پشتیبانی تست‌شو

پرسشنامه استرس

امتیاز شما :

50

از 61 نمره

امتیاز تفسیر
0-10 پایین / مشکوک
11-25 بهنجار/ طبیعی
26-46 غیر معقول
46-60 هیجانی
بیش از 60 فوق العاده بالا
پرسشنامه استرس

کل امتیازات

پرسش نامه استرس نمره 26 - 45

هیچ انسانی به طور کامل از بند فشارهای روانی رها نیستاکثر افراد این استرسها را با درجه ای از رفتار غیر معقول جبران میکنند این رفتار غیر معقول نوروتیک نامیده می شود و امتیاز آزمودنی نشان میدهد که مقدار فراوانی از مؤلفۀ نوروتیک در ساختار روان شناختی وی وجود دارد.

این امر به خودی خود موجب نگرانی نیست اما دال بر این است که آزمودنی مسائل و مشکلات زندگی را بیش از حد بزرگ کرده و یا جدی میگیرد که بیشتر مسأله سازگاری شخصی است و هیچگونه درمان جسمانی حتی اگر تصور کند که به آن نیاز دارد، وجود ندارد.

اغلب اوقات این استرسها که آثارش در امتیاز آزمودنی مشهود است به علت تعارضات لاینحل مانند زندگی زناشویی ناشاد شغل نامطلوب و خالی از رضایت یا مشکلات مالی به وجود میآیند؛ اما هرچه که دلیلش ،باشد آزمودنی با تأمل در شرایط خود و توجه به توازن نسبی امتیازات خود در این چهار صفت بر بینش خود خواهد افزود. توضیحات بیشتر در بخش (ب) ارائه شده است.

پرسشنامه استرس

بخش ب : امتیاز صفات شخصی

امتیاز (ش س ک گ) بیانگر چهار صفت عمده شخصیتی هستند. هر یک از این صفات شاخص روشی هستند که به واسطه آنها افراد تلاش میکنند دشواری‌ها و تعارضات زندگی خود را که در عین حال با (روش‌های بهنجار) نیز رفع میگردند را برطرف نمایند. مشکل اینجاست تعارضی که اغلب موجب اختلالات نوروتیک میگردد، برای فرد مشخص نیست. از این رو، وی نمیتواند مسیر درستی برای بر طرف کردن آنها در پیش گیرد. روان شناسان بالینی عوامل متعددی را برای رفتار نوروتیک بر می شمارند اما به علت سهولت و سادگی آنها را در چهار گروه خلاصه کرده ایم.

اضطراب (ش) تشویش ،(س) وسواس (ک) و هیستری (گ)

احساسات افسردگی و پریشانی عمومی بر حالت اضطراب تسلط دارند. ترس‌های بی حد و اندازه و غیر منطقی بر حالت تشویشی حکم فرما است. تمایل به شخصیتی غیرقابل انعطاف و خشک و اشتغال فکری به جزئیات پیش پا افتاده بر حالت و سواسی غلبه دارد و انواع علائم بیماری جسمانی و روانی بر حالت هیستریایی مستولی است. به طورکلی میتوان گفت اگر کل امتیازات آزمودنی کمتر از ۲۵ است و امتیاز هر یک از صفات چهارگانه بیش از ۱۵ نیست، الگوهای شخصیتی وی در زمینه های وصف شده بهنجار است. در اینجا امتیاز بیش از ۱۵ در یکی از این ،صفات اهمیت چندانی نمی یابد، اما نشانه روشنی است از اینکه هرگونه استرس روان شناختی تجربه شده توسط آزمودنی در تحریفات شخصیت وی منعکس شده است.

وقتی کل امتیازات بین ۲۵ الی ۴۰ است و امتیازات صفات چهارگانه به شکلی یکسان توزیع شده است تعبیر چندانی نمیتوان ارائه داد امتیاز بیش از ۱۵ در یکی از این صفات بیانگر نوعی تنش و فشار در آن بخش است امتیاز بیش از ۲۰ در مورد تشویش بیش از ۲۵ در مورد اضطراب و هیستری و بیش از ۳۰ در مورد و سواس، دلالت بر عدم تعادل و توازن در نحوه کنار آمدن آزمودنی با استرس‌های زندگی دارد برای امتیازات بالاتر نیز میتوان تعبیر مشابهی ارائه داد با این توضیح که هرگونه عدم توازن قابل توجه مانند امتیاز بیش از ۳۰ در مورد وسواس، نشانه آن است که آزمودنی با مشکلاتی جدی و خطیر دست به گریبان است که به واسطه الگوی رفتارهای وسواسی، این مشکلات را جبران می کند. افرادی که امتیاز بالایی در هر یک از صفات چهارگانه کسب نموده اند شاید بهتر باشد مشکلاتشان را با متخصصان و اهل فن درمیان بگذارند. مطالب زیر درباره کسانی صدق میکند که کل امتیازات پایین است و امتیاز هر یک از صفات چهارگانه از نصف کل امتیازات بیشتر نیست.

1. اضطراب : آزمودنی باید (به رغم تمایل خود) با نهایت تلاش با دیگران اختلاط کند و در صورت امکان در فعالیت های سازنده مانند سرگرمی ها یا امور ورزشی شرکت نماید.

2. تشویش: آزمودنی نباید سعی کند با تشویش خود مبارزه کند، فقط باید از آن اجتناب کرده و در صورت شدت گرفتن آن با کارشناسان امر مشورت نماید.

3. وسواس: آزمودنی باید سعی کند کمتر ایرادگیر باشد و دیگران را بیشتر تحمل کند. عدم تحمل آزمودنی، در واقع عدم تحمل خودش است.

4. هیستری: توجه داشته باشید که اکثر مشکلاتی که ظاهراً بر زندگی آزمودنی تاثیر می گذارند، منشأ روان شناختی دارند و در صورت بر طرف شدن تعارضات عمده در سبک زندگی وی، ناپدید خواهند شد.

پرسشنامه استرس