فیلم های مرتبط با روانشناسی

20 فیلم حوزه روانشناسی که باید ببینید

فیلم‌ها از دیدگاه روانشناسی، می‌توانند ابزاری قدرتمند برای بررسی و درک رفتارهای انسانی و عوامل مختلفی که بر آن‌ها تأثیر می‌گذارند، باشند. در واقع، فیلم‌ها می‌توانند به عنوان یک آینه برای نمایش رفتارهای انسانی و نشان دادن تأثیرات مختلف شرایط و محیط‌ها بر انسان‌ها عمل کنند. 

تست‌شو   , 1402/02/31

فهرست مطالب:

  1. ارتباط فیلم با روانشناسی
  2. فیلم ذهن زیبا (A Beautiful Mind)-2001
  3. فیلم نیروی خوب هانتینگ (Good Will Hunting) – 1997
  4. فیلم سکوت بره‌ها (The Silence of the Lambs) – 1991
  5. فیلم دختر، ازهم‌گسیخته (Girl, Interrupted) – 1999
  6. فیلم لحظه ای از دنیای بی‌نقص (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) – 2004
  7. فیلم دیوانه از قفس پرید (One Flew Over the Cuckoo's Nest) – 1975
  8. فیلم کتاب بازی آسترهای نقره‌ای (Silver Linings Playbook) – 2012
  9. فیلم یادگاری (Memento) – 2000
  10. فیلم ماشین‌ کار (The Machinist) – 2004
  11. فیلم دانی دارکو (Donnie Darko) – 2001
  12. فیلم قوی سیاه (Black Swan) – 2010
  13. فیلم جزیره شاتر (Shutter Island) – 2010
  14. فیلم روانی آمریکایی (American Psycho) – 2000
  15. فیلم پی (Pi) - 1998
  16. فیلم درخشش (The Shining) - 1996
  17. فیلم نمایش ترمن (The Truman Show) - 1998
  18. فیلم ساعت ها (The Hours) - 2002
  19. فیلم مالیخولیا (Melancholia)- 2011
  20. فیلم مزایای گوشه گیر بودن (The Perks of Being a Wallflower) – 2012
  21. فیلم کلاس هشتم (Eighth Grade) -2018

 

 

ارتباط فیلم با روانشناسی

فیلم‌ها به عنوان یکی از شکل‌های برجسته هنری و رسانه‌ای، نقش مهمی در مطالعه و بررسی روانشناسی انسان دارند. این رسانه قدرتمند، با ارائه‌ی داستان‌ها و شخصیت‌های متنوع، می‌تواند بر روی درک و شناخت ما از روان انسان تأثیر بگذارد. فیلم‌ها همچنین به ما این امکان را می‌دهند که به طور موثر و جذاب در مورد مفاهیم روانشناسی بیاموزیم، از جمله روابط بین افراد، توانایی‌های ارتباطی، تصمیم‌گیری، هویت شخصی، و انگیزه‌های عمیق‌تر.

فیلم‌ها می‌توانند روانشناسی انسان را از طریق ایجاد همدلی با شخصیت‌ها، شناخت احساسات و واکنش‌های آن‌ها در موقعیت‌های مختلف، و بررسی دیدگاه‌ها و ارزش‌های فردی به تصویر بکشند. بنابراین، تماشای فیلم‌هایی که موضوعات و مسائل روانشناسی را به طور جدی و عمیق مورد بررسی قرار می‌دهند، می‌تواند در شناخت بهتر روان انسان و یادگیری روش‌های مقابله با چالش‌های زندگی یاری‌رسان باشد. از این رو، مطالعه و تحلیل فیلم‌ها به عنوان یک ابزار ارزشمند در روانشناسی به شمار می‌آید.

 

در ادامه مقاله در تست‌شو، به معرفی فیلم‌هایی می‌پردازیم که به مفاهیم روانشناسی، شخصیت شناسی و خودشناسی مرتبط با عواطف، اضطراب، افسردگی، اعتماد به نفس، خودشناسی و سایر موضوعات مشابه پرداخته‌اند. با تماشای این فیلم‌ها، نه تنها از تماشای خود فیلم لذت خواهید برد، بلکه می‌توانید عوامل مهمی که در زندگی روزمره هر انسان در جامعه تجربه می‌شود را شناسایی کنید.

 

 

 

فیلم "ذهن زیبا" (به انگلیسی: A Beautiful Mind) یک فیلم آمریکایی در سبک درام زندگینامه‌ای است که به زندگی جان ناش ریاضی‌دان برندهٔ جایزهٔ نوبل اقتصاد می‌پردازد و مسائلی را که او به دلیل بیماری روان‌گسیختگی تجربه می‌کند، به تصویر می‌کشد. فیلم "ذهن زیبا" در سال 2001 به کارگردانی ران هوارد ساخته شد و بر اساس کتابی نوشتهٔ سیلویا ناسار تهیه شده است.

دربارهٔ ارتباط این فیلم با روانشناسی، باید گفت که فیلم تمرکز قابل توجهی بر روی بیماری اسکیزوفرنی دارد. این بیماری روانی بر افکار، احساسات و درک فرد از واقعیت تأثیر می‌گذارد. در "ذهن زیبا"، نمایش داده می‌شود که جان ناش با این بیماری مبتلاست و چگونه با آن مبارزه می‌کند. این فیلم به گونه‌ای تلاش می‌کند تا تجربیات و درک فرد مبتلا به اسکیزوفرنی را به تصویر بکشد و درک عمومی راجع به این بیماری را افزایش دهد.

بازیگران فیلم "ذهن زیبا" عبارتند از:

  1. راسل کرو (Russell Crowe): او نقش جان نش را در فیلم ایفا می‌کند.
  2. جنیفر کانلی (Jennifer Connelly): او نقش آلیشیا نش، همسر جان نش را بازی می‌کند.
  3. اد هریس (Ed Harris): وی نقش ویلیام پارچر، رئیس دانشکدهٔ ریاضیات جان نش را ایفا می‌کند.
  4. پل بتانی (Paul Bettany): وی نقش تاماس برون، دوست و همکلاس جان نش را بازی می‌کند.

 

اسکیزوفرنی یک بیماری روان شناختی است که با تحلیل نامناسب و اشتباه در فرآیند‌های شناختی، به وجود می‌آید. افراد مبتلا به این بیماری، ممکن است با واقعیت اطرافشان ارتباط نادرستی برقرار کنند و توانایی تشخیص درست آن را نداشته باشند. علائم این بیماری شامل هلاوسیون‌ها، وسواس، تفکر خودمحور، نارسایی در تفکر منطقی و اجتماعی و تغییرات شدید در رفتار و شخصیت هستند. درمان اسکیزوفرنی معمولاً با استفاده از داروها و مشاوره‌ی روان‌شناختی انجام می‌شود.