شروع کسب و کار از صفر جایی است که بیشتر افراد از آن میترسند. چه ایدههای خوبی که بهخاطر ترس شروع از زیر صفر عملی نشدند و داخل یکی از برگههای دفترچه یادداشتی در حال خاک خوردن هستند. حتماً شما هم بین دوستان و همکاران خود این افراد را دیدهاید که ایده خوبی برای شروع کسبوکارشان داشتهاند ولی میگفتند: «آخه من که سرمایه کافی ندارم، نیروی کمکی ندارم و نمیتونم یا از پسش برنمیام.
اصطلاح شروع کردن از صفر که در صحبتهای روزانه از آن استفاده میکنیم به معنی انجام کاری از پله اول و همچنین انجام کارهای مختلف و ترکیب آنها با یکدیگر تا دستیابی به محصول نهایی است. شروع کسب و کار از صفر هم دقیقاً جایی است که خیلی از کسبوکار های نوپا و کوچک شروع میکنند.
در حقیقت سرمایه یکی از بزرگ ترین چالش های شروع کار یک کسب و کار هست و خواهد بود. به همین دلیل است که کارآفرینان همیشه به دنبال افزایش سرمایه هستند. اگر نگاهی به زندگی کارآفرینان بیاندازیم متوجه تلاش و مبارزه دائمی آنها برای جذب و نگهداری جریان پول خواهیم شد.
اما باید این نکته را نیز خاطر نشان کنم که در حال حاضر مشکل افزایش سرمایه، توجیه خوبی برای عدم تاسیس یک کسب و کار نیست. با پیشرفت های اخیر در تکنولوژی، اقدام به تاسیس یک کسب و کار آسان تر ولی رقابتی تر شده است.
با یک ایده تجاری خوب شروع کنید
اگر به فکر شروع کسب و کار از صفر هستید، شاید در ابتدا با ترس مواجه شوید؛ اما شروع ایده هایی که در سر دارید، می تواند ساده تر از آن چیزی باشد که فکر می کنید.
مانند بسیاری از کسب و کارهای موفق، در ابتدا لازم است که از ایده خود اطمینان یابید. یعنی چه؟ یعنی باید به این فکر کنید که محصول و یا خدماتی که ارائه می دهید، نیاز مصرف کنندگان را برطرف می سازد یا خیر!
اما قبل از اینکه شروع کنید، باید تحقیقاتی انجام دهید. از اینکه یک شرکت انفرادی داشته باشید هم لازم نیست بترسید؛ زیرا پس از رشد می توانید کارمندانی را استخدام کنید.
چند ایده برای شروع کسب و کار از صفر را در زیر لیست کرده ایم:
هنگامی که ایده کسب و کار کوچک خود را در سر می پرورانید، باید همواره به این فکر کنید که آیا ایده شما ارزشمند هست یا خیر؟
برای رسیدن به این پرسش بر تحقیقات بازار تکیه کنید و حتما رقبای خود را تحلیل نمایید
طرح تجاری یا بیزینس پلن به شما کمک می کند تا اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود را مشخص نمایید. یک طرح تجاری باید شامل موارد زیر باشد:
توجه داشته باشید که نوشتن طرح کسب و کار بسیار مهم است. این کار به شما کمک می کند تا در تصمیم گیری ها به صورت کارآمدتری عمل نمایید و استراتژی درستی را پیاده سازی کنید. همچنین شما را روی اهداف خود متمرکز می سازد و سبب می شود تا نقاط ضعف احتمالی خود را پیدا کنید و در نهایت نیروهای مورد نیاز کسب و کار را استخدام نمایید. درواقع به کمک طرح تجاری کسب و کار، مسیر شما برای رسیدن به اهداف مشخص می شود.