توضیحات تست:
آزمون کلیفتون به افراد کمک می کند نقاط قوت استعدادهای خود را ترسیم کنند. این روش شامل انجام آزمون کلیفتون، پیدا کردن ارتباط بین موضوعات و نقاط قوت شخصی، و یک برنامه عملیاتی برای اجرای نقاط قوت در فعالیت های روزانه است.
روش آزمون نقاط قوت کلیفتون برای اولین بار در سال 2001 توسط گالوپ، یک شرکت تحقیقاتی آمریکایی معرفی شد. مخترع و خالق این آزمون دونالد کلیفتون (1924-2003) است. او به همراه همکار خود مارکوس باکینگهام به سراسر جهان سفر کرد و پس از تحقیقات گسترده به این نتیجه رسید که فرد زمانی موفقیت و رضایت بیشتری را تجربه می کند که بتواند از استعدادهای خود در فعالیت های روزانه خود استفاده کند.
آزمون کلیفتون یک آزمون شخصیت شناسی آنلاین است که از 100 مورد تشکیل شده است البته این تست نسخه طولانی تری نیز دارد که به عنوان تست کلیفتون 217 معروف است. سوالات مختلفی از شما پرسیده میشود و باید در عرض بیست ثانیه به هرکدام پاسخ داده شود. سوالات مربوط به کیفیت های روزمره داوطلب است. به عنوان مثال، ممکن است بپرسد کدام یک از این گزاره ها در مورد شما صدق میکند: "به جزییات داستان بسیار اهمیت میدهم" یا: "به پیام داستان اهمیت میدهم".
بعد از اتمام آزمون نتیجه جالبی خواهید دید. این گزارش پنج موضوع مهم را روشن می کند. در مجموع 34 موضوع در 4 دامنه وجود دارد. این حوزه ها توصیف می کنند که چگونه شما و دیگران از استعدادهای خود در هنگام پردازش اطلاعات، انجام وظایف، تأثیرگذاری بر دیگران و ایجاد روابط استفاده می کنید.
این دامنه نحوه جذب اطلاعات، نحوه تفکر آنها در مورد موقعیت های خاص و نحوه تجزیه و تحلیل اطلاعات را توصیف می کند. برخی از موضوعات ارزشمند توصیف شده عبارتند از:
یک نقشه راه می تواند بر اساس نتایج آزمون کلیفتون ایجاد شود تا از تصمیم گیری بهتر و نتایج بهتر در آینده اطمینان حاصل شود.
این دامنه توضیح می دهد که چگونه میتوانید از عهده وظایف خاص به صورت کامل و صد در صدی بربیایید. این حوزه مهم می تواند به تحقق ایده ها و افزایش اثربخشی کمک کند. موضوعات رایج در این حوزه عبارتند از: نظم، تمرکز، ترتیب دهنده، باور و مسئولیت.
سومین حوزه ارزیابی آزمون کلیفتون، تأثیرگذاری بر دیگران است. روشی که یک فرد بر دیگری تأثیر می گذارد، چیزهای زیادی در مورد شخصیت آنها می گوید. رهبری، به در دست گرفتن کنترل و یا تاثیر حرف این افراد بر دیگران نمونه هایی از این دامنه یعنی نفوذ هستند.
مرحله چهارم و آخر آزمون نحوه شکل گیری و حفظ روابط را شرح می دهد. تشکیل و حفظ روابط جدید بخش اساسی در استراتژی دامنه روابط در آزمون کلیفتون است. کار تیمی نیز در این حوزه گنجانده شده است.