین معنی باشد که شما کنترل کافی بر رفتار و کارهای فرزندانتان ندارید و قواعد و قوانین مناسبی را برای فرزاندانتان در نظر نمی گیرید. شما به این فکر می کنید که اگر فرزندتان را محدود کنید ممکن است مانع رشد و شکوفایی استعدادهایش شوید و حق انتخاب را از وی سلب کنید.
اما بالعکس اگر این امتیاز پایین باشد ممکن است به این معنی باشد شما کنترل منطقی یا بیش از حد بر روی رفتارها و اعمال فرزندانتان دارید.
اگر امتیاز این مقیاس بالا باشد بدین معنی است که شما اگر زمان هایی از روز را به شوخی و بازی با فرزندانتان بگذرانید فکر می کنید که اقتدار شما زیر سوال رفته و به گونه ای فرزانتان از شما حساب نمی برند و تفکر شما این است که اگر فرزندتان از شما نترسد حرف شما را گوش نخواهد کرد.
حال اگر امتیاز این بخش پایین باشد می تواند بدین معنی باشد که شما قوانین سفت و سختی را برای فرزندانتان وضع نمی کنید و دوست ندارید که او از شما بترسد و نتواند حرفهای دلش را به شما بزند
بالا بودن امتیاز این شاخصه بدین معناست که شما از فرزندانتان در امور نظر خواهی می کنید. قواعد و ارزش های مشخص و منطقی را برای او در نظر می گیرید و سطح توقعات شما از او مناسب توانمندی هایش می باشد.
اگر امتیاز این بخش پایین باشد می تواند بدین معنا باشد که شما درباره خواسته ها و قوانینی که برای فرزندتان وضع می کنید هیچ دلیل و منطقی برایش نمی آورید و تنها صحبتی که با او دارید این است که من صلاح تو را می خواهم و با این جمله اجازه تصمیم گیری درباره خودش را از او می گیرید.
البته تمامی موارد بالا نسبی می باشد و اگر شما تمایل دارید که به صورت دقیق بدانید چه رفتاری باید با فرزندانتان داشته باشید می توانید از مشاورین و تیم کوچینگ تستشو در این حوزه کمک بگیرید.
دیانا بامریند از دانشگاه کالیفرنیا در سال 1973 مجموعه بررسی هایی را انجام داد که طی آن الگوهایی از شیوه های فرزندپروری والدین ، مشخص شد. وی ابتدا برای اجرای مطالعات خود ، پرسشنامه هایی را طراحی کرد که به نام خود او معروف شد. این ابزار اقتباسی است از نظریه اقتدار والدین که بر اساس نظریه بامریند از سه الگوی آزادگذاری ، آمرانه ، و اقتدار منطقی والدین جهت بررسی الگوهای نفوذ و شیوه های فرزند پروری ، ساخته شده است.
بامریند معتقد بود که یکی از نقشهای اصلی والدین در زندگی کودک، اجتماعی کردن او با ارزشها و انتظارات فرهنگشان است. با این حال، نحوه انجام این کار والدین بر اساس میزان کنترلی که آنها سعی می کنند بر فرزندان خود اعمال کنند، می تواند به طور چشمگیری متفاوت باشد. در اینجا به اختصار چند عملکرد از والدین مستبد را برای شما خاطر نشان میکنیم.
رویکرد استبدادی کنترل کننده ترین سبک را نشان می دهد. والدین مستبد به جای ارزش گذاشتن بر خودکنترلی و آموزش مدیریت رفتارهای خود به کودکان، بر پایبندی به اقتدار تمرکز می کنند. والد مستبد به جای پاداش دادن به رفتار مثبت، فقط بازخوردی را در قالب تنبیه برای رفتار نادرست ارائه می کند. والدین مستبد قوانین زیادی دارند و حتی ممکن است تقریباً تمام جنبه های زندگی و رفتار فرزندانشان را در خانه و در جمع مدیریت کنند. علاوه بر این، آنها همچنین قوانین نانوشته زیادی دارند که انتظار می رود بچه ها از آنها پیروی کنند - حتی اگر بچه ها دستورالعمل های صریح کمی در مورد این "قوانین" دریافت کنند. در عوض، به سادگی از کودکان انتظار می رود که بدانند این قوانین وجود دارند و از آنها پیروی کنند.
این والدین که غالباً سرد، گوشه گیر و خشن به نظر می رسند بیشتر به جای تشویق و تمجید بر سر فرزندانشان ناله می کنند یا فریاد می زنند. آنها نظم و انضباط را بر سرگرمی ارج می نهند و انتظار دارند که کودکان دیده شوند و شنیده نشوند.
والدینی که مستبدانه رفتار میکنند معمولاً با توسل به تنبیه بدنی که اغلب شامل کتک زدن است، مشکلی ندارند. آنها به جای تکیه بر تقویت مثبت، در هنگام شکسته شدن قوانین شتابزده و خشن واکنش نشان می دهند.
والدین مستبد به کودکان حق انتخاب یا گزینه دیگری نمی دهند. والدین قوانین را تعیین می کنند و رویکرد "راه من یا بزرگراه" برای نظم و انضباط دارند. فضای کمی برای مذاکره وجود دارد و به ندرت به فرزندانشان اجازه می دهند که خودشان انتخاب کنند.
والدین مستبد به فرزندان خود برای انتخاب خوب اعتماد ندارند. والدین با این سبک به فرزندان خود آزادی زیادی برای نشان دادن اینکه می توانند به تنهایی رفتار خوبی از خود نشان دهند، نمی دهند. به جای اینکه اجازه دهند بچه ها خودشان تصمیم بگیرند و با پیامدهای طبیعی آن انتخاب ها مواجه شوند، والدین مستبد روی بچه هایشان غلبه دارند تا از اشتباه نکردن آنها مطمئن شوند.
والدین مستبد می توانند به شدت انتقاد کنند و ممکن است از شرم به عنوان یک تاکتیک برای وادار کردن کودکان به پیروی از قوانین استفاده کنند و از عباراتی مانند "چرا همیشه این کارو انجام میدی؟"، "یک چیزو چند بار باید بهت بگم؟" " یا "چرا نمیتونی هیچ کاری رو درست انجام بدی؟" این والدین بهجای جستجوی راههایی برای ایجاد عزت نفس در فرزندانشان، اغلب بر این باورند که شرمساری، انگیزهی بهتری در کودکان ایجاد میکند.
والدین مستبد به مناطق خاکستری اعتقاد ندارند. موقعیت ها سیاه و سفید دیده می شوند و جایی برای سازش وجود ندارد. وقتی صحبت از وضع قوانین یا تصمیم گیری می شود، بچه ها حرفی برای گفتن ندارند و نباید نظری بدهند.
مطالب مرتبط پیشنهادی تستشو:
سوالات متداول
تست روانشناسی شیوههای فرزندپروری والدین، روش ارزیابی والدین بوده که برای سنجش نحوه رفتارها، نگرشها، و شیوههایی که والدین در تربیت و پرورش فرزندان خود به کار میبرند، طراحی شدهاند.
این تست ابتدا با تحلیل رفتار کودکان مشکلات رفتاری و روانی کودکان را ارزیابی می کند و والدین پس از انجام تست ها می توانند به مشاوران روانشناس کودک تستشو مراجعه نموده و آموزش و پیشنهادات خود را به والدین مطرح نمایند.
این پرسشنامهها میتوانند انواع شیوههای فرزندپروری مثل فرزندپروری مثبت، محدودکننده، دمدمی و مشارکتی و عوامل دیگه ای از جمله میزان دخالت والدین در تصمیمگیریهای فرزندان، نوع نگرش والدین و رفتارهای والدین در مواجهه با رفتارهای فرزندان را می سنجد.
به شما پیشنهاد میکنیم تست شیوه فرزند پروری والدین را انجام دهید تا به نیازهای اساسی خود پی ببرید تا بهتر بتوانید رفتارهای خود را کنترل کنید.
دیدگاهها
ثبت دیدگاه شما