پشتیبانی تست‌شو
راه‌های غلبه بر تنهایی | تست‌شو

مؤثرترین راه‌های غلبه بر تنهایی

تنهایی احساسی است که در بسیاری از مواقع در زندگی ما با آن مواجه می‌شویم. بعضی از ما ممکن است در محیط کاری، تحصیلی یا اجتماعی خود تنها باشیم، یا احساس تنهایی و ناامیدی در رابطه با زندگی عاطفی خود داشته باشیم.

تست‌شو  

502

بسیاری افراد به منظور درمان تنهایی خود، سعی می‌کنند با ورود به گروه‌های مختلف اطرافیان و دوستانشان، ارتباطات بیشتری برقرار کنند. اما با وجود این اقدام، برخی از آن‌ها همچنان احساس تنهایی را در کنار دیگران دارند یا حتی احساس می‌کنند که رابطه‌شان با دیگران کافی صمیمانه نیست. این احساس تنهایی، یکی از آزاردهنده‌ترین احساسات است، اما راه‌حل‌هایی برای مقابله با آن وجود دارد. برای درمان تنهایی، بهتر است به راهکارهای اساسی و جامع تری روی بیاورید تا بتوانید به‌طور کامل از این مشکل خلاص شوید. در ادامه مطلب، با ما همراه باشید تا نکات مهمی را درمورد درمان تنهایی با شما به اشتراک بگذاریم.

تنهایی احساسی است که در بسیاری از مواقع در زندگی ما با آن مواجه می‌شویم. بعضی از ما ممکن است در محیط کاری، تحصیلی یا اجتماعی خود تنها باشیم، یا احساس تنهایی و ناامیدی در رابطه با زندگی عاطفی خود داشته باشیم. یکی دیگر از راه‌های شخصیت شناسی یا خودشناسی ارزیابی همین مسائل مهم در روان انسان است.

۱- آگاهی از تنهایی:

اولین قدم در غلبه بر تنهایی، رسیدگی به آن است. برای این کار، می‌توانید با خودتان بیشتر آشنا شوید و با تمرینات ذهنی و روانی خود، احساسات و افکارتان را درباره تنهایی بررسی کنید. همچنین، با مشاوران روان‌شناسی و روان‌درمانی مشورت کنید تا راهکارهایی برای مقابله با تنهایی پیدا کنید.

آزمون دهید: تست ازدواج

۲- برقراری ارتباط با دیگران:

یکی از راه‌های مؤثر برای غلبه بر تنهایی، برقراری ارتباط با دیگران است. می‌توانید با دوستان، خانواده، همکاران و افراد دیگری که با آنها ارتباط برقرار می‌کنید، صحبت کنید و از فرصت‌هایی مانند شرکت در فعالیت‌های گروهی و جمعی استفاده کنید. این راه کمک می‌کند تا احساسات مثبت در شما تقویت شود و از تنهایی خارج شوید.

۳- پیدا کردن علایق و سرگرمی‌های جدید:

یکی از دلایل تنهایی، عدم داشتن فعالیت‌هایی است که بتوانید در آنها لذت ببرید و وقت خود را سپری کنید. با پیدا کردن علایق و سرگرمی‌های جدید، می‌توانید از تنهایی خارج شوید و احساس کنید که دارید زندگی خود را به شکلی معنادار سپری می‌کنید.

۴- شرکت در فعالیت‌های خیریه و اجتماعی:

شرکت در فعالیت‌های خیریه و اجتماعی، یکی از راه‌های مؤثر برای غلبه بر تنهایی است. به این ترتیب، می‌توانید به دیگران کمک کنید و احساس مفید بودن در جامعه داشته باشید. همچنین، با شرکت در چنین فعالیت‌هایی، فرصتی برای برقراری ارتباط با افراد دیگر فراهم می‌شود و به شما کمک می‌کند تا از تنهایی خود رهایی پیدا کنید.

آزمون دهید: تست گلاسر

۵- تمرینات ذهنی و روانی:

تمرینات ذهنی و روانی، یکی از راه‌های مؤثر برای غلبه بر تنهایی است. این تمرینات شامل مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفسی می‌شوند که به شما کمک می‌کنند تا از تنهایی خود رهایی پیدا کنید و با احساسات خود بهتر آشنا شوید. همچنین، با شرکت در کلاس‌های تمرینات ذهنی و روانی، فرصتی برای برقراری ارتباط با افراد دیگر و شرکت در فعالیت‌های گروهی فراهم می‌شود.

تنهایی یکی از احساساتی است که در زندگی ما به سختی تحمل می‌شود؛ اما با استفاده از راهکارهایی مانند پیدا کردن دوستان جدید، شرکت در فعالیت‌های خیریه و اجتماعی، تمرینات ذهنی و روانی، به دنبال علاقه‌مندی‌های جدید و ...، می‌توانید به راحتی از این احساس خود رهایی پیدا کنید و زندگی پر انرژی و احساسات مثبتی را تجربه کنید. با انجام تست رفتارشناسی انیاگرام یا اینیاگرام، پس از ارزیابی خود میتوانید الگوهای رفتاری خود را شناسایی کنید.

تست انیاگرام Enneagram

تنهایی

تحقیقات نشان داده افراد بین ۱۵ تا ۲۵ ساله و افراد بالای ۶۵ سال نسبت به بقیه سنین احساس تنهایی بیشتری دارند. اما در کل در همه سنین حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد افراد احساس تنهایی می‌کنند. پس شما با این احساس تنها نیستید. در کنار این آمار همه انسان‌ها در شرایط جدیدی که روابط صمیمی و یا محیط زندگی گذشته خود را از دست می‌دهند به طور طبیعی احساس تنهایی می‌کنند و امید خود را از دست می‌دهند؛ بنابراین به‌احتمال بیشتری علائم افسردگی را تجربه می‌کنند.

پس به یاد داشته باشید که احساس تنهایی شما الزاماً به معنای مشکلی در شما نیست و ممکن است زودگذر باشد. گاهی احساس تنهایی در اثر یک اتفاق مانند طلاق به شما دست می‌دهد. در این شرایط بهتر است در صدد حل مشکل اصلی یعنی پیداکردن راهی برای بازگشت به زندگی و رهایی از تنش‌های روانی باشید.

آزمون دهید: آزمون کلیفتون

راه‌های گسترش روابط صمیمانه با دیگران برای درمان تنهایی

در بسیاری از مواقع شما از تعداد زیادی روابط دوستانه و خانوادگی برخوردار هستید اما بازهم احساس تنهایی می‌کنید. این می‌تواند نتیجه اشکال در کیفیت ارتباط صمیمانه باشد. برای شناخت صمیمیت و افزایش آن به این موارد توجه کنید.

1. خودتان را بیشتر بشناسید

شاید احساس کنید که چون دیگران شما را درک نمی‌کنند و یا آن که سلیقه و طرز تفکر شما با دیگران همخوان نیست باعث شده احساس تنهایی کنید. این دلایل شاید به‌ظاهر درست باشد ولی باید بپذیرید که نقش شما در تغییر این شرایط کم نیست. شما می‌توانید افراد مناسبی را برای روابطتان انتخاب کنید و یا با کسانی در ارتباط باشید که هم سلیقه و هم‌فکرتان باشند.

2. درمان تنهایی | علت مشکل خود را بیابید

علت عمده احساس تنهایی وجود روابط سطحی و بدون احساس صمیمیت است، اما معمولاً خصوصیاتی که در شما وجود دارد مانع ایجاد روابط صمیمانه می‌شود. این ویژگی‌ها می‌تواند شامل سبک ارتباطی پرخاشگرانه، عجول بودن، عدم اعتماد به دیگران و یا ترس از قضاوت شدن در برابر دیگران باشد. افسردگی از دیگر علت‌های احساس تنهایی است و درمان آن، خود منجر به رهایی از حس تنهایی می‌شود.

آزمون دهید: تست eq

3. موانع درونی را جستجو کنید

برای گسترش ارتباط صمیمانه خود بهتر آن است، موانع درونی خود را برای صمیمیت پیدا کنید. برای این کار می‌توانید هرازگاهی از دوستانتان بپرسید که چه نکته مثبت و منفی در شما به رابطه با آن‌ها کمک کرده و یا مانع صمیمیت با آن‌ها شده است. همچنین با مراجعه به روان‌شناس یا مشاور و شرکت در جلسات گروه‌درمانی به تشخیص او می‌توانید به کشف این ویژگی‌ها در ارتباط با دیگران برسید.

4. با افراد و گروه‌های هم‌سلیقه قرار بگذارید

یکی از راه‌های ساده آن است که در گروه‌های هم‌سلیقه خودتان عضو شوید و با این افراد برای فعالیت مشترک قرار بگذارید. اگر به کوه رفتن، کتاب خواندن، شعر، هنر، ورزش و یا هر سرگرمی دیگر علاقه دارید می‌توانید در گروه‌های آن‌ها عضو شوید و به افرادی که به نظرتان می‌رسد که سلیقه مشترکی با شما دارند پیشنهاد کنید که باهم آن را انجام دهید.

امروزه با گسترش فضای مجازی و گروه‌های مختلف پیداکردن افراد هم‌سلیقه بسیار ساده‌تر شده است. با ثبت‌نام در کلاس‌های هنری یا ورزشی هم می‌توانید احساس تغییر و رشد کردن داشته باشید و هم آن که محیطی برای خود فراهم می‌کنید که با افراد هم‌سلیقه خود در ارتباط باشید. در هیچ کجا مانند کلاس‌های گروهی نمی‌توانید افرادی را باسلیقه و علائق مشابه خود ملاقات کنید.

5. با دوستان قدیمی یا اعضای خانواده وقت بگذرانید

یکی از راه‌های مؤثر دیگر مشخص‌کردن اهدافی برای گسترش صمیمیت در روابطتان است. برای این کار می‌توانید از اهداف کوچک شروع کنید و افرادی را مانند دوست قدیمی که مدتی است با او صحبت نکردید یا یک عضو خانواده شروع کنید.

ما معمولاً تنها برای جنبه شغلی و تحصیلی خود برنامه‌ریزی می‌کنیم درحالی‌که دیگر زمینه‌ها نیز نیاز به برنامه دارد. این هفته به یک دوست قدیمی زنگ بزنید و یا به او پیامی بدهید. اگر می‌توانید با هم قراری بگذارید و به‌مرور خاطرات و احساسات گذشته خود بپردازید. از ترس‌ها و احساساتتان به او بگویید و به مکالمات سطحی بسنده نکنید.

آزمون دهید: تست نئو

راه‌های درمان تنهایی و کاهش احساسات آزارنده

در مواقعی نیز ممکن است احساس تنهایی شما ناشی از نبودن یا کم بودن ارتباط با دیگران باشد. معمولاً این نوع احساس تنهایی بعد از بازنشستگی و با شروع کهن‌سالی بروز پیدا می‌کند. البته ممکن است شما جوان باشید و بااین‌وجود نبود روابط آزارتان بدهد. در این قسمت راهکارهایی برای کاهش و درمان تنهایی را مرور می‌کنیم.

1. در فعالیتی داوطلبانه شرکت کنید

تحقیقات نشان داده شرکت در فعالیت‌های داوطلبانه مانند گروه‌های خیریه، گروه پیشاهنگی و دیگر سازمان‌های مردم‌نهاد می‌تواند در کاهش احساس تنهایی کمک‌کننده باشد. در این گروه‌ها علاوه بر کار گروهی که الزام آن ارتباط با دیگران و افزایش مهارت‌های ارتباط مؤثر شما است به دیگران کمک می‌کنید. کمک به افراد دیگر می‌تواند نیازهای معنوی شما را تأمین کند و موجب کاهش احساسات منفی مانند تنهایی شود. شما در این گروه‌ها از کار گروهی لذت می‌برید و مفید بودن برای دیگران را تجربه می‌کنید.

2. از حیوانات خانگی نگهداری کنید

حیوانات در ما احساس ارتباط و مراقبت را ایجاد می‌کنند که مخالف احساس تنهایی است. به طور ویژه تحقیقات نشان داده‌اند نگهداری از سگ‌ها می‌تواند احساس اضطراب و افسردگی را کاهش دهد. همچنین می‌توانید از روش‌های درمان افسردگی بدون دارو بهره بگیرید.

تاثیرداشتن حیوانات خانگی در درمان تنهایی و افسردگی

3. با خودتان قرار بگذارید

بیشتر مواقع برای آن که کسی نیست تا همراهی‌تان کند خودتان را از کار موردعلاقه‌تان محروم می‌کنید. از سینما رفتن، رستوران رفتن و خوردن غذای موردعلاقه و یا قدم‌زدن در پارکی که دوستش دارید صرف‌نظر می‌کنید چون کسی برای همراهی شما وجود ندارد. اما شما برای کارهای موردعلاقه خود می‌توانید با خودتان همراه شوید. داشتن تجربه‌های جدید حتی بدون حضور دیگران نیز می‌تواند احساس منفی شما را کاهش دهد.

آزمون دهید: تست طرحواره

4. مشغول ساختن و یا خلق کردن شوید

خلق کردن یا ساختن چیزی مانند یک شعر، نقاشی یا شاید یک میز چوبی می‌تواند شما را با اثری که خلق می‌کنید مرتبط کند. این ارتباط با فعالیت خلاقانه می‌تواند شما را از احساس تنهایی رها کند.

ارتباط افسردگی و احساس تنهایی

یکی از علائم افسردگی، احساس تنهایی شدید و انزوا است. اما تنها وجود این نشانه نمی‌تواند به معنی ابتلای شما به افسردگی باشد. برای تشخیص این که آیا شما افسرده هستید یا نه باید به علائم دیگر مانند خواب و اشتها، احساس غمگینی شدید و لذت نبردن از کارهای موردعلاقه، تفکر خودکشی و مدت و شدت این علائم توجه داشته باشید.

اگر احساس می‌کنید افکار مربوط به‌تنهایی در شما طبیعی نیست، شدت زیادی پیدا کرده و شما را از رسیدگی به کارهایتان بازمی‌دارد و مدت طولانی است با آن درگیر هستید، تنها با استفاده از روش‌های ذکر شده نمی‌توانید خود را آرام کنید و بهتر است با متخصص روان‌شناس مشورت کنید.

ارتباط افسردگی و احساس تنهایی

سؤالات متداول

چگونه تنهایی را تحمل کنیم؟

برای حل مشکل لازم نیست تنهایی را تحمل کنید؛ بلکه ابتدا باید به دنبال علت‌های به‌وجودآمدن این احساس در خود باشید و سپس برای درمان و غلبه بر آن اقدام کنید. تحمل و سرکوب این احساس باعث افزایش تنش‌های روانی و بروز مشکلات بیشتر می‌شود.

احساس تنهایی در جمع را چگونه درمان کنیم؟

با استفاده از تکنیک‌های گسترش روابط صمیمانه و یادگیری مهارت‌های ارتباطی می‌توانید کیفیت روابط خود را بهبود ببخشید و دیگران را با خود همراه کنید. عیب‌های خود را جستجو کنید و برای رفع آن‌ها تلاش کنید.

با احساس تنهایی بعد از ازدواج و رابطه عاطفی چه کنیم؟

مشکلات در روابط عاطفی و زناشویی زوج‌ها گاهاً منجر به احساس تنهایی در آن‌ها می‌شود. راه‌حل این مشکل اقدام برای بهبود زندگی مشترک و به‌کارگیری روش‌های حل مسئله و درک متقابل است. در این زمینه مشاوره خانواده و زوج‌درمانی با ریشه‌یابی و ارائه تکنیک‌های همسرداری شما را یاری می‌دهد.

دیدگاه‌ها

ثبت دیدگاه ‌شما

نام شما*

دیدگاه ‌شما*

امتیاز خود را وارد کنید

این تست را به کاربر های دیگر

این تست را به کاربر های دیگر