نتیجه تست استعدادیابی کلیفتون (217 سوالی)

این گزارش بر اساس پاسخ شما به سوالات آزمون استعداد یابی نقاط قوت کلیفتون بوده و به شما کمک می کند که امتیاز و رتبه ی خود را در بین 34 استعداد شناخته و بررسی کنید

1

یاد گیرنده

100 %

2

معاشرتی

97 %

3

همدل

91 %

4

گذشته نگر

89 %

5

با ایمان

87 %

6

استراتژیست

87 %

7

مثبت نگر

83 %

8

مساله گشا

77 %

9

منضبط

75 %

10

خردورز

74 %

11

ارتباطی

73 %

12

خودباور

73 %

13

آینده نگر

71 %

14

سازمان دهنده

71 %

15

تحلیلگر

67 %

16

حمایت جو

64 %

17

محتاط

57 %

18

سازگار

55 %

19

هم پیوندی

14 %

20

موفق

14 %

21

فرمانده

11 %

22

فرد گرایی

0 %

23

در برگیرنده

0 %

24

هماهنگ

0 %

25

رقابت جو

0 %

26

فعال ساز

0 %

27

ارجمند

0 %

28

مسئولیت پذیر

0 %

29

هدفمند

0 %

30

پرورش دهنده

0 %

31

بیشینه ساز

0 %

32

مذاکره کننده

0 %

33

ایده پرداز

0 %

34

بایگان

0 %

نتیجه تست استعدادیابی کلیفتون (217 سوالی)

کلیفتون ۳۴ توانمندی ذاتی افراد را در ۴ حوزه‌ی مختلف دسته‌بندی کرده که تحت عنوان حوزه‌های توانمندی مطرح شده است. کلیفتون معتقد است که در تمام گروه‌ها ، سازمان‌ها و هر اجتماع انسانی که در راستای انجام هدفی خاص گرد هم آمده اند ، همواره اعضای آن باید توانمندی‌هایی در تمام چهار حوزه‌ی مذکور داشته باشند.

 تست شو|تست کلیفتون

اصلی استعدادهای برتر شما DNA

دیگر استعدادهای شما DNA

5 استعداد برتر شما

1 - یاد گیرنده

2 - معاشرتی

3 - همدل

4 - گذشته نگر

5 - با ایمان

یادگیرنده (Learner):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما یادگیرنده است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

استعداد زیادی برای یادگیری دارید؛ در واقع عاشق یاد گرفتن هستید و می‌خواهید به طور مداوم بهبود و رشد پیدا کنید. خودِ روند یادگیری برای شما لذت بخش است؛ در اصل هیجان حقایق و اعتماد به نفس یک مهارت تسلط یافته، فرآینداست که شما را مجذوب خود می‌کند.

افراد با توانمندی یادگیرنده، تمایل بسیار زیادی به یادگیری داشته و سعی می‌کنند تا بطور مستمر در حال پیشرفت و رشد باشند. بیش از آنکه این افراد از نتایج حاصل از یادگیری لذت ببرند، فرایند یادگیری به آنها انگیزه داده و برایشان لذت بخش است. آنها به آموزش و یادگیری علاقه زیادی دارند و کنجکاو هستند.

به آموختن علاقه‌مند است. موضوعاتی که او برای یادگیری بیشتر به آنها علاقه‌مند است به توانمندی‌ها و تجربیات دیگر او بستگی دارد. به هر حال مهم نیست که موضوع مورد مطالعه چیست، او همیشه در جهت فرایند یادگیری حرکت می کند. بیشتر از محتوا و نتایج، فرایند یادگیری برای او هیجان برانگیز است. او از پیمودن دائمی و داوطلبانه مسیری که از نادانی به سمت توانایی کشیده شده نیرو می‌گیرد. هیجان یادگیری واقعیت های اولیه درباره یک موضوع، تلاش‌های اولیه برای تمرین آنچه که آموخته شده و اعتماد به نفسی که حاصل یادگیری یک مهارت است، همگی او را شیفته خود می کند. هیجان او موجب هدایت وی به سمت شرکت در آموختن مسائل جدی‌تر مانند یوگا، پیانو یا تحصیلات دانشگاهی می‌شود. این هیجان موجب توانا ساختن وی برای پیشرفت در محیط‌های کاری پویا می شود. محیط‌های کاری پویا که در آنها از او درخواست می شود تا مسئولیت پروژه های کوتاه مدت را بپذیرد و از او انتظار می رود در مدت زمانی کوتاه در مورد موضوعی جدید مطالب زیادی را یاد بگیرد و بعد از آن پروژه دیگری را آغاز کند. توانمندی یادگیرنده وی لزوما به این معنا نیست که می خواهد در هر موضوعی متخصص شود یا برای دسترسی به شأن یک شخص حرفه ای یا اعتبار مدارک دانشگاهی تلاش کند. خودِ یادگیری بیشتر از نتایج یادگیری برای او اهمیت دارد.

مشاغل سخنرانی، تدریس و مشاوره مناسب این افراد هستند.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

این فرد صرف نظر از وظایفش علاقه شدیدی به یادگیری مهارت‌ها یا کسب اطلاعات و دانش جدید دارد. به او کمک کنید تا راه های جدیدی برای یادگیری و گرفتن انگیزه بیشتر پیدا کند.

شیوه یادگیری خود را بهبود بخشید. برای مثال، امکان دارد بهترین راه برای یادگیری شما تدریس کردن باشد. اگر همین طور است در پی فرصت‌هایی باشید که بتوانید مطالب را به دیگران ارائه کنید. ممکن است به وسیله تأمل و فکر کردن در محیطی آرام به خوبی یاد بگیرید. اگر چنین است اوقات آرامی را برای خودتان به وجود آورید.

در شناسایی اهداف یا سطوح یادگیری به او کمک کنید تا میزان پیشرفت خود را اندازه‌گیری نماید. دستاوردهای آموزشی او را تحسین کنید.

شیوه‌هایی را برای پیگیری میزان پیشرفت یادگیری خود ایجاد کنید. اگر مهارتی که در حال یادگیری هستید سطوح و درجات مختلفی دارد، پیشرفت خود از یک سطح به سطح دیگر جشن بگیرید. اگر چنین طبقه بندی موجود نیست، آنها را برای خود ایجاد کنید (برای مثال، مطالعه پنج کتاب درباره موضوع مورد نظر یا تهیه سه ارائه برای موضوعی خاص).

او را در تبدیل شدن به نفر اول یا متخصص برتر در حوزه‌ای مشخص تشویق کنید. این کار نیاز شدید وی به کسب مهارت را ارضاء خواهد کرد.

به تغییر و تحولات سرعت دهید. دیگران ممکن است از قوانین جدید، مهارت‌های تازه یا شرایط جدید وحشت کنند. تمایل شما به جذب و پذیرش این تازگی می‌تواند موجب کاهش نگرانی‌های آنان شود و آنها را ترغیب به عمل نماید. با جدیت این مسئولیت را بپذیرید.

در پی کارهایی باشید که به مهارت تخصصی نیاز دارند. از به دست آوردن و حفظ این تخصص لذت خواهید برد.

تا آنجا که ممکن است شغل خود را به حوزه هایی که با دگرگونی دائمی تکنولوژی یا قوانین مرتبط هستند، تغییر دهید. چالش های مربوط به دنبال کردن آخرین تغییرات، به شما انرژی خواهد داد.

از آنجا که اطلاعات جدید برای شما تهدید به حساب نمی‌آیند، امکان دارد در نقش مشاوری (در داخل یا بیرون از شرکت) که باید وارد شرایط تازه شود و به سرعت مهارت های جدیدی مانند یادگیری یک زبان جدید را به دست آورد، از دیگران سبقت بگیرید.

به اشتیاق خود برای یادگیری ببالید. از فرصت‌های آموزشی در اطراف خود بهره بگیرید. خودتان را عادت دهید که حداقل یکبار در سال در یک دوره آموزشی جدید ثبت نام کنید.

زمانی که غرق مطالعه و یادگیری هستید زمان سپری می‌شود و دقت شما افزایش می‌یابد. خود را با زمانبندی برنامه های جلسات یادگیری - در طول دوره‌های زمانی که در اثر دیگر فعالیت‌هایتان مختل نمی‌شود، در مسیر یادگیری نگه دارید.

دوست یاب – اجتماعی – جذاب (Woo):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما دوستیاب است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما عاشق چالش دیدن افراد جدید و شکستن یخ و ایجاد ارتباط هستید. همیشه می‌دانید چه کاری کنید که دیگران شما را دوست داشته باشند. جالب اینجاست که غریبه‌ها برای شما منبع انرژی هستند! و به سمت شما کشیده می‌شوند. شما بین خود و دیگران مشترکاتی را پیدا می‌کنید تا بتوانید مکالمه را تقویت کنید. خوبی ماجرا این است که در حرف زدن امکان ندارد که کلمه کم بیاورید. از نظر شما در دنیا هیچ غریبه‌ای وجود ندارد، فقط دوستانی هستند که هنوز ملاقاتشان نکرده‌اید.

افراد با توانمندی اجتماعی، عاشق موقعیت‌هایی هستند که در آن می‌توانند با افراد جدیدی روبرو شده و با آنها ارتباط دوستانه‌ی تازه‌ای ایجاد کنند. این افراد از باز کردن سر صحبت در جمع‌های مختلف و شکاندن یخ افراد لذت برده و به برقراری ارتباط با تعداد زیادی از افراد علاقه دارند و به جای عمق بخشیدن به رابطه، به پیدا کردن دوست‌های جدید می‌پردازند. آن ها با ایجاد کردن روابط اجتماعی جدید، احساس رضایت و خرسندی می‌کنند.

این توانمندی به معنی جلب علاقه دیگران است. او از چالش ملاقات با افراد جدید و جلب دوستی آنها لذت می برد. روبرو شدن با افراد غریبه به ندرت او را می هراساند. در واقع غریبه‌ها می توانند برایش انرژی بخش باشند. او به سمت آنها کشیده میشود و تمایل دارد تا اسامی آنها را بداند و می خواهد سوالاتی را از آنها بپرسد و زمینه علایق مشترک میان خود و آنها را بیابد تا گفتگویی را بر اساس آن زمینه هاشروع و رابطه ای را برقرار کند. بعضی از افراد از اینکه باب صحبت را باز کنند خجالت می کشند، چون می ترسند پس از کمی گفت و گو دیگر صحبتی برای ادامه نداشته باشند. او اینگونه نیست. به ندرت برای ادامه گفت و گو واژه کم می آورد. در عمل از آغاز گفت و گو با افراد ناآشنا لذت می برد، چرا که شکستن یخ روابط و ایجاد ارتباط با دیگران او را خشنود می سازد. به محض ایجاد ارتباط شاد میشود و آن را ادامه می دهد. برای او همواره افراد جدیدی برای ملاقات کردن، محل جدیدی برای کار و گروه‌هایی جدید برای همکاری وجود دارند. هیچ فردی در دنیای او غریبه نیست. تقریبا همه افرادی که ملاقات کرده از دوستان او محسوب می شوند.

مشاغل بازاریابی، مدیریت و کارآفرینی مناسب این افراد است.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

به او کمک کنید که هر روز با افراد جدید ملاقات کند. او می تواند اسباب راحتی افراد ناآشنا و غریبه را فراهم آورد و به آنها کمک کند که در سازمان شما راحت باشند.

شغلی را انتخاب کنید تا بتوانید با افراد زیادی در طول روز تعامل داشته باشید.

در صورتی که نیاز دارید شبکه دوستان‌تان گسترش پیدا کند، با فردی ارتباط برقرار کنید که او هم از همین توانمندی برخوردار باشد. او به گسترش ارتباطات شما با دیگران کمک خواهد کرد و موجب میشود به بسیاری از خواسته های اجتماعی تان برسید.

از افرادی که می‌شناسید گروهی را به وجود آورید. سعی کنید با ایجاد حداقل یک رابطه صمیمانه با هر نفر در یک ماه، پیوند دوستی به وجود آمده را حفظ نمایید.

به این نکته توجه داشته باشید که برخودار بودن از شبکه گسترده ای از دوستان برای این فرد ارزش و فراوانی دارد. در صورتی که در تماس و خوشامدگویی به شما عجله دارد، این مسئله را شخصی قلمداد نکنید. او با همه افراد این‌گونه برخورد می کند.

به سازمان‌های محلی بپیوندید و داوطلب عضویت در کمیته‌ها شوید. همچنین تلاش کنید خود را در فهرست افراد تاثیر گذار محله یا اطرافیانتان قرار دهید.

تا جایی که می توانید اسامی افراد مختلف را یاد بگیرید. از فهرست افرادی که میشناسید پرونده ای تشکیل دهید و نام هر آشنای جدید را در آن وارد کنید. خلاصه ای از اطلاعات شخصی افراد مانند تاریخ تولد، رنگ مورد علاقه، سرگرمی و تیم ورزشی مورد علاقه‌شان را به این پرونده اضافه کنید.

در مراسم مختلف مسئولیت ایجاد رابطه با افراد کم‌رو را به عهده بگیرید و سعی کنید کاری کنید که این افراد احساس راحتی و آرامش بیشتری کنند.

سعی کنید به بهترین نحو به دیگران توضیح دهید که ایجاد ارتباط و شبکه دوستان بخشی از شخصیت شماست. اگر این کار را انجام ندهید، امکان دارد دیگران آن را با ریاکاری اشتباه بگیرند و تعجب کنند که چرا تا این حد دوستانه رفتار می کنید.

با فردی همکاری کنید که از توانمندی حجب یا همدلی قوی برخوردار است. این شخص می تواند ارتباطی که شما شروع کرده اید را مستحکم کند.

این توانمندی شما را قادر می سازد تا به جنب و جوش محیط اطرافتان تسریع ببخشید. قدرت حضور خود و توانی که در گشودن درها برای تبادل نظرات دارید را بهتر بشناسید. با شروع گفت و گویی ساده که موجب همکاری دیگران شود و افراد توانمندی را به اطرافیانتان اضافه نماید، می توانید عملکرد خود را افزایش داده یا چند برابر کنید.

نخستین لحظه هر رویداد اجتماعی تاثیر مهمی بر چگونگی و میزان راحتی افراد و چیزی که از آن رویداد در ذهنشان به خاطر خواهند سپرد، خواهد داشت. توانایی شما در ملاقات و خوشامدگویی به افراد جدید در به وجود آمدن سریع احساس راحتی و صمیمیت در آنها کمک فراوانی خواهد کرد.

همدل (Empathy):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما همدلی است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما خیلی خوب می‌توانید خودتان را در جای دیگران بگذارید و احساسات آنها را درک کنید. شما می‌توانید جهان را از چشم‌های دیگران ببینید، نه اینکه لزوما با دیدگاه هر کسی موافق باشید و یا برای هر کسی ترحم و دلسوزی کنید (این با همدلی فرق می‌کند)؛ اما آنها را می‌فهمید. درک دیگران یک توانایی غریزی برای شماست. درضمن شما این توانایی را دارید که برای بیان احساسات‌تان بهترین کلمات را انتخاب کنید؛ به خاطر همین است که دیگران خیلی زود جذب شما می‌ شوند.

افراد با توانمندی همدل، می‌توانند خودشان را در زندگی یا موقعیت افراد دیگر در نظر گرفته و در نتیجه احساسات دیگران را به خوبی درک کنند. این افراد توانایی زیادی در درک احساسات دارند. از خوشحالی دیگران خوشحال می‌شوند و همه آنها را دوست دارند.

چنین فردی می تواند احساسات اطرافیانش را درک کند. می تواند حس دیگران را طوری درک کند انگار که این احساسات متعلق به خود او هستند. می تواند دنیا را از منظر دیگران ببیند و در دیدگاه آنها سهیم باشد. او لزوما با دیدگاه همه افراد موافق نیست. و لزوما برای مشکلات همه متأسف نیست. چون که چنین تأسفی به معنی همدل بودن نیست، بلکه ترحم به شمار می رود. او با اینکه از سلیقه همه خوشش نمی آید ولی آنها را درک می کند. این توان ذاتی در درک و فهم دیگران توانمندی ارزشمندی است. او پرسش‌هایی که هنوز بیان نشده اند را می‌شنود و نیازها را پیش‌بینی می کند. این چنین به نظر می آید زمانی که دیگران در جستجوی واژه ها هستند او واژه های درست را همراه با آهنگ مناسب با هر یک پیدا کرده است. او به افراد در پیدا کردن عبارات و واژه‌های مناسب برای بیان احساسات‌شان کمک می کند و به افراد کمک می‌کند تا زندگی پر از احساس خود را برای دیگران بیان کنند. به این دلایل است که دیگران به او گرایش دارند.

شغل مناسب این افراد مشاوره، معلمی و پرستاری است.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

در درک احساسات افراد مختلفی که در سازمان‌تان کار می‌کنند از او کمک بخواهید. او نسبت به هیجانات و احساسات دیگران حساس است.

زمانی که برای یکی از همکاران‌تان مشکلی به وجود می‌آید، به آنها کمک کنید تا فراموش نکنید که اکثر افراد به اندازه شما توانایی کشف احساسات و وضعیت حساس دیگران را ندارند.

قبل از متعهد کردن او برای انجام هر کار، از او درباره احساسی که نسبت به موضوع دارد، بپرسید. احساسات به اندازه دیگر عوامل کاربردی برای او اهیمت دارد و لازم است که این حس در تصمیم‌گیری ها مورد توجه قرار گیرد.

در صورت مشاهده رفتار نادرست از سوی دیگران خیلی سریع و قاطعانه برخورد کنید. درک احساسات و هیجانات دیگران به معنای بخشودن رفتار اشتباه آنها نیست. فراموش نکنید زمانی که همدلی شما به ترحم تبدیل شود، دیگران شما را به عنوان شخصی می‌شناسند که بی جهت دلسوزی می کند و اشک می‌ریزد.

در مواقعی که همکاران یا مشتریان در درک ضرورت انجام یک عمل با مشکل مواجه هستند، از این فرد بخواهید که به شما کمک کند. احتمالا این فرد توانایی حس کردن چیزی که همکارانتان متوجه آن نمی شوند را داشته باشد.

با فردی همکاری کنید که دارای توانمندی فرماندهی یا فعال سازی قوی است. حتی در صورتی که چنین فردی موجب رنجش احساسات دیگران شود، در انجام اقدامات مورد نیاز به شما کمک خواهد کرد.

به عنوان شخصی مورد اعتماد یا مشاور به دیگران خدمت کنید. دیگران به این دلیل از نزدیک شما احساس راحتی می کنند که اعتماد داشتن از دید شما دارای اهمیت است.

گاهی اوقات همدلی شما با دیگران تا اندازه‌ای پیش می‌رود که شما را غرق در خود می کند. برنامه ای را برای خود به وجود آورید که شب هنگام به شما یادآوری کند دیگر کار تمام شده.

از مشاهده خوشحالی دیگران لذت می برید. بنابراین سعی کنید با فرصت هایی روبرو شوید که در آنها بر موفقیت های دیگران تاکید کنید و دستاوردهایشان را تقویت نمایید. عبارتی را برای تحسین یا سپاسگزاری در هر کدام از فرصتهای پیش آمده به کار ببرید.

احتمالا به این علت که نسبت به احساسات دیگران آگاه هستید می توانید موضوعی را قبل از آنکه دیگران آن را متوجه شوند، حدس بزنید. هر چند بعضی وقت‌ها ممکن است که حس شهودی شما بیشتر از یک گمان یا حدس نباشد، با این وجود نسبت به آنها هشیار باشید. این احساس می‌تواند سرمایه ارزشمندی برای شما باشد.

ممکن است بعضی مواقع اصلا نیازی به «بیان» همدلی نباشد. شاید تنها چیزی که برای امنیت خاطر دادن به دیگران کافی باشد یک اشاره یا یک حالت محبت آمیز باشد. برای ایجاد آرامش در دیگران از توانمندی همدلی خود از طریق یک نگاه، یک لبخند یا دست زدن بر شانه بهره بگیرید.

چشم‌انداز – پیشینه‌نگر (Context):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما پیشینه‌نگر است، به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

با نگاه به گذشته و تحلیل آن به دنبال جواب‌های مسائل حال هستید و برای طرح‌ها و اهدافتون برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری می‌کنید؛ احتمالا در مواجه با افراد جدید کمی با تأمل جهت‌گیری می‌کنید.

افراد با توانمندی پیشینه‌نگر از فکر کردن در مورد گذشته لذت می‌برند، آنها به وسیله‌ی تحقیق و بررسی گذشته، زمان حال را درک کرده و می‌توانند اتفاقات کنونی را تحلیل کنند. این افراد زندگی پیشینیان را بررسی می‌کنند و از آنها عبرت می‌گیرند. همچنین به تاریخ علاقه زیادی دارند و از اشتباهات خود درس می‌گیرند.

‌او به گذشته نگاه می کند، به این علت که پاسخ سوال های وی در زمان گذشته نهفته است. با نگریستن به گذشته حال را درمی یابد. زمان حال از دیدگاه او ثباتی ندارد و چیزی بیش از هیاهوی آشفته صداهای متضاد نیست. فقط با توجه به گذشته یعنی زمان تدوین و تنظیم برنامه ها و نقشه ها است که زمان حال به ثبات دست می یابد. از نظر او، فهم گذشته ساده تر است. گذشته زمان طرح‌های کلی است. همان طور که به گذشته نگاه می کند نیت‌ها و اهداف را می بیند. آن زمان این طرح‌های کلی با اهداف آنقدر شاخ و برگ یافته‌اند که تشخیص آنها تقریبا غیر ممکن است. ولی هم اکنون توانمندی گذشته‌نگری بار دیگر آنها را آشکار می سازد. این شناخت موجب عزت نفس او می‌شود. از این به بعد او بدون هدف نیست و بهتر می تواند تصمیم‌گیری کند، به این علت که ساخت‌های زیربنایی را درک کرده است. به این علت او به همکار خوبی تبدیل شده که چگونگی رسیدن همکارانش به آنچه که هم اکنون هستند را درک کرده است. او نسبت به آینده داناتر شده زیرا بذر حال در گذشته کاشته شده است. در روبرو شدن با افراد و شرایط جدید باید مدتی طول بکشد تا مسیر خود را پیدا کند، اما ضروری است که به خودش این فرصت را بدهد. او باید خود را به پرسیدن سوالاتی عادت دهد و موجب ظهور اهداف و طرح های اولیه شود، زیرا در صورتی که او ریشه‌ها را در نظر نگیرد در تصمیم‌گیری‌های آینده اعتماد‌به‌نفس کمتری خواهد داشت.

مشاغل معلم تاریخ، تحلیلگر و مشاور مناسب این افراد هستند.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

همواره به هنگام جلسات از چنین افرادی بخواهید آنچه که تا آن زمان انجام شده و آموخته شده را مرور کنند. او به صورت ذاتی از دیگران می‌خواهد که نسبت به موارد گذشته در ارتباط با تصمیم‌گیری خود آگاه باشند.

قبل از آن که برنامه‌ریزی برای پروژه شروع شود افراد مورد نظر را به مطالعه پروژه های گذشته تشویق کنید. در درک عبارت زیر به آنها کمک کنید: «افرادی که نمی توانند گذشته را به یاد آورند، محکوم به تکرار آن هستند.»

تفکر این فرد بر اساس مطالعات موردی شکل گرفته است: «چه زمانی با شرایط مشابهی روبرو شدیم؟» در آن شرایط چه کاری انجام دادیم؟» «چه اتفاقی افتاد؟» «چه چیزی یاد گرفتیم؟»

چنانچه در کارهایتان مجبور به آموزش دیگران هستید درس‌هایتان را براساس مطالعات موردی تنظیم کنید. جستجوی مورد مناسب برایتان لذت بخش خواهد بود و دانشجویان شما از چیزی که در گذشته اتفاق افتاده، به خوبی درس‌های ارزشمندی یاد خواهند گرفت. در نشان دادن راه آینده به دیگران از چیزی که در گذشته درک کرده اید، استفاده کنید.

می‌توان به هنگام نیاز به حکایت‌ها و تصویرهای گذشته برای کمک به یادگیری دیگران از توانمندی این فرد استفاده نمود.

با فردی همکاری کنید که دارای توانمندی آینده‌نگری یا راهبردی قوی است. علاقه شدید این فرد نسبت به چیزی که اکنون یا در آینده نزدیک ممکن است اتفاق بیفتد موجب بازداری شما از غرق شدن در گذشته می‌شود. همچنین درک عمیق شما از گذشته موجب بازداری چنین افرادی از نادیده‌گرفتن درس‌های گذشته خواهد شد. ممکن است با همکاری یکدیگر نتیجه ای بسیار مناسب را رقم بزنید.

هنگامی که می‌خواهید او را به همکارانتان معرفی کنید قبل از پرداختن به هر گونه جزئیات دیگر از آنها بخواهید که درباره گذشته خود صحبت کنند.

پذیرای تغییرات باشید. فراموش نکنید که به دلیل توانمندی گذشته‌نگری خود نیازی نیست در گذشته زندگی کنید. به جای آن می‌توانید به عنوان یکی از عوامل فعال تغییرات مثبت مطرح شوید. احساس ذاتی که نسبت به گذشته دارید به شما این امکان را می‌دهد تا با شناخت دقیق خصوصیات گذشته بخشی از آن را حذف و بقیه آن را که برای به کارگیری در آینده مفید می بینید به منظور ساخت آینده نگاه دارید.

به خواندن رمان‌های تاریخی، کتاب‌های غیرتخیلی یا سرگذشت‌ها بپردازید. با این کار بینش عمیقی را برای کمک به درک زمان حال به دست خواهید آورد. با این کار روشن تر فکر خواهید کرد.

معتقد (Belief):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما معتقد است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما ارزش‌هایی دارید که تغییرناپذیرند. این ارزش‌ها هستند که هدف مشخصی برای زندگی شما تعیین کردند. شما اعتقادی قوی دارید و ارزش‌هایی اصیل و ماندگار؛ اما موضوع این ارزش‌ها برای هر معتقدی ممکن است متفاوت باشد. این ارزش‌ها اکثرا خانوده محور یا معنوی یا اخلاقی و مسئولیت‌پذیری است. از نظر شما موفقیت چیزی بیشتر از پول و اعتبار است. به همین دلیل شما دنبال کاری هستید که با ارزش‌های شما هم‌خوانی داشته باشد و به زندگی معنی دهد.

افراد با توانمندی معتقد، ارزش‌های بنیادین و اساسی دارند که به هیچ‌وجه حاضر به تغییر آنها نیستند. این افراد اهدف زندگی‌شان را نیز بر اساس ارزش‌های بنیادین‌شان مشخص می‌کنند. این افراد به اعتقادات خود پای‌بند هستند و کمک به دیگران را دوست دارند.

اگر دارای اعتقاد قوی باشید، از ارزش‌های اصیل و ریشه‌داری برخوردار خواهید بود که ماندگار هستند. در افراد گوناگون این ارزش‌ها متفاوت است. ولی عموماً اعتقاد موجب گرایش فرد به خانواده، نوع دوستی، و حتی معنوی بودن وی می‌شود و مسئولیت‌پذیری در مقابل ارزش‌ها و اخلاقی بودن خود و دیگران برایش با ارزش می‌شود. این ارزش‌های ریشه دار از زوایای گوناگون بر رفتار فرد تأثیرگذار هستند؛ و معنا و رضایت‌مندی به زندگی ارزانی می‌کنند. از دیدگاه چنین فردی موفقیت چیزی فراتر از پول و شهرت و مقام است. این ارزش ها موجب جهت دادن به او می‌شود و باعث هدایت او از بین وسوسه ها و انحرافات زندگی به سمت مجموعه هماهنگی از اولویت‌ها خواهد شد. این هماهنگی یا یکپارچگی اساس و پایه تمام ارتباطات او تلقی می‌شود. چنین فردی از دید دوستانش فردی قابل اعتماد بوده و به وی چنین می گویند: «می‌دانیم که نسبت به تكلیفت آگاهی داری.» برخورداری از اعتقاد موجب اعتماد دیگران به فرد می‌شود. همچنین موجب می شود در پی کاری سازگار با ارزش‌هایش باشد و کاری که انجام می‌دهد باید برایش بامعنا و مهم باشد. تنها در صورتی کارش برایش مهم خواهد بود که از طریق اعتقادش فرصت تحقق بخشیدن به ارزش‌های خود را داشته باشد.

شغل‌هایی مانند معلمی، پرستاری، پزشک هلال‌احمر و مدیریت کارهای عام‌المنفعه مناسب این افراد هستند.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

احتمالا این شخص به تعلقات قلبی خود علاقه زیادی دارد. با شناسایی علاقه های او در مرتبط ساختن این علاقه در کاری که باید انجام دهد، به وی کمک کنید.

ارزش‌های خود را با فکر کردن درباره یکی از بهترین روزهایی که داشته اید مشخص کنید. ارزش های شما چه نقشی در خشنودی و رضایتی که آن روز احساس می کردید داشتند؟ می توانید طوری زندگی خود را سازمان دهید که چنین روزهایی بیشتر تکرار شوند؟

خانواده و اطرافیان این فرد را بشناسید. او تعهدی بسیار عمیق نسبت به آنها دارد. با درک این تعهدات و ارزش گذاشتن و افتخار به آنها سعی کنید که او نیز به شما احترام بگذارد.

در جستجوی کارهایی سازگار با ارزش هایتان باشید. به خصوص به ملحق شدن به سازمان‌هایی بیندیشید که در فعالیت سازمانی خود به همکاری و کمک به جامعه تاکید می کنند.

لازم نیست نظام ارزشی شما با او یکی باشد، اما حتما باید چنین نظامی را بشناسید و به آن اهمیت دهید و آن را به کار بگیرید. در غیر این صورت نهایتا تعارض های بزرگی بین شما ایجاد خواهد شد.

معنا و اهداف کاری شما غالباً موجب فراهم ساختن مسیر هدایت برای دیگران می شود. اهمیت کار افراد را برایشان آشکار سازید و آنها را از اینکه چگونه کارشان زندگی خود و دیگران را تغییر می دهد، آگاه نمایید.

باور و اعتقادتان این امکان را به شما می‌دهد که بتوانید با قلب افراد صحبت کنید. درباره اهداف خود مطالبی تنظیم کنید و آن را برای خانواده، دوستان و همکارانتان توضیح دهید. جذابیت عاطفی قدرتمندی که در شما وجود دارد می تواند موجب انگیزش دیگران برای مشارکت شود.

زمانی را برای برقراری تعادل میان الزامات شغلی خود و زندگی شخصی‌تان در نظر بگیرید. زمانی را که برای کار خود اختصاص می دهید نباید موجب از بین رفتن تعهد نسبت به خانواده تان شود.

از ابراز ارزشهای خود ترسی نداشته باشید. این کار به دیگران کمک می کند تا شما را بشناسند و موجب می شود تا از نحوه برقراری ارتباط با شما آگاه شوند.

با کسانی که ارزش های بنیادی مشترکی با شما دارند دوست شوید. بهترین دوستان خود را به یاد آورید. آیا این افراد نظام ارزشی مشترکی با شما دارند؟

با فردی که دارای توانمندی آینده‌نگری قوی می باشد همکاری کنید. این فرد می تواند تصویر روشنی از مسیری که ارزش هایتان شما را در آن هدایت خواهد کرد، ایجاد کند و این کار به شما نیرو می‌دهد.

پذیرای تفاوت ارزش های دیگران با ارزش های خود باشید. باورهای خود را بدون قضاوت کردن به دیگران بگویید.

تحلیلگر (Analytical):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما تحلیلگر است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما همیشه به دنبال دلایل هستید و می‌توانید به همه عواملی که روی یک وضعیت تأثیرگذارند همزمان فکر کنید و آنها را در نظر بگیرید. اغلب جمله "چیزی که میگی درسته رو اثبات کن" به کار می‌برید. احتمالا به داده‌ها علاقه‌مندید و به کمک آنها سعی می‌کنید که الگوها و ارتباطات را پیدا کنید. در ضمن دیگران شما رو منطقی و سختگیر نمی‌دانند.

افراد با توانمندی تحلیلگر، در مواجهه با هر موضوعی به دنبال یافتن دلایل و علل ایجاد کننده‌ی آن هستند. این افراد قادرند تا تمام عوامل تأثیرگذار بر آن واقعه را در نظر گرفته و به آن فکر کنند. این افراد آینده‌نگر هستند؛ اطلاعات را بررسی و سازماندهی می‌کنند؛ ریسک‌پذیر هستند و آن را به خوبی مدیریت می‌کنند.

این توانمندی دیگران را به چالش می کشد. فرد تحلیلگر جمله هایی مثل «ثابت‌کن» یا «چیزی که مدعی آن هستی درست است را به من نشان بده» را به کار می برد. بعضی‌ها به علت چنین بازخواست‌هایی به این نتیجه می رسند که فرضیه‌های ناب‌شان ضعیف شده و نابود خواهد شد. برای فرد تحلیل‌گر نکته دقیقا همین جاست. او الزاما به نابود کردن ایده های دیگران تمایلی ندارد، اما بر لزوم منطقی بودن فرضیه های دیگران تاکید می کند. او خود را عینی‌نگر و بی‌طرف می انگارد. او به داده ها علاقه دارد، چون حاوی قضاوت های گوناگون و نتیجه گیری نیستند. با برخورداری از چنین داده هایی وی ارتباط بین پدیده ها و الگوها را مورد بررسی قرار می‌دهد. مایل است نحوه تاثیر یک الگو بر دیگری را درک کند. می خواهد نحوه ترکیب شدن الگوها و برون‌داد آنها را بداند. باید اطمینان حاصل کند که آیا نتیجه حاصل با فرضیه مطرح شده و شرایط موجود هماهنگ است یا خیر. مواردی از این قبیل، سوالات این فرد می باشد. او به تدریج لایه های سطحی پدیده ها و وقایع را بر می‌دارد تا علت یا عوامل ریشه ای آنها را دریابد. دیگران او را به عنوان فردی منطقی و بسیار دقیق می شناسند. با گذشت زمان به پیش او رفته و می خواهند آرزوها و ایده هایی که آزمون نکرده‌اند را در مقابل سنجه تفکر و ذهنیت پالایش یافته او قرار دهند. امیدوار هستند که تحلیل او هرگز به صورت عجولانه و سرسری انجام نمی‌شود. در غیر این صورت احتمال دارد که دیگران از مشورت با او درباره آرزوهای خود امتناع کنند.

شغل هایی مانند مشاور بورس، کارهای تحقیقاتی، مشاور و کارآفرینی مناسب این افراد هستن.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

هنگامی که این فرد به تصمیم‌گیری های مهم مشغول است وقت بگذارید و همراه با او در مورد همه جوانب مسئله بیندیشید. چنین فردی ممکن است مایل باشد از تمام عوامل تاثیرگذار اطلاع داشته باشد.

شغلی را برگزینید که به خاطر تحلیل داده‌ها، پیدا کردن الگوها و سازماندهی ایده ها به شما حقوق بدهند. برای مثال، ممکن است در بازاریابی، امور مالی یا تحقیقات پزشکی یا مدیریت پایگاه اطلاعاتی یا مدیریت ریسک خوب عمل کنید.

زمانی که در حال دفاع از یک تصمیم یا یک اصل هستید، با نشان دادن اعداد و ارقام به این شخص دلیل دفاع خود را مشخص کنید. چنین فردی به صورت ذاتی برای اطلاعاتی که از طریق اعداد و ارقام ارائه شوند اهمیت بیشتری قائل است.

ذهن شما پیوسته در حال انجام کار است و به تولید تحلیل‌های منطقی می پردازد. آیا دیگران نسبت به این موضوع آگاهی دارند؟ بهترین راه توضیح دادن افکارتان را بیابید: می‌توانید آنها را مکتوب کنید، با افراد به صورت رو در رو گفتگو نمایید، در بحث‌های گروهی شرکت کنید یا به اجرای یک سخنرانی بپردازید. با تبیین و در اختیار قرار دادن افکارتان آنها را ارزشمند کنید.

با توجه به اینکه درست انجام دادن کار و دقیق بودن برای چنین فردی حائز اهمیت است، انجام درست کار احتمالا در مقایسه با زمان پایان آن کار برای او مهم‌تر است. در نتیجه با نزدیک شدن به مهلتی که برای انجام کار داده اید توانمندی وی را برای انجام کار در زمان معین بررسی کنید.

اطمینان داشته باشید که نتیجه ذخیره و تحلیل اطلاعات همیشه کاربرد و اجرای آنهاست. اگر به طور طبیعی این اتفاق نمی افتد، به دنبال همکاری باشید که فرضیه های شما را به سمت عمل و افکارتان به سمت اجرا پیش ببرد.

در یکی از رشته های دانشگاهی که موجب افزایش توانمندی تحلیلی شما شود شرکت کنید. به ویژه اشخاصی را شناسایی و در مورد آنها مطالعه کنید که از نظر شما منطقی قابل تحسین دارند.

با فردی که دارای توانمندی فعال سازی است، همکاری کنید. ناشکیبایی این فرد موجب سرعت بخشیدن به حرکت شما از مرحله تحلیل به مرحله عمل خواهد شد.

تا زمانی که دلیل قابل قبول و مستدلی را مشاهده نکنید، تردید خود را همچنان حفظ خواهید کرد. تردید شما موجب تضمین معتبر بودن دلایل و ادعاها می‌شود. ولی احتمال دارد دیگران این مسئله را شخصی تلقی کنند. به آنها کمک کنید که متوجه شوند تردید و سوء ظن شما عمدتا مربوط به داده‌ها است و ربطی به اشخاصی که آنها را مطرح می‌کنند ندارد.

آینده‌نگر (Futuristic):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما آینده‌نگری است، به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما عاشق نگاه کردن به افق‌های دور و فکر کردن به آینده هستید؛ آینده رو با جزئیات می‌بینید و همین باعث میشه که برای آینده بهتر تلاش کنید و انگیزه داشته باشید.

افراد با توانمندی آینده‌نگر، از فکر کردن به آینده و اتفاقاتی که در آن رخ می‌دهد، انرژی و انگیزه می‌گیرند. این افراد آینده‌ی روشنی را متصور شده و با بیان کردن دیدگاه‌های خود در مورد چنین آینده‌ای، به دیگران انرژی و انگیزه می‌دهند. این افراد رویاپرداز هستند. جزئیات اتفاقاتی که ممکن است در آینده اتفاق بیافتند را مشخص می‌کنند و به آینده امید دارند.

از آن نوع افرادی است که دوست دارد به آینده نگاه کند و با دردش بگوید «عالی نخواهد بود اگر....؟». آینده او را شیفته خود می‌کند. او جزئیات آینده را می بیند، انگار که تصویری از آن بر روی دیوار نقش بسته و این جزئیات او را به جلو و به سمت آینده پیش می راند. هر چند که محتوای دقیق این تصویر به توانمندی‌ها و علایق دیگر او مانند محصولی بهتر، تیمی بهتر، زندگی بهتر یا دنیایی بهتر وابسته است. در هر حال، این تصویر همیشه برای او الهام بخش است. او رویاپردازی است که توان دیدن تصویر آنچه که می تواند در آینده وجود داشته باشد را دارد و در ذهن خود آن تصویر را می پروراند. در مواقعی که زمان حال برایش دلسرد کننده و اطرافیان او بسیار واقع‌بین باشند، او به تجسم کردن تصاویری از آینده در ذهن خود می پردازد و این تصاویر به او و دیگران نیز انرژی می‌دهد. در واقع بیشتر اوقات دیگران منتظرند او تصاویری که از آینده می بیند را توضیح دهد. آنها خواهان تصویری هستند که چشم‌اندازی را برایشان به وجود آورد و از این طریق به آنها روحیه بدهد. او توانایی ترسیم این تصویر را دارد. او باید تمرین کند، و به دقت سخن بگوید، تا بتواند به واضح ترین شکل ممکن تصویر را ترسیم کند. دیگران دوست دارند امیدهایی که او برای آنها به ارمغان می آورد را درک کنند و گاهی به آنها دل ببندند.

شغل مناسب این افراد کارآفرین، مخترع و مشاور است.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

به خاطر داشته باشید که او برای آینده زندگی می‌کند. از چنین فردی بخواهید تا دیدگاه خود - مثلا دیدگاهی که درباره کارش یا سازمانتان یا دیدگاه‌های کلی یا دیدگاهی که درباره بازار دارد را بیان کند.

به دنبال کارهایی باشید که بتوانید ایده های خود را درباره آینده بیان کنید. برای مثال، امکان دارد در موقعیت کارآفرینی یا شروع کسب و کار موفق عمل کنید.

این فرد را اغلب با صحبت کردن درباره چیزی که می‌توانست واقع شود یا اتفاق بیفتد، تحریک کنید. سوالات زیادی از او بپرسید. او را مجبور کنید تا آینده ای را که می‌بیند به واضح‌ترین شکل ممکن برایتان بیان کند.

زمانی را برای اندیشیدن درباره آینده در نظر بگیرید. هر چقدر زمان زیادی را برای توجه به ایده هایی که درباره آینده دارید اختصاص دهید به همان میزان ایده‌های شما واضح‌تر و روشن‌تر خواهد شد و هر چقدر ایده‌هایتان روشن‌تر باشد، بهتر دیگران را قانع خواهید کرد.

هر نوع داده یا مقاله ای که فکر می کنید مورد علاقه او خواهد بود را برایش ارسال کنید. او به مطالب مفیدی برای آینده‌نگری خود نیاز دارد.

در جستجوی افرادی باشید که ایده های شما برای آینده را درک و تحسین کنند. انتظار آنها از شما است خواهد بود که ایده هایتان را به واقعیت تبدیل کنید و این انتظارات به شما انگیزه خواهد داد.

به دنبال دوست یا همکاری باشید که او هم دارای توانمندی آینده‌نگری باشد. هر ماه ساعتی را برای بحث و گفتگو در مورد آینده در نظر بگیرید. شما می‌توانید یکدیگر را به سمت خلاقیت و روشن شدن امور سوق دهید.

به دیگران با تصاویری که از آینده در ذهنتان دارید، الهام ببخشید. با این حال امکان دارد وسعت فکر شما گسترده تر از اندازه درک آنها باشد.

به گروهی بپیوندید که مشتاق واقعیت بخشیدن به تصاویر ذهنی شما باشند. آنها از توانمندی آینده نگری شما به وجد خواهند آمد و شما می‌توانید از انرژی آنها برای واقعیت بخشیدن به تصاویر ذهنی خود استفاده کنید.

خود را جهت حمایت منطقی از تفکر آینده‌نگریتان آماده کنید. دید هیجانی شما از آینده هنگامی مورد پذیرش قرار خواهد گرفت که ریشه در واقعیات و امکان‌پذیری داشته باشد.

شما به طور ذاتی در تفکرات خود درباره آینده غرق می‌شوید. مقالاتی را درباره تکنولوژی، و علم و پژوهش برای دستیابی به دانشی که به مثابه سوخت برای تجسم شما باشد، مطالعه کنید.

ایده‌پرداز (Ideation):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما ایده‌پردازی است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما این توانایی رو دارید که در موضوعات به ظاهر مختلف چیزهای مشابه ببینید و از آنها ایده بگیرید؛ وقتی کشف می‌کنید که در پس یک مفهوم پیچیده چه چیزی هست، احساس رضایت می‌کنید؛ ذهن شما همیشه به دنبال پیوندهاست. دیگران شما را خلاق و ادراکی و یا حتی باهوش توصیف می‌کنند.

افراد با توانمندی ایده‌پرداز، مجذوب و مسحور ایده‌ها می‌شوند. این افراد قادرند تا میان پدیده‌هایی که به نظر نامرتبط هستند، روابطی را کشف کنند. این افراد تفکر خلاقی دارند و به توسعه و پیشرفت علاقه دارند.

او مجذوب ایده ها می شود. ایده چیست؟ ایده مفهومی است که بیشتر رویدادها را به بهترین نحوه ممكن تبیین می‌کند. وقتی پی می برد که مفهومی ساده و زیبا در پس هر پیچیدگی وجود دارد که چگونگی هر چیز و دلیل آن را توضیح می‌دهد، خوشحال می شود. هر ایده نوعی ارتباط است. ذهن او به نحوی سازمان یافته که همیشه به دنبال پیوندهاست و به همین علت هنگامی که می تواند پدیده های به ظاهر متفاوت را به شیوه ای عجیب و نو به هم مرتبط می کند بسیار شاد می شود. هر ایده دیدگاهی جدید درباره چالش های آشنا و قدیمی است. از اینکه دنیایی که همه ما آن را می شناسیم را در نظر بگیرد و آن را طوری تغییر دهد که بتواند آن را از زاویه ای ناآشنا و به صورت شگفت انگیز و آموزنده نگاه کند، لذت می برد. به این علت او همه این ایده ها را دوست دارد زیرا آنها عميق، بدیع، روشن کننده، متضاد و عجیب هستند. به این علت تمام این عوامل است که انرژی بسیاری در روبرو شدن با ایده‌ای جدید به دست می آورد. امکان دارد دیگران او را فردی اخلاق، مبتکر، مفهومی یا حتی باهوش بنامند. ممکن است او در عمل از همه این صفات برخوردار باشد. چیزی که او نسبت به آن اطمینان خاطر دارد این است که ایده ها هیجان انگیز هستند و این اغلب اوقات کافی به نظر می رسد.

شغل مناسب این افراد کارآفرین، مخترع و مشاور است.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

چنین فردی از قدرت واژه ها لذت می برد. در صورتی که با ترکیب یا عبارتی مواجه شدید که کاملا معنای یک مفهوم، ایده یا الگو مرتبط بود، آن را با چنین فردی در میان بگذارید. این کار تفکر او را تحریک خواهد کرد.

به دنبال شغلی باشید که به خاطر ایده‌هایتان برای شما اعتبار قائل شوند و پول پرداخت کنند. بازاریابی، تبلیغات، روزنامه نگاری، طراحی و یا طراحی محصولات جدید نمونه هایی از این شغل ها هستند.

این فرد به عنوان یک طراح، ایده پرداز استراتژی‌های فروش، فعالیت‌های بازاریابی، ارائه راه حل برای مشکلات موجود در بخش خدمات مشتریان، یا پیشنهاد محصولات جدید، موفق خواهد بود. در صورت امکان تلاش کنید که او برای خلق چیزی جدید بیشترین توانایی خود را به کار گیرد.

احتمالا خیلی سریع خسته می‌شوید. بنابراین در محل کار یا در خانه خود تغییرات جزئی به وجود آورید. این کار را تجربه کنید. خودتان را با سرگرمی‌ها و بازی های فکری مشغول کنید. تمام این کارها به شما انگیزه می‌دهد.

در ارائه ایده های جدید به او تلاش کنید؛ او موجب رشد و پرورش آنها خواهد شد. از این طریق، او هم نسبت به کارش هیجان بیشتری خواهد داشت و هم از این مفاهیم جدید برای به وجود آوردن بینش های نو و کشف بهتر خود استفاده خواهد نمود.

پیش از بیان افکار و ایده هایتان آنها را تمام کنید. در صورتی که دیگران نیز مانند شما دارای توانمندی ایده‌پردازی نباشند امکان دارد نتوانند ایده ای جالب که هنوز کامل نشده را درک کنند و در نتیجه آن را نادیده بگیرند.

همه ایده‌های شما کاربردی نخواهند بود. تصحیح ایده‌هایتان را یاد بگیرید یا سعی کنید دوست یا همکاری که بتواند ایده‌های شما را تایید یا نقایص احتمالی آنها را شناسایی کند، پیدا کنید.

به شناسایی آن چیزی که موجب به کار افتادن توانمندی ایده‌پردازی در شما می‌شود، بپردازید. بهترین ایده‌هایتان را چه زمانی به وجود می آورید؟ آیا زمانی که با دیگران حرف می زنید این اتفاق می افتد؟ شرایطی که موجب به وجود آمدن بهترین ایده ها می‌شود را یادداشت کنید و دوباره آن شرایط را ایجاد کنید.

به طور ذاتی شما برای تحقیق و پیشرفت مناسب هستید، و می توانید ذهنیت اشخاص رویایی و خیال‌پرداز را درک کنید. زمانی را برای اشخاصی که قوه تخیل قوی دارند اختصاص دهید و در جلسات بارش مغزی با آنها مشارکت کنید.

با فردی همکاری کنید که از توانمندی تحلیل‌گری خوبی برخوردار باشد، پرسش هایی که این فرد مطرح می کند موجب به چالش کشیدن شما و تقویت ایده‌هایتان خواهد شد.

با کسب دانش، توانمندی ایده‌پردازی خود را تغذیه کنید. به مطالعه رشته‌ها و صنایعی به غیر از رشته خودتان بپردازید. از ایده‌های دیگران استفاده کنید و برای ایجاد ایده‌های جدید، ایده‌های گوناگون را به هم پیوند دهید.

گردآورنده – ورودی - درونداد (Input):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما گردآورنده است، به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما از جمع‌آوری و آرشیو کردن لذت می‌برید و ممکن است اطلاعات، ایده‌ها، آثار باستانی یا هر چیز دیگه‌ای رو بایگانی کنید و این بستگی به بقیه ویژگی‌ها و موردعلاقه‌های شما دارد. اگر مطلبی را می‌خوانید، لزوماً نظریه‌های خودتون را اصلاح نمی‌کنید، فقط اطلاعات بیشتری را به آرشیو خود اضافه می‌کنید. اما چرا چیزها رو بایگانی می‌کنید؟ شاید به این دلیل که روزی به کارتان بیایند. و اینکه کلا با دور انداختن چیزی احساس خوبی ندارید و جمع‌آوری ذهن شما را تازه نگه می‌دارد.

افراد با توانمندی درونداد، تمایل دارند تا اطلاعات مورد نظرشان را جمع‌آوری کرده و فهرست‌بندی کنند. این افراد اطلاعات، ایده‌ها، صنایع دستی مختلف را جمع‌آوری می‌کنند. آن ها در موضوعات مختلف اطلاعات زیادی دارند و به کارهایی مانند جمع‌آوری اشیاء قدیمی و تمبر علاقه زیادی دارند.

او فردی کنجکاو است. همه چیز را گردآوری می کند. امکان دارد به جمع آوری اطلاعات، واژه‌ها، واقعیت‌ها، کتاب ها و گفته های دیگران بپردازد، یا ممکن است اشیاء ملموس مانند پروانه ها، عروسک‌های سفالی یا تصاویر مختلف را جمع آوری کند. هر چیزی که توجهش را به خود جلب کند جمع می کند. ذهنیت او طوری است که چیزهای زیادی توجه او را به خود می کنند. به خصوص دنیا به علت گوناگونی و پیچیدگی نامحدود برایش مهیج است. او لزوما برای تصحیح فرضيات خود مطالعه نمی کند بلکه می خواهد اطلاعاتی را به بایگانی خود اضافه نماید. اگر مسافرت را دوست دارد به این علت است که هر محل جدید دارای مصنوعات و واقعیت های تازه ای است، می تواند همه این‌ها را به دست آورده و ذخیره کند. علت و اهمیت انبار کردن این چیزها چیست؟ زمانی که اشیاء را انبار می کند غالبا گفتن اینکه چرا و کی ممکن است به آن نیاز پیدا کند برایش دشوار است. اما چه کسی می‌داند؟ شاید هم زمانی به کار بیایند. با تمام کابردهای احتمالی که از این اشیاء در ذهنش دارد، اصلا احساس خوبی از دور انداختن آنها نخواهد داشت. بنابراین به جمع آوری و بایگانی کردن ادامه می دهد. این کار برایش جالب است و موجب شاداب نگه داشتن ذهنش می‌شود. در نظر او شاید روزی ارزش واقعی بعضی از آن‌ها مشخص شود.

مشاغل محقق و روزنامه‌نگار مناسب این افراد هستند.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

آنها را از تازه ترین خبرها آگاه کنید. این افراد نیاز به دانستن دارند. کتاب‌ها، مقاله‌ها و مطالبی که حدس می‌زنید نیاز دارند را به آنها بدهید.

در پی مشاغلی باشید که بتوانید هر روز اطلاعات تازه‌ای در آنها به دست آورید. معلمی، پژوهشگری یا روزنامه نگاری نمونه هایی از این مشاغل هستند.

به دنبال علایق مشترک باشید و اطلاعات مربوطه را با آنها در میان بگذارید. بدین ترتیب در بیشتر اوقات ارتباط‌های گسترده و عمیقی شروع می شود.

سیستمی را برای گردآوری و دسترسی آسان به اطلاعات به وجود آورید. این سیستم تدوین شده شما ممکن است به اندازه پرونده ای که همه اطلاعات خود را به آن متصل کرده اید ساده، یا به اندازه یک پایگاه اطلاعاتی کامپیوتری پیچیده باشد.

به خاطر داشته باشید که در جلسات از این افراد اطلاعاتی را درخواست کنید. به دنبال فرصت‌هایی برای به کارگیری دانش فراوان آنها باشید

با فردی که دارای توانمندی تمرکز یا انضباط قوی است، همکاری کنید. زمانی که کنجکاوی‌تان موجب سردرگمی شما می شود، این فرد می‌تواند کمک کند که از مسیر خود خارج نشوید.

دارای ذهنی باز و جذاب هستید. همانند اسفنجی که آب را به خود جذب می کند شما نیز اطلاعات را جذب می‌کنید، ولی همان طور که هدف اصلی اسفنج این نیست که چیزی که جذب کرده را برای همیشه در خود نگه دارد، ذهن شما هم نباید اطلاعات را در خودش ذخیره کند. دروندادی که بروندادی در پی ندارد موجب رکود و رخوت خواهد شد.

شما می‌توانید به طور ذاتی دانشنامه ای از اطلاعات و ایده‌ها باشید. در این صورت از اینکه خودتان را در جایگاه یک کارشناس قرار دهید، نگران نباشید. می‌توانید به راحتی با استفاده از توانمندی درونداد خود به یک متخصص و مرجع در رشته‌تان تبدیل شوید.

فراموش نکنید که شما باید از فردی که صرفا اطلاعات را جمع آوری می کند فراتر روید، چرا که بعضی مواقع به کارگیری دانشی که جمع آوری کرده اید و تبدیل آن به عمل ضروری است.

به شناسایی حوزه های تخصصی خود بپردازید و به صورت فعال در مورد آنها اطلاعات بیشتری را جستجو کنید.

برنامه‌ای برای مطالعه کتاب‌ها و مقاله‌هایی که شما را به وجد می آورند و تحریک‌تان می کنند تدوین کنید.

گستره لغاتی که بلد هستید را افزایش دهید. به گرداوری واژه های جدید بپردازید و معنی هر کدام را یاد بگیرید.

شرایطی را بررسی کنید که بتوانید اطلاعاتی که جمع‌آوری کرده اید را با دیگران در میان بگذارید و همچنین از این نکته اطمینان یابید که دوستان و همکارانتان می دانند که شما از پاسخ دادن به پرسش‌های آنها لذت می برید.

متفکر (Intellection):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما تفکر است، به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

کلا به فکر کردن و فعالیت ذهنی علاقه‌مندید و ممکن است به طور متمرکز به حل یک مشکل یا ایده یا درک احساسات دیگران یا هر چیز دیگری فکر کنید، که این بستگی به دیگر ویژگی‌ها و علایق شما داره. شما فردی درونگرا هستید؛ چون در زمان تنهایی برای تمرکز و فکر کردن زمان پیدا می‌کنید و البته از این کار لذت می‌برید؛ خوب یا بد، زمزمه‌های ذهنی همیشه همراه شماست.

افراد با توانمندی متفکر، با فعالیت‌های ذهنی و فکریشان شناخته می‌شوند، این افراد درونگرا بوده و به بحث‌های عقلانی و منطقی بسیار علاقه‌مند هستند. آنها تنهایی را دوست دارند. درونگرا هستند و علاقه زیادی به مطالعه، به‌ویژه مطالعه ادبیات و فلسفه دارند.

او دوستدار تفکر است. به فعالیت‌های ذهنی علاقه‌مند است. ورزش دادن ماهیچه‌های مغز خود و تمرین دادن آنها در جهات گوناگون را دوست دارد. نیازمند فعالیت‌های ذهنی متمرکز است. برای مثال، ممکن است برای حل مسئله‌ای تلاش کند یا ایده‌ای را پرورش دهد یا احساسات شخص دیگری را درک کند. این که چنین فردی بر چه چیزی تمرکز می کند، به دیگر نقاط قوت او بستگی دارد. از سوی دیگر، امکان دارد این فعالیت‌های ذهنی کاملا نامتمرکز باشد. توانمندی تفکر موضوع خاصی را به کسی دیکته نمی کند و فقط به این معناست که فرد دارای این توانمندی دوست دارد فکر کند. او از آن دسته افرادی است که از اوقات تنهایی خود لذت می برند، به این علت که این زمان را برای تفکر و با خود اندیشیدن و تأمل در نظر گرفته است. فردی درون نگر است. به عبارتی او بهترین همدم خودش است. چرا که سوالاتی را برای خود مطرح می کند و خود درستی پاسخ هایش را آزمایش می کند. از آنجا که او به مقایسه آنچه که در عمل انجام میدهد با تفکرات و ایده‌هایی که در ذهنش آمده می پردازد، امکان دارد درون‌نگری او موجب هدایت وی به حس خفیفی از نارضایتی شود. گاهی هم این توانمندی به موضوعاتی گرایش پیدا می کند که عمل‌گرایانه و روزمره هستند. مانند رویدادهای روزانه یا مذاکراتی که برای بعد برنامه‌ریزی کرده است.

شغل مناسب این افراد روانشناس، فیلسوف و مخترع است.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

برای به چالش کشیدن تفکر چنین فردی تردید نکنید. وی احتمالا هراسی از این چالش ها ندارد. او این کار را به عنوان علامت توجه شما به خود در نظر می گیرد.

تحصیل در رشته‌های فلسفه، ادبیات یا روانشناسی را شروع کنید یا ادامه دهید.

زمانی که باید به ارزیابی کتاب‌ها، مقالات یا پیشنهادات بپردازید، از او بخواهید که این مطالب را بخواند و شما را از نظرات خود مطلع کند. او به خواندن علاقه دارد.

فهرستی از ایده‌های خود را در یک دفترچه گزارش روزانه یا خاطرات جمع‌آوری کنید. این ایده ها برای ذهن شما سودمند خواهد بود و امکان دارد شما را به بینش‌های ارزشمندی رهنمون کنند.

فکر کردن به این فرد انرژی می دهد. به این موضوع توجه داشته باشید و روی آن حساب کنید. به عنوان مثال، هنگامی که ضروری است تا دلیل انجام کاری را توضیح دهید از او بخواهید راجع به آن موضوع بیندیشد و در تشریح جزئیاتش به شما کمک کند.

با اشخاصی رابطه برقرار کنید که در نظرتان متفکران بزرگی هستند. الگو قرار دادن آنها موجب ایجاد انگیزه در شما می شود تا بتوانید تفکر خود را متمرکز کنید.

زمانی که درِ اتاق‌تان را بسته اید تا کمی از وقت‌تان را تنها بگذرانید ممکن است دیگران فکر کنند شما گوشه‌گیر شده اید یا از آنها بریده اید. به آنها در درک اینکه کار شما فقط نوعی شیوه فکر کردن است که نه تنها از بی اعتنایی در روابط با دیگران ناشی نمی شود بلکه برخاسته از تمایل به بهبود روابط در بالاترین حد است، کمک کنید.

زمانی که فرصت کسب تجربه‌ای فکری به دست می‌آورید و به دنبال نتایج آن هستید به بهترین نحو ممكن عمل می‌کنید. به جای آنکه از وسط پروژه وارد مرحله اجرایی شوید در مراحل اولیه که نقش تفکر و ایده‌پردازی در آنها برجسته‌تر است مشارکت را آغاز کنید. در صورتی که از مراحل بعدی پروژه به آن ملحق شوید امکان دارد از تصمیماتی که قبلا گرفته شده منحرف شوید و زمانی موضوع را درک کنید که خیلی دیر شده است.

یکی از راه‌هایی که بتوانید از موضوعات متفاوت آگاه شوید و از آنها سر در بیاورید درگیر کردن دیگران در بحث‌های فکری و فلسفی است. با این وجود، این حالت برای همگان یکسان نیست. به خاطر داشته باشید که پرسش‌های بحث انگیز خود را به سمت کسانی هدایت کنید که بحث برایشان جذاب باشد.

زمانی را برای فکر کردن در نظر بگیرید. این کار می‌تواند انرژی مضاعفی به شما بدهد. از فرصت‌هایی که به دست می آورید برای تفکر و تأمل بهره بگیرید. و زمانی را به نوشتن اختصاص دهید.

با طرح مجدد سوالات برای اطرافیان خود و تشویق آنها به مشارکت در بحث، مشوق آنها به بهره‌گیری کامل از سرمایه فکری‌شان باشید. همچنین به این نکته توجه داشته باشید که این کار برای عده ای ترسناک به نظر می رسد و قبل از اینکه در بحث شرکت کنند به زمانی برای فکر کردن نیاز دارند.

استراتژیک – راهبردی (Strategic):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما استراتژیک است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما در مواجهه با هر سناریو، به سرعت می‌توانید موضوع رو تجزیه و تحلیل کنید و این مهارتی نیست که قابل آموزش دادن باشد. این یک روش متمایز فکر کردن است. شما می‌توانید سناریوهای مختلف رو بررسی کنید. همیشه به این سوال فکر می‌کنید که ”اگر این اتفاق افتاد چه می‌شود؟“

افراد با توانمندی استراتژیک، برای پیشروی پروژه‌ها و فعالیت‌های مختلف، راه‌های جایگزینی را ایجاد می‌کنند. این افراد در مواجهه با سناریوهای فرضی مختلف، به سرعت می‌توانند الگوها و موضوعات مرتبط را تشخیص دهند. توانایی زیادی در مدیریت بحران دارند و برای حل مشکلات بهترین راه‌حل‌ها را پیدا می‌کنند.

افراد برخوردار از این توانمندی، می توانند در میان بی نظمی ها بهترین راه ممکن را انتخاب کنند. این مهارت آموختنی نیست. بلکه روش خاصی از تفکر و دیدگاهی ویژه نسبت به دنیا به عنوان یک کل است. چنین طرز تفکری این امکان را برای او فراهم می آورد تا مواقعی که افراد صرفا پیچیدگی ها را می بینند، قادر باشد الگوها و نظم پنهان موجود را مشاهده کند. او با در نظر گرفتن این الگوها، سناریوهای گوناگونی را اجرا می کند و همواره می پرسد اگر چنین اتفاقی بیفتد چه خواهد شد؟/ بسیار خوب، اگر این گونه اتفاق افتد چه میشود؟» این سوالات تکراری به او کمک می کند تا تمام زوایای پنهان را ببیند، و به این طریق خواهد توانست موانع احتمالی را به دقت ارزیابی کند. در حالی که پایان راه‌ها را می بیند، به تصمیم گیری می پردازد. راه‌هایی که به جایی ختم نمی شوند را حذف می کند. همچنین راه‌هایی که مستقیما با مقاومت مواجه می شوند را نیز کنار می گذارد و راههایی که به ابهام منتهی می شوند را نیز در نظر نمی گیرد. او گزینه های خود را تا زمانی که به انتخاب اصلی خود یعنی راهبردهای خود برسد گلچین می‌کند. در حالی که به راهبردهای خاص خود مجهز است به جلو حرکت می کند. در فرایند کار توانمندی راهبردی او در سه مرحله خلاصه می شود: «پیش‌بینی شرایط»، «گزینش» و «اقدام»

مشاغل کارآفرینی، مشاوره و مدیریت مناسب این افراد است.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

در جلسات برنامه ریزی او را مشارکت دهید. از او سوال کنید: «اگر چنین اتفاقی افتاد، ما باید چه انتظاری داشته باشیم؟ اگر چنان اتفاقی افتاد چه خواهد شد و چه کاری باید انجام دهیم؟»

زمانی را برای فکر و تأمل درباره هدفی که قصد دستیابی به آن دارید صرف کنید. این کار را تا زمانی انجام دهید که الگوهای روشن و مرتبط راجع به آنها در ذهن شما شکل گیرد. فراموش نکنید که این تفکر و تامل برای پایدار ماندن و تقویت توانمندی راهبردی ضروری است.

همیشه قبل از کمک خواستن از او، به اندازه کافی به او فرصت بدهید تا در مورد شرایط بیندیشد. احتمالا تا چند سناریوی مختلف را در ذهنش بررسی نکند نظر خود را اعلام نخواهد کرد.

و شما قادر هستید که خیلی واضح‌تر از دیگران پیامدها را ببینید. از طریق تفکر درباره جزئیات عکس‌العمل خود در سناریوهای گوناگون در آینده از این توانایی استفاده کنید. چنانچه آمادگی لازم برای انجام این کار را نداشته باشید، مطلع شدن از پیامد رویدادها فایده زیادی نخواهد داشت.

هنگام خواندن یا شنیدن مطلبی در مورد راهبردهای موثر در حیطه کارتان آنها را با او در میان بگذارید. این کار تفکر او را تحریک خواهد کرد.

گروهی را پیدا کنید که فکر می کنید کار ارزش انجام می دهد، توانمندی راهبردی خود را در اختیار افراد این گروه قرار دهید. با به کارگیری ایده های خود می توانید به رهبر آن گروه تبدیل شوید.

تفکر راهبردی و بکارگیری آن باعث می شود بینش و دید روشن شما نسبت به آینده تبدیل به رویاهای بی فایده نشود. برای اینکه این بینش و دید روشن را به واقعیت تبدیل کنید تمام راه‌های ممکن را در نظر بگیرید. چنین دوراندیشی به شما کمک می کند که قبل از به وجود آمدن موانع آنها را از سر راه خود کنار بزنید.

خودتان را به عنوان مشاوری برای افرادی که در اثر مشکل خاصی سردر گم شده اند یا مانعی سد راهشان شده است، معرفی کنید. زمانی که افراد به نتیجه رسیدند که دیگر راهی وجود ندارد و شما به طور ذاتی راهی را می بینید، می توانید آنها را به سمت موفقیت راهنمایی کنید.

احتمالا راحت تر از دیگران مسائل بالقوه را پیش بینی می کنید. هر چند احتمال دارد دیگران به آگاه بودن شما از خطرات آینده به عنوان نوعی منفی بافی نگاه کنند، اما برای جلوگیری از این دردسرها باید بینش خود را با دیگران در میان بگذارید. برای اینکه دیگران از منظور شما برداشت اشتباهی نداشته باشند علاوه بر اشاره به موانع پیش رو، راهی را برای پیشگیری یا فائق شدن بر آنها پیشنهاد کنید. به بینش خودتان اعتماد داشته باشید و از آن برای تضمین موفقیت خود بهره بگیرید.

با فردی همکاری کنید که از توانمندی فعال سازی قوی برخوردار است. با توجه به نیاز این فرد به اقدام و عمل و نیاز شما به پیش بینی می توانید زوج بسیار موفقی را تشکیل دهید.

انعطاف‌پذیر – سازش‌پذیر (Adaptability):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما انعطاف‌پذیر است، به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما ترجیح میدید که با جریان در حرکت باشید. در لحظه زندگی می‌کنید و آینده رو به عنوان مقصد ثابت نمی‌بینید بلکه آینده مکانی برای مشاهده نتایج تصمیمات فعلی شماست؛ پس آینده را هر وقت خواستید انتخاب می‌کنید. در کل آدم منعطف و سازگاری هستید. این استعداد می‌تواند باعث مهارت فرد در انعطاف و سازگاری با شرایط محیط گردد. به ویژه در محیط های پیش بینی نشده، چنین افرادی پذیرش بهتری در پذیرش درخواست‌های فوری خواهند داشت و در مواجهه با درخواست های ضروری و بدون برنامه، بازدهی و اثربخشی خود را حفظ می‌کنند.

افراد با توانمندی سازگار، ترجیح می‌دهند تا بر روی سیر حوادث موج‌سواری کنند. این افراد تمایل دارند تا در اینجا و اکنون زندگی کرده، بر اساس اتفاقاتی که در زمان حال برایشان رخ می‌دهد، تصمیم‌گیری کرده و آینده را بر اساس اتفاقات فعلی کشف می‌کنند. این افراد انعطاف‌پذیر هستند و خود را با شرایط هماهنگ می‌کنند؛ هنگام بروز اتفاقات ناگهانی خونسرد هستند و آینده‌نگری ندارند.

فرد دارای این توانمندی در زمان حال زندگی می کند. آینده را نه به عنوان مقصدی محتوم و تغییر ناپذیر، بلکه به صورت مقصدی می بیند که در پی آن چیزی که اکنون و به صورت آگاهانه انتخاب می کند به وجود خواهد آمد. بنابراین چنین فردی آینده را در هر زمان بر اساس انتخاب فعلی خود می بیند. این به معنای بی برنامه بودن او نیست. حتی اگر این ضرورت‌ها موجب دوری او از برنامه اش شوند، این توانمندی برای پاسخ دادن از روی رغبت به ضرورت های حال، او را توانمند می سازد. از درخواست‌های فوری یا موارد پیش بینی نشده بر خلاف بعضی از افراد ناراحت نمی‌شود. در واقع او در انتظار پیشامدها زندگی می کند. او قلبا فردی منعطف است و زمانی که ضرورت های کار او را در یک زمان به راه‌های گوناگون سوق می‌دهد توانایی حفظ بازده کاری خود را دارد.

شغل هایی مانند پزشک اورژانس و مامور آتشنشانی برای آنها مناسب هستند.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

این افراد با ماهیت ذاتی انعطاف پذیر خود تقریبا برای اتمام گروه‌ها با ارزش هستند. زمانی که برنامه ها به هم می خورد آنها خود را با شرایط جدید مطابقت می دهند و تلاش می کنند باعث پیشرفت شوند. چنین فردی در کنار گود زانوی غم بغل نمی گیرد.

در مواقعی که دیگران به خاطر رویدادهای روزمره ناراحت می‌شوند، خود را به عنوان فردی آرام و دلگرم‌کننده، به آنها بشناس‌انید.

با تمایلی که این فرد برای همراهی با جمع دارد می تواند فضایی عالی ایجاد کند که در آن دیگران بتوانند تجربه کنند و یاد بگیرند.

از قبول نقش‌هایی که به نظم و پیش‌بینی پذیری نیاز دارند دوری کنید. این نقش‌ها به سرعت موجب دلسردی شما می‌شوند و احساس ناتوانی در شما ایجاد کرده و حس استقلال شما را خاموش می کنند.

چنین فردی در انجام وظایف کوتاه مدت که نیازمند اقدامات آنی است بیشترین بازده را خواهد داشت. افراد برخودار از این توانمندی، زندگی مملو از کشمکش های سریع را به مبارزات بلند مدت ترجیح میدهند.

در مواقعی که احساس می کنید فشار زیاد است، به دوستان، همکاران و مشتری‌انی که تردید دارند و دودل هستند کمک کنید. به آنها توضیح دهید که سازگاری چیزی فراتر از این مسئله است که در اثر ضربات به دور خود بچرخید. سازگاری به معنای واکنش آرام، آگاهانه و فوری به موقعیت است.

به دیگران اجازه سوء استفاده از منعطف بودن فطری‌تان را ندهید. هر چند توانمندی سازگاری شما به خوبی در خدمت شما است، اما با توجه و تمرکز بر هوس‌ها، امیال و نیازهای دیگران موفقیت‌های بزرگ و اهداف بلند مدت خود را به خطر نیندازید. از راهنمایی های مفید بهره بگیرید تا متوجه شوید چه زمانی باید انعطاف پذیر باشید و چه هنگام باید در مقابل عوامل بیرونی بایستید.

به دنبال کارهایی باشید که موفقیت در آنها مستلزم پاسخگویی به تغییرات دائمی شرایط است. به موارد شغلی مانند خبرنگاری، تولید برنامه های زنده تلویزیونی، خدمات درمانی اورژانس و خدمات پس از فروش توجه کنید.

اندازه مسئولیت پذیری خود را مشخص کنید. اگر شغل شما انجام سفرهای غیر قابل پیش بینی را ایجاب می کند، یاد بگیرید که چگونه می توانید به مدت نیم ساعت اسباب سفر را ببندید و عازم شوید. اگر فشار کاری شما به صورت پیش بینی نشده شروع میشود برای مواجهه با فشار کار سه حرکت یا اقدام اولیه که باید انجام دهید را تمرین کنید.

متصل – هم‌پیوند - پیوندیاب (Connectedness):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما متصل است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما اعتقاد دارید که هیچ اتفاقی، اتفاقی نیست! هر رویه‌ای معنی دارد؛ چون می‌دانید که همه در روح با هم ارتباط داریم و نباید به دیگران آسیب برسانیم چون به خودمان آسیب رساندیم. این از شما انسانی ملاحظه‌گر، دلسوز، پذیرا و معتقد ساخته است.

افراد با توانمندی پیوندیاب، به وجود پیوستگی و ارتباطی میان تمام موجودات این دنیا ایمان داشته و معتقدند که به ندرت اتفاقات تصادفی در این دنیا رخ می‌دهد و تقریباً هر رویدادی، معنا و مفهومی دارد. این افراد خود را بخشی از سیستم کل میدانند. متواضع و مهربان هستند.

هر رویدادی علتی دارد و او نسبت به این موضوع اطمینان دارد. او به این دلیل مطمئن است چون عمیقا بر این باور است که انسان ها باهم پیوند دارند. بلی، هر کدام از ما یک نفریم. هر کدام نسبت به قضاوت های خود مسئول و دارای اراده آزاد هستیم، ولی با این حال قسمتی از هویتی بزرگتریم. امکان دارد بعضی ها آن را با عنوان «ناهشیار جمعی» بشناسند. ممکن است افراد دیگر آن را روحیه جمعی و نیروی زندگی بنامند. ولی هر اسمی که برایش انتخاب کنیم با دانستن این موضوع که از کره زمین و حیات موجود بر روی آن مجزا نیستیم، احساس اطمینان می‌کنیم. این حس هم پیوندی بر مسئولیت‌های بخصوصی دلالت می کند. در صورتی که ما بخشی از آن تصویر بزرگتر باشیم نباید به یکدیگر آسیب برسانیم، چرا که در واقع به خودمان آسیب رسانده‌ایم. نباید از دیگران سوء استفاده کنیم چون که به معنای سوء استفاده از خودمان است. آگاهی فرد از چنین مسئولیت‌هایی نظام ارزشی وی را تشکیل می‌دهد. چنین فردی ملاحظه‌کار، دلسوز و پذیرا است. این فرد با مطمئن بودن از یکپارچگی و ارتباط بین افراد، می‌تواند میان افرادی از فرهنگ‌های مختلف روابط مفیدی برقرار کند. با باوری که نسبت به امدادهای غیبی دارد، می‌تواند به افراد این آرامش و اطمینان را بدهد که هدفی فراسوی این زندگی پرهیاهو و دغدغه وجود دارد.

معلم، مشاور و روانشناس از شغل های مناسب این افراد هستند.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

ممکن است این فرد دارای گروهی از صفات و عقاید اجتماعی باشد که با قدرت از آنها دفاع خواهد کرد. برای پی بردن به اینکه چه چیزی باعث برانگیختن این ویژگی در او می‌شود به دقت به او گوش دهید. قبول این صفات و عقاید می تواند بر عمق روابطی که با او دارید، تاثیرگذار باشد.

کارهایی که در آنها بتوانید به صحبت‌های دیگران گوش کنید و به آنها مشورت دهید را مورد توجه قرار دهید. می‌توانید در کمک به دیگران در دیدن هم پیوندی و حضور هدف در حوادث روزمره به یک فرد ماهر تبدیل شوید.

این فرد را به ایجاد ارتباط میان گروه‌های مختلف سازمان تشویق کنید. او به صورت ذاتی نسبت به ارتباط میان همه چیز فکر می‌کند. بنابراین وابستگی میان افراد مختلف را به بهترین نحو به آنها نشان خواهد داد.

جهت گسترش احساس هم‌پیوندی روش‌های بخصوصی را نظیر تاسیس یک کتابخانه عمومی، توجه به افراد بی پناه یا عضو شدن در سازمانی که هم‌پیوندی را عملاً ترویج می‌کند، به کار گیرید.

حتی در صورتی که برخوردار از توانمندی هم‌پیوندی غالب هستید، اطلاعات، نوشته ها و تجربیات خود را با او در میان بگذارید. می‌توانید در تقویت توانایی یکدیگر به نحو چشمگیری عمل کنید.

به همکارانتان در انطباق تلاش‌هایشان با تصویر بزرگی که در آن قرار دارند کمک کنید. می‌توانید گروه‌هایی را تاسیس یا رهبری کنید و باعث شوید افراد از ارزشمندی‌های خود مطلع شوند.

با اینکه نسبت به مرزهای درون سازمان و جامعه خود مطلع هستید ولی به آنها توجه زیادی نمی کنید و آنها را سیار و تغییرپذیر میدانید. از توانمندی هم‌پیوندی خود در جهت در هم شکستن مرزهایی که مانع از در اختیار گذاشتن دانش برای افراد دیگر می شوند، استفاده کنید.

به دیگران در یافتن رابطه بین استعدادها، فعالیت‌ها، ماموریت (هدف) و موفقیت‌هایشان کمک کنید. زمانی تعهد افراد برای دست‌یابی به موفقیت افزایش می‌یابد که نسبت به کاری که انجام می‌دهند باور داشته باشند و احساس کنند جزئی از یک کل هستند.

با فردی که از توانمندی ارتباطی قوی برخودار است همکاری کنید. این فرد می‌تواند با در اختیار داشتن واژه‌ها و جملات مناسب، مثال‌های روشن از هم‌پیوندی در دنیای واقعی را توصیف کند.

زمان زیادی را برای قانع کردن دیگران در مورد اینکه دنیا را به صورت مجموعه‌ای مرتبط و مربوط به هم ببینند صرف نکنید. بدانید که حس هم‌پیوندی شما ذاتی است. در صورتی که دیگران در حس شهودی شما سهیم نباشند، بحث‌های منطقی آن‌ها را متقاعد نخواهد کرد.

پرورش‌دهنده – توسعه‌گر (Developer):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما پرورش‌دهنده است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما پتانسیل نهفته دیگران رو پیدا می‌کنید و پرورش می‌دهید؛ در حقیقت شما در هر چیزی پتانسیل می‌بینید. هر علامت پیشرفت کوچکی را کشف می‌کنید و به آن پر و بال می‌دهید. از نظر شما هیچ فردی کامل شکل نگرفته و همه همیشه در حال تکامل و پیشرفت هستند. در تعامل با دیگران هدف شما کمک به آنها برای موفقیت است؛ حتی آنها را به چالش می‌کشید و اگر چالشی هم وجود نداشته باشه، شما خودتان یک چالش ابداع می‌کنید. علائم رشد در دیگران منبع انرژی شماست و این گونه احساس قدرت و رضایت می‌کنید.

افراد با توانمندی پرورش‌دهنده، ظرفیت‌های بالقوه‌ای که هر کدام از اطرافیانشان برای پیشرفت دارند را در آنها تشخیص داده و به رشد و پیشرفت دیگران کمک می‌کنند؛ استعدادها را کشف می‌کنند و آنها را توسعه می‌دهند. این افراد کوچکترین نشانه‌های پیشرفت را در هر فردی مشاهده کرده و از دیدن آن لذت می‌برند.

او توانمندی‌های بالقوه دیگران را می‌بیند. در واقع تنها چیزی که غالباً می‌بیند توانمندی‌های بالقوه است. از نظر او هیچ‌کس به طور کامل رشد یافته نیست و همه افراد همیشه در حال پیشرفت و تغییر هستند و امکان و احتمال هر نوع تغییری برای آنها وجود دارد؛ و او به همین علت به سمت دیگران کشیده می شود. هدفی که زمان تعامل با دیگران دارد این است که به آنها در تجربه موفقیت کمک کند. به دنبال راه‌هایی برای به چالش کشیدن آنها است. با ابداع تجربیات جالب، آنها را به حرکت وا می دارد و به رشدشان کمک می کند. هر لحظه در جستجوی نشانه‌های رشد است. می‌توان به نشانه‌هایی مانند رفتار جدید یا اصلاح شده، بهبودی نسبی در یک مهارت، نشانی از سرآمدی یا یک «جریان» اشاره کرد. این نشانه های کوچک رشد که از چشم اشخاص بسیاری پنهان است برای او به مفهوم علامت روشنی از توانمندی است که به واقعیت می‌پیوندند. علائمی که نشان دهنده رشد دیگران است برای او مانند یک نیروی انگیزش‌گر خواهد بود. نیرو و رضایت به او می بخشد. به مرور افراد زیادی برای تشویق شدن و کمک گرفتن به سمت او می آیند، چون تا حدی می‌دانند که دلسوزی و مهربانی او صادقانه بوده و برایش رضایت بخش است.

شغل مناسب این افراد معلم، مدیر، رهبر و مدیر تیم ورزشی است.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

خود انگاره این فرد را به عنوان کسی که افراد را به سعی در افزایش توانایی‌هایشان و خوب عمل کردن تشویق می‌کند، تقویت کنید. برای مثال، به او بگویید: «هرگز بدون تو شکستن رکورد ممکن نبود. تشویق تو و اعتمادی که به دیگران نشان دادی، محرک این موفقیت بود.»

فهرستی از نام افرادی که به آموختن و رشدشان کمک کرده اید را تهیه کنید. اغلب نگاهی به این فهرست بیندازید و نقشی که در جهان داشته اید را به خود یادآوری کنید.

موقع تشکر و قدردانی از همکارانتان این فرد را در نظر داشته باشید. او از انتخاب دستاوردهایی که شایسته تحسین باشد لذت می‌برد و همکاران نیز زمان دریافت تشویق به صداقت او و واقعی بودن تحسین‌هایش ایمان دارند.

در پی کارهایی باشید که وظیفه اصلی شما در آن کارها کمک به رشد دیگران باشد. شاید معلمی، مربی گری یا مدیریت برای شما رضایت‌بخش باشد.

از او بخواهید که به رشد شما در کارتان کمک کند. او می‌تواند پیشرفت‌های جزئی که دیگران از دست می‌دهند را در نظر گرفته و آنها را به خوبی در فرایند کلی موفقیت لحاظ نماید.

به موفقیت‌های دیگران توجه کنید و با آنها در مورد موفقیت‌هایشان صحبت کنید. نسبت به چیزی که دیده اید دقیق باشید. مشاهدات دقیق شما و بیان آنها از چیزی که موجب موفقیت آنها شده است افزایش رشد این افراد را در پی خواهد داشت.

به شناسایی مربی/مشاور یا مربیانی/مشاورانی بپردازید که زمانی ویژگی‌های خاص شما را متوجه شده و به شما گوشزد کرده اند. حتی اگر لازم باشد یک معلم قدیمی را بیابید و نامه ای برایش بنویسید. این کار را انجام دهید و از او برای کمکی که به پیشرفت شما کرده تشکر کنید.

با فردی همکاری کنید که دارای توانمندی فردگرایی قوی است. این فرد توانایی نشان دادن قوی‌ترین توانمندی‌های دیگران به شما را دارد. بدون کمک گرفتن از چنین فردی توانمندی پرورش دهنده‌تان شما را به سمتی هدایت می کند که ممکن است دیگران را به رشد در زمینه‌هایی که استعداد لازم ندارند، سوق دهید.

در صورتی که فردی همواره در کاری با شکست مواجه می‌شود از حمایت او دست بردارید. در چنین مواقعی بزرگترین کاری که در جهت رشد او می‌توانید انجام دهید این است که مشوق او در پیدا کردن کار دیگری باشید؛ کاری که با او متناسب باشد.

برای مواردی که می دانید به شکست منتهی می‌شوند بیش از حد سرمایه‌گذاری نکنید. تمایل ذاتی شما برای دیدن بهترین توانمندی و شرایط دیگران ممکن است نقطه کوری را به وجود آورد که موجب می‌شود گاهی فرصت‌های بهتر برای رشد و پیشرفت را نادیده بگیرید.

همساز - هماهنگ – تعارض‌گریز (Harmony):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما هماهنگی است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما دنبال زمینه‌های توافق و اجماع هستید. از درگیری لذت نمی‌برید و سعی می‌کنید که اصطکاک را به حداقل برسانید. وقتی می‌بینید که طرف مقابل شما دیدگاه‌های متفاوتی داره، سعی می‌کنید زمینه‌های مشترک را پیدا کنید؛ یا حداقل بحث را عوض می‌کنید و سعی می‌کنید که درباره مسائلی حرف بزنید که هر دو طرف در آن توافق نظر دارید. افرادی که هارمونی جزو 5 تم غالبشان است، معقدند که اگر به جای بحث برای تحمیل نظرات خودمان، آنها را بررسی کنیم و به دنبال توافق باشیم، بهره‌ورتر خواهیم بود.

افراد با توانمندی تعارض‌گریز، از نیاز به وجود عدالت میان جوامع و رفتار یکسان با انسان‌ها به خوبی آگاه هستند، آنها روال‌های باثبات و قوانین روشنی را ایجاد می‌کنند تا هر فردی به راحتی بتواند از آنها پیروی کند. این افراد از اختلافات دوری می‌کنند. سازگاری زیادی دارند و از بحث کردن متنفر هستند.

او به دنبال توافق و سازش است. به این دلیل تعارض را به کمترین میزان ممکن می رساند زیرا معتقد است تعارض و اصطکاک نتیجه مطلوبی در پی ندارد. زمانی که متوجه شد اطرافیانش دیدگاه‌های متفاوتی دارند تلاش می کند تا موضوع مشترکی را پیدا کند، و در تلاش است تا مانع رودرو شدن آنها با یکدیگر شود و آنها را به سمت هم‌نوایی و توافق هدایت کند. در واقع همساز بودن یکی از ارزش‌های هدایتگر او محسوب می شود. واقعا او این نکته را به خوبی درک می کند که افراد در تلاش برای تحمیل دیدگاه‌های خود بر دیگران زمان زیادی را هدر می‌دهند. با خود فکر می‌کند «در صورتی که بررسی نظراتمان را ادامه می‌دادیم و در پی توافق آراء و حمایت از یکدیگر بودیم به موفقیت بیشتری دست می یافتیم». او معتقد است که در صورت توافق جمعی، همه افراد به موفقیت بیشتری نائل می شدند و اصولا با چنین باوری زندگی می‌کند. زمانی که دیگران در مورد اهداف، اعتقادات و دیدگاه‌های عمیق خود صحبت می کنند، او آرامش خود را حفظ می کند. در مواقعی که دیگران در مسیری حرکت می‌کنند او با اشتیاق (و تا جایی که با ارزش های اساسی او در تضاد نباشد) در جهت خدمت به سازش و توافق، به بازنگری اهداف خود می پردازد و آنها را با اهداف دیگران همسو می کند. زمانی که دیگران شروع به بحث درباره فرضیات یا مفاهیم مورد علاقه خود می کنند او از ورود به بحث خودداری می‌کند و بیرون آمدن از عالم خیال و صحبت کردن در مورد موضوعات واقعی و روزمره که برای همگان قابل پذیرش باشد را ترجیح می دهد. از نظر او همه افراد در یک قایق هستند و باید این قایق به حرکت خود ادامه دهد. وضعیت خوب است و لزومی ندارد تا برای اینکه ثابت کنیم می‌توانیم، دردسر درست کنیم.

شغل مناسب این افراد معلم، روحانی و مشاور است.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

این فرد را تا حدی که ممکن است از تعارضات دور نگاه دارید. سعی کنید او را به جلساتی که احتمال بحث و مشاجره در آن حتمی است، دعوت نکنید. چرا که در موقع روبرو شدن با دیگران عملکرد چندان مناسبی نخواهد داشت.

از این توانمندی خود برای ایجاد مجموعه ای از افراد با دیدگاه‌های متفاوت بهره بگیرید. زمانی که به نظر کارشناسی نیازمند بودید به آنها تکیه کنید. صداقت آنها در مقابل دیدگاه‌های گوناگون موجب کمک به یادگیری‌شان می‌شود.

زمان خود را برای بحث در مورد موضوعات برانگیز با این فرد هدر ندهید. او از بحث و جدل لذت نمی‌برد. به جای آن بر روی موضوعی کاربردی بحث خود را متمرکز کنید که به طور واضح بتوانید در مورد آن اقدام نمایید.

زمانی که دو فرد با یکدیگر بحث می کنند از دیگر افراد گروه بخواهید که تفکرات خود را بیان کنند. در این گفتگو با افزایش نظرات به زمینه‌های بیشتری جهت توافق بین گروه‌ها دست خواهید یافت. شما توانایی هدایت افراد به سمت یکدیگر را دارید.

زمانی که دیگران در اختلاف نظرات خود غرق هستند این فرد توانایی نجات آنها از این وضعیت را خواهد داشت. اگر چه او موضوع مورد بحث را حل نخواهد کرد ولی به افراد در یافتن موضوع مورد توافق طرفین کمک خواهد کرد. این زمینه مشترک می‌تواند نقطه آغازی برای همکاری پرثمر و سودمند با یکدیگر به شمار رود.

از انجام کارهایی که هر روز موجب رو در رو شدن شما با دیگران می شود خودداری کنید. به عنوان مثال، شغل فروشندگی که از طریق بازاریابی تلفنی، یا مشاغلی در محیط‌هایی که بسیار رقابتی باشند صورت می‌گیرد، موجب دلسردی و ناراحتی شما خواهند شد.

تکنیک‌های رفع تعارض را بدون اینکه با دیگران رو در رو شوید تمرین کنید. در صورتی که از این فنون بهره‌مند نشوید، امکان دارد تعارض را حل نشده بگذارید و صرفا از آنها فرار کنید. این مسئله به صورت غیرارادی می‌تواند رفتار منفعل و در عین حال پرخاشگرانه را در شما به وجود آورد.

با فردی همکاری کنید که به صورت ویژه از توانمندی فرماندهی و فعال‌سازی برخوردار باشد. در صورتی که همه تلاش های شما برای حل تعارض موفقیت آمیز نبود، این فرد می تواند به پیشرفت شما کمک کند.

بستر بحث، تبادل نظر و تعاملاتی را ایجاد کنید که افراد احساس کنند به حرف‌های آنها گوش داده می‌شود. با انجام این کار به دیگران کمک می‌کنید تا در پروژه‌ها و فعالیت‌های گروهی بیشتر شرکت کنند.

به این نکته توجه داشته باشید که تلاش شما برای به وجود آوردن هماهنگی به وسیله نوبتی که برای صحبت کردن به افراد مختلف می‌دهید ممکن است در عمل موجب ناهماهنگی میان برخی از افراد شود. برای مثال، امکان دارد افرادی که دارای توانمندی دست یابنده هستند، به شدت خواهان تصمیم گیری و اقدام عملی باشند. یاد بگیرید که به صورت خلاصه و در عین حال به صورتی تاثیرگذار، اهمیت شنیدن را توضیح دهید.

در بر گیرنده – گنجاننده (Includer):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما در بر گیرنده است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما نسبت به کسایی که بیکارند و یا تنها مانده‌اند، توجه نشان می‌دهید؛ و سعی می‌کنید که آنها را هم عضو گروه کرده و درگیر کنید. در اصل شما متخصص گسترش دادن دایره هستید. شما از این حس که کسی خارج از گروه، فقط نگاه می‌کند، متنفر هستید، شما آن فرد را داخل گروه می‌کشید تا احساس گرما کند. از ویژگی‌های بی نقص شما این است که دیگران را قضاوت نمی‌کنید؛ البته این نشان نمی‌دهد که اختلافات رو می‌پذیرید، بلکه عقیده دارید که همه ما به یک اندازه مهم هستیم، پس هیچ کس نباید نادیده گرفته بشه.

افراد با توانمندی در بر گیرنده، به راحتی دیگران را می‌پذیرند. آنها افرادی که از جمع یا گروهی طرد شده‌اند را یافته و تلاش می‌کنند تا آنها را دوباره به گروه بازگردانند. این افراد نسبت به کسانی که بیکارند و یا تنها مانده‌اند، توجه نشان می‌دهند و سعی می‌کنند که آنها را نیز عضو گروه کرده و درگیر کنند. در اصل آنها متخصص گسترش دادن دایره افراد هستند. این افراد علاقه به کارهای گروهی و مشارکتی دارند و به دیگران احترام می‌گذارند.

«دایره را بزرگ کنید». این فلسفه ای است که او زندگی اش را با آن همسو خواهد کرد. او تمایل دارد دیگران را درگیر کند و موجب شود که آنها احساس کنند عضوی از گروه هستند. او دقیقا برخلاف افرادی است که به سمت گروه‌های ویژه کشیده می‌شوند و از چنین گروه‌هایی که دیگران را به حساب نمی آورند دوری می کند. او تا اندازه ای می‌خواهد گروه را گسترش دهد که تا حد امکان افراد بیشتری از حمایت آن بهره‌مند شوند. از این که فردی خارج از گروه قرار بگیرد و با حسرت به گروه نگاه کند بیزار است. تمایل دارد به هر نحوی همه را به درون گروه بکشد تا آنها بتوانند گرمی گروه را احساس کنند. به طور ذاتی فردی است که دیگران را به آسانی می پذیرد. او به نژاد، جنس، ملیت، شخصیت یا دین افراد توجه چندانی نمی کند و درباره آنها به داوری نمی پردازد. از نظر او قضاوت ها و ارزیابی ها ممکن است به احساسات دیگران صدمه بزنند. چرا زمانی که مجبور نیست چنین کند؟ و به طور فطری پذیرش دیگران جزئی از ذات اوست و لزوما بر اساس باور به متفاوت بودن افراد و لزوم احترام به این تفاوت‌ها بنا نشده است، بلکه براساس باور عمیق او به این موضوع است که همه با یکدیگر یکسان هستیم. همه به یک اندازه دارای اهمیت هستیم. بنابراین هیچ فردی نباید نادیده گرفته شود.

مشاغل مشاور، مربی و رهبری مناسب این افراد است.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

هنگامی که کاری گروهی در میان است، از او بخواهید تا از مشارکت همه در کار گروهی مطمئن شود. او برای اینکه هیچ فردی نادیده گرفته نشود تمام تلاش خود را خواهد کرد.

کارهایی را در نظر بگیرید که بتوانید در آنها عهده‌دار شنیدن و ارائه نظرات افرادی باشید که معمولا کسی به حرفشان گوش نمی دهد. نماینده شدن برای این افراد موجب خشنودی و رضایت بسیار زیادی از شما خواهد شد.

از او در فکر کردن راجع به مشتریان، بازارها یا فرصت‌های احتمالی که اکنون به آنها دسترسی ندارید کمک بخواهید.

به دنبال فرصت‌هایی باشید که توانایی ایجاد گروهی از افراد با فرهنگ ها و پیشینه های متفاوت را داشته باشید. شما توانایی پیشرو بودن در این زمینه را دارید و به افرادی که به تازگی به سازمان یا گروهی ملحق شده اند کمک کنید تا با دیگران آشنا شوند.

در صورتی که توانمندی ذاتی زیادی در موقعیت‌های اجتماعی ندارید، کنار این فرد بمانید. یقیناً با کمک او یکی از طرف‌های گفتگو خواهید شد.

به عنوان فردی که مخالف نخبه سالاری است امکان دارد با افرادی که احساس می‌کنند دارای حق بهره‌مندی از قدرت و مزایای شغلی هستند رودررو شوید. از این توانمندی خود نه برای ایجاد کشمکش و مناظره با ادعاهای آنها، بلکه در جهت کمک به آنان در یافتن زمینه ها و ارزش های مشترک در گفتگوها بهره بگیرید.

بدانید و بپذیرید زمانی که ناچارید پیام بدی را به کسی بدهید، احساس خوبی نخواهید داشت. همکارانی را جستجو کنید که بتوانند در توجیه وضعیت شما کمک کنند؛ به صورتی که بتوانید پیام‌تان را با معذرت‌خواهی یا ملایمت بیان کنید.

همه دوست داشتنی نیستند. در مواقعی که بسیاری از دوستان و همکاران شما به وسیله افراد پرتوقع دلسرد شوند، شما به طور خودکار می‌توانید به همه توجه نشان دهید. دیگران را از این موضوع مطلع کنید که اگر با فردی مشکل دارند یا به بن بست رسیده اند، می‌توانند برای آغاز مجدد روابط روی شما حساب کنند.

به دنبال حرفه‌هایی باشید که در آنها کار کردن و تعامل با دیگران به صورت پیوسته صورت بگیرد، ایجاد حس مهم بودن در دیگران برایتان لذت بخش خواهد بود.

با فردی همکاری کنید که برخوردار از توانمندی فعال‌سازی یا فرماندهی باشد. در صورتی که ناگزیر به ارائه پیام‌هایی هستید که امکان دارد موجب صدمه زدن به احساسات دیگران شود، این افراد می‌توانند شما را یاری کنند.

فرد گرا (Individualization):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما فردگرایی است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما همیشه راهکاری دارید که افراد مختلف مؤثرتر کنار هم کار کنند. شما ذاتاً به سبک هر فرد، انگیزه‌های شخصی، نحوه تفکر و چگونگی ایجاد روابط هر فرد توجه می‌کنید. به خاطر همین دقت‌های خاص هست که همیشه برای هرکس هدیه‌ای دقیقاً مناسب او پیدا می‌کنید. شما معلم خوبی هم می‌توانید شوید، چون می‌توانید شیوه تدریس خود را دقیقا متناسب با نیازها و توانایی‌های هر فرد منطبق کنید. از آنجایی که شما اینقدر به نقاط قوت هر فرد آگاهید، می‌توانید بهترین‌های هر کس را ترسیم کنید. به کمک این قدرت شخصی‌سازی خیلی خوب اعضای تیم‌ها رو انتخاب می‌کنید، چون می‌دانید که راز موفقیت تیم‌های بزرگ توسط نقاط قوت فردی ایجاد می‌شود.

افراد با توانمندی فردنگر، شیفته‌ی قابلیت‌ها و خصوصیت‌های ویژه‌ی تک‌تک اطرافیانشان شده و موهبتی خدادادی دارند تا چگونه افراد متفاوت، می‌توانند به خوبی و با بازدهی بالا در کنار همدیگر کار کنند. آنها استعدادهای افراد را به خوبی شناسایی می‌کند و آنها را با توجه به علاقه‌ای که دارند هدایت می‌کنند.

توانمندی فردگرایی او موجب هدایت وی به سمت کنجکاوی در مورد خصوصیت منحصر به فرد اشخاص می‌شود. صبر او با تعميم ویژگی‌ها یا دسته‌بندی آنها لبریز خواهد شد، چرا که تمایلی به مبهم کردن ویژگی‌های خاص و متمایز کننده افراد ندارد و نمی تواند افراد را در دسته‌بندی‌های گوناگون قرار دهد. به جای آن، تمرکز او بر تفاوت میان افراد خواهد بود. او به طور ذاتی به مشاهده سبک و روش هر فرد، انگیزش، نحوه تفکر و چگونگی ایجاد ارتباط توسط وی می‌پردازد و به داستان منحصر به فرد زندگی هر فرد گوش می‌دهد. این که در روز تولد هر فرد هدیه مناسب آن فرد را به او می دهد؛ و می داند چه کسی تحسین در جمع را دوست دارد و چه کسی از این کار ناراحت می شود، و اینکه شیوه آموزش او براساس نیازهای افراد مختلف مشخص می شود چیز عجیبی نیست. به دلیل اینکه با دقت به مشاهده توانمندی‌های دیگران می پردازد توانایی شناسایی بهترین توانمندی‌های هر فرد را دارد. این توانمندی موجب کمک او در ایجاد تیم های کارآمد می شود. زمانی که گروهی در جستجوی یک به اصطلاح «ساختار» یا «فرایند» کامل برای موفقیت یک تیم هستند، او به طور ذاتی این نکته را می داند که بهره‌گیری از توانمندی افراد راز نهفته در موفقیت تیم های بزرگ است. میداند که از طریق برگزیدن افراد مناسب که هر یک توانمندی های منحصر به فرد خود را دارا هستند می تواند آنچه که افراد مختلف به بهترین نحو انجام می‌دهند را گرد هم آورد و باعث موفقیت تیم شود.

مشاغل مشاور، مربی و معلم مناسب این افراد هستند.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

زمانی که برای درک دیدگاه شخصی با مشکل مواجه شدید، برای کمک گرفتن به فردی که دارای این توانمندی است مراجعه کنید. او می تواند دنیا را از دید دیگران به شما نشان دهد.

شغل هایی را انتخاب کنید که توانمندی فردگرایی شما در آن مورداستفاده قرار گرفته و تحسین شود. مشاوره، سرپرستی، معلمی، نوشتن مقاله در مورد چیزهای مورد علاقه افراد، یا فروشندگی نمونه هایی از این مشاغل هستند. توانایی شما در دیدن اشخاص به عنوان افرادی منحصر به فرد توانمندی ویژه ای به شمار می رود.

در صورتی که تمایل دارید در مورد توانمندی‌های منحصر به فرد خود اطلاعات زیادی کسب کنید، از او کمک بخواهید.

برای توضیح توانمندی‌ها و سبک و روش خود تخصص لازم را کسب کنید. برای مثال، سوالاتی نظیر این موارد را بپرسید: «بهترین تمجیدی که تا کنون از شما شده چه بوده است؟» «دوست دارید که هر چند وقت یکبار مدیرتان کار شما را بررسی کند؟» «بهترین روشی که برای برقراری ارتباط با دیگران استفاده می‌کنید چیست؟» «به چه روشی بهتر یاد می گیرید؟» سپس همین پرسش ها را از دوستان و همکاران خود بپرسید. به آنها در شناسایی توانمندی‌هایشان برای برنامه‌ریزی در آینده کمک کنید تا آینده را براساس توانمندی‌های ذاتی خود طراحی کنند.

زمانی که با همکاران‌تان دچار مشکلی می شوید با این فرد مشاوره کنید. دیدگاه های او درباره اقدام مناسب در مورد هر فرد مفید خواهد بود.

به دیگران در درک تفاوت های ریز و ظریف میان افراد گوناگون کمک کنید تا بتوانند چنین تفاوت‌هایی را بدون در نظر گرفتن نژاد، جنسیت یا ملیت جستجو و کشف کنند.

فکر کنید که هر یک از اعضای گروه می تواند چه کاری را بسیار خوب انجام دهد. سپس به آنها در سرمایه‌گذاری بر دانش‌ها، استعدادها و مهارت‌هایشان کمک کنید.

شما آگاهی لازم را راجع به علاقه و بیزاری دیگران دارید و آن را درک و تحسین می کنید. این توانایی شما را در جایگاهی منحصر به فرد قرار می‌دهد. با استفاده از این توانمندی خود ببینید که چه حوزه هایی وجود دارند که تفاوت های فردی در آنها چشمگیرتر هستند.

دوستان و همکاران خود را از نیازهای منحصر به فرد افراد مختلف آگاه کنید، خیلی زود افراد به شما به عنوان شخصی که توانایی تشریح و توضیح انگیزه ها و کارهای دیگران را دارد می نگرند.

مثبت‌گرا – مثبت نگر (Positivity):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما مثبت‌گرایی است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما فردی خوش‌بین هستید که می‌تواند دیگران رو هیجان‌زده کند. شما راحت لبخند می‌زنید و همیشه دنبال قسمت مثبت ماجرا هستید. خیلی کم پیدا می‌شوند کسانی که شما رو دوست نداشته باشند. آنها شما رو با نشاط می‌دانند و سعی می‌کنند کنار شما وقت بگذرانند، چون زندگی کنار آدم‌هایی مثل شما زیباتر است و نشاط شما هم مسری‌است. شما هر موقعیتی را جشن می‌گیرید و به هر سختی‌ای که باشد راهی پیدا می‌کنید که همه چیز را مهیج کنید.

افراد با توانمندی مثبت‌نگر، انگیزه، شادی و حال خوبی دارند که به اطرافیانشان منتقل شده و باعث می‌شود تا آنها هم احساس خوبی داشته باشند. آنها شادمان و خوش بین بوده و میتوانند دیگران را نسبت به کاری که انجام می‌دهند و زندگی‌شان مشتاق کنند. این افراد از کسانی که منفی‌نگر هستند متنفرند. به نقاط مشترک افراد توجه زیادی دارند. مهربان و باانگیزه اند و نقاط قوت خود را پیدا می‌کنند.

او خیلی از دیگران تعریف و تمجید می کند، و همواره به دنبال خصیصه ها و جنبه های مثبت است. بعضی ها او را «شنگول و بی خیال» می نامند. دیگران نیز فقط این آرزو را دارند که ای کاش لیوان آنها هم مثل لیوان او پر بود. در هر صورت همه می خواهند در اطراف او باشند زیرا شور و علاقه او مسری و بر دیگران هم تاثیر گذار است. افرادی که خوش‌بینی و انرژی او را ندارند، در اثر تکرار - یا بدتر از آن فشارهای سنگین - دنیای خودشان را ملال آور و خسته کننده می‌بینند. این چنین به نظر می‌رسد که چنین فردی می تواند راهی را برای روحیه دادن و شاد کردن آنها پیدا کند. او به درون همه پروژه‌ها و کارها هیجان تزریق می کند. برای تمام دستاوردها جشن می گیرد. راه‌هایی برای هیجان انگیزتر و زنده ساختن رویدادها پیدا می کند. ممکن است برخی افراد منفی و بدبین موجب تحلیل انرژی او شوند ولی او به ندرت انرژی خود را از دست میدهد، چرا که مثبت اندیشی او این اجازه را به وی نمیدهد. تحت هر شرایطی نمیتواند از عقاید راسخ خود دست بکشد. از دید او زندگی خوب است؛ کار نوعی تفریح است؛ موانع اهمیتی ندارند؛ و هیچ فردی نباید شوخ طبعی خود را از دست بدهد.

شغل مناسب این افراد مدیریت، رهبری، کارآفرینی، بازاریابی، مربی گری و تدریس است.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

این فرد هیجان و انرژی را با خود به محیط کار می آورد. او موجب مثبت و پویا شدن سازمان‌تان خواهد شد.

در تمام کارهایی که باید در آن نکات مثبت را برجسته کنید، بسیار خوب عمل می کنید. در مشاغلی چون معلمی، فروشندگی، کارآفرینی با رهبری به بهترین نحو ممکن توانمندی خود را بروز می دهید.

مفهوم توانمندی مثبت نگری این نیست که او همیشه سرحال است، بلکه به این معنی است که با بهره گیری از نگرش و قدرت طنز خود می تواند دیگران را نسبت به کارشان علاقه مندتر سازد. توانمندی اش را به او یادآوری کنید و مشوق وی برای استفاده از آن باشید.

اشتیاق و انرژی شما از بسیاری از افراد بیشتر است. زمانی که دیگران مأیوس میشوند یا زمانی که نمی خواهند خطر کنند، این نگرش شما برای در حرکت نگه داشتن آنها انگیزه لازم را فراهم می کند. دیگران با گذشت زمان متوجه این توان انگیزشی شما خواهند شد.

افراد بدبین به سرعت موجب از بین بردن انرژی او می شوند. از او انتظار نداشته باشید که از دلداری دادن به افراد منفی گرا لذت ببرد. بهتر است از او بخواهیم به افرادی که اساسا مثبت اندیش هستند و فقط به یک جرقه نیاز دارند انرژی بدهد.

توضیح دهید که اشتیاق شما از ساده لوحی ناشی نمی شود. شما می دانید که ممکن است رویدادهای بد رخ دهند، ولی صرفا ترجیح می دهید که ذهنتان را بر چیزهای خوب متمرکز کنید.

ممکن است برای شما چیزی به اندازه دلگرم کردن و ترغیب دیگران لذت بخش نباشد. خیلی راحت از دیگران قدردانی کنید و مطمئن شوید تمجیدی که انجام می دهید واضح و روشن است. همواره به دنبال آن باشید که با عبارتی ملموس و خاص خودتان که متناسب با مورد قدردانی بوده و سپاس و تشکر شما را بیان کند، احساسات خود را ابراز کنید.

همان طور که در مثبت نگری خود دیگران را سهیم می کنید، باید از آنها محافظت نموده و آنها را رشد دهید. در صورت نیاز از افرادی که نق می زنند و شکایت می‌کنند، اجتناب کنید. وقت خودتان را در بین افرادی که بسیار مثبت نگر بوده و موجب نیروبخشی به خوش بینی شما می شوند سپری کنید.

طوری وانمود نکنید که سختی‌ها اهمیتی برای شما ندارند. باید دیگران بدانند اگر چه جنبه های مثبت را در همه شرایط می‌بینید ولی ساده لوح نیستید. چالش‌ها را قبول کنید و علت خوش بینی خودتان را به افراد توضیح دهید.

به دیگران کمک کنید تا به نقاط قوت و مزیت‌هایشان با دقت بیشتری نگاه کنند. می توانید توجه آنها را به نکات مثبت جلب کنید.

صمیمیت‌جو – رابط – محجوب (Relator):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما رابط است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما از روابط نزدیک با دیگران لذت می‌برید؛ اصلا سیستم شما جوریست که در راه رسیدن به اهداف هم اگه کنار دوستان‌تان باشید، احساس رضایت می‌کنید. این ویژگی باعث می‌شود، شما به سمت افرادی که از قبل می‌شناختید سوق پیدا کنید. اما جذابیت رابطه اینقدر برایتان زیاد هست که از ملاقات با افراد جدید هم غافل نمی‌شوید. شما عاشق صمیمیت هستید و بعد از آشنایی، از طریق درک احساسات، اهداف، ترس و رویاهای آنها، شروع می‌کنید به عمیق‌تر کردن رابطه. البته از بقیه هم انتظار دارید که شما را درک کنند.

افراد با توانمندی صمیمیت‌طلب، از داشتن ارتباط‌های بسیار نزدیک و صمیمی با دیگران لذت می‌برند، این افراد از انجام فعالیت‌ها و کارهای مختلف به همراه دوستان نزدیک و دستیابی به موفقیت بسیار لذت می‌برند. آنها به اعتماد دیگران وفادارند و دوستی‌ها را حفظ می‌کنند.

این نوع توانمندی نگرش او نسبت به ارتباط با دیگران را نشان می‌دهد. به عبارت ساده تر، حجب او را به سمت افرادی که وی آنها را از پیش می شناسد می کشد. لزوما او از ملاقات با افراد جدید خجالت نمی کشد؛ در واقع ممکن است دارای توانمندی های دیگری باشد که موجب شود از شور و شوق ناشی از تبدیل غریبه ها به دوست لذت ببرد، ولی در کنار دوستان صمیمی خود بودن به او احساس توانمندی و لذت بیشتری خواهد داد. او با صمیمی بودن راحت است. به محض اینکه رابطه اولیه شکل گرفت، وی فعالانه در صدد آن است تا این ارتباط را عمیق سازد. در تلاش است که احساسات، اهداف، ترس ها و آرزوهای دیگران را بشناسد و دوست دارد دیگران نیز احساسات، هدف ها، ترس‌ها و آرزوهای او را بفهمند. او به این نکته واقف است که این نوع ارتباط نزدیک تا اندازه‌ای دارای ریسک است. با این حال برای پذیرش ریسک تمایل دارد. برای او فقط ارتباط اصل و حقیقی ارزشمند است و تنها راه پی بردن به آن این است که خود را به دیگران بسپارد و به آنها اعتماد کند. هر اندازه بیشتر با دیگران شراکت کند این کار برای هر دو طرف ریسک بیشتری خواهد داشت. هر اندازه میزان ریسک برای هر دو طرف افزایش یابد هر دو بیشتر نشان خواهند داد که واقعا به یکدیگر اهمیت می دهند. این گام‌هایی است که به سمت دوستی واقعی بر می دارد و این گام ها برخاسته از رضایت درونی اوست.

شغل‌های رهبر، مدیر، معلم و بازاریاب مناسب این افراد است.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

او از گسترش روابط واقعی با همکاران خود لذت می برد. ایجاد این ارتباط نیازمند زمان است. بنابرار باید به صورتی منظم روی آنها سرمایه گذاری کند.

به دنبال کاری باشید که در آنجا دوستی و صمیمیت و اعتماد حاصل از آن تشویق می‌شود. در سازمان‌های خیلی رسمی شما به صورت مطلوب کار نخواهید کرد. در مصاحبه های شغلی راجع به روال کاری و فرهنگ سازمانی شرکت از مصاحبه کننده سوالاتی بپرسید.

رک و رو راست به او بگویید که به وی اهمیت می‌دهید. به احتمال زیاد این شیوه گفتگو مناسب خواهد بود و او از آن استقبال خواهد کرد. بنابراین آگاهی از ارتباطی که با شما دارد برایش با اهمیت خواهد بود.

تا جایی که می توانید افرادی که با آنها ملاقات می‌کنید را بشناسید. شما به شناختن دیگران علاقه دارید، و متقابلا دیگران هم دوست دارند بهتر شناخته شوند، با این کار به شکل‌گیری روابط خوش بینانه و بر مبنای اعتماد کمک می کنید.

با ارائه اطلاعات محرمانه به او کمک کنید. او وفادار است و ارزش زیادی برای اعتماد شما قائل است و به شما خیانت نخواهد کرد.

اجازه دهید همگان این واقعیت که شخصیت و منش افراد، بیشتر از جایگاه و عنوان شغلیشان برای شما اهمیت دارد، را بدانند. این یکی از بزرگترین توانمندی‌ها است و می تواند به عنوان الگویی در اختیار سایر افراد قرار گیرد.

ارزشی که برای افراد قائل هستید را پنهان نکنید. به عنوان مثال، افرادی را در شرکت خود بیابید و به آنها مشاوره دهید. به همکاران‌تان در شناخت یکدیگر با گسترش دادن روابط‌شان به خارج از محیط کار کمک کنید.

اینکه چقدر سرتان شلوغ است اهمیتی ندارد. تماس خود را با دوستانتان حفظ کنید. آنها عامل محرک شما هستند.

با دوستان‌تان صادق باشید. معنای اهمیت واقعی این نیست که برای موفقیت دیگران به آنها کمک کنید. ارائه بازخورد صادقانه به دوستان و تشویق آنها به بیرون آمدن از یک تلاش سخت ولی ناموفق کاری بسیار موثر و کمک کننده است.

احتمالا شما شناخته شدن به عنوان یک فرد معمولی، یک دوست یا یک همکار را بر معروف شدن به عنوان یک فرد ارشد یا یک عنوان سازمانی ترجیح میدهید. اجازه دهید دیگران بدانند که می توانند به جای استفاده از نام خانوادگی‌تان، شما را با نام کوچک صدا کنند.

فعال‌کننده – عمل‌گرا (Activator):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما فعال‌کننده است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما متخصص تبدیل رویاها به واقعیت هستید. اهل عمل هستید. سوال همیشگی شما این است که از کی میتوانم شروع کنم؟ شما بی‌تاب و کم‌صبر برای عمل کردن هستید. پس از تصمیم‌گیری درباره موضوعی، شاید هنوز چیزهایی وجود داشته باشه که شما ندانید، اما چه اهمیتی دارد؟ شما شروع می‌کنید و هر آنچه لازم باشد خواهید فهمید. در اصل از نظر شما عمل و تفکر مغایر نیستند و معتقدید که عمل بهترین وسیله یادگیری‌ست. شما تصمیم می‌گیرید، اقدام می‌کنید، نتیجه را بررسی می‌کنید و یاد می‌گیرید و این فرایند اقدام بعدی شما را آگاهانه‌تر می‌کند. شما می‌دانید که آدم‌ها با عملشان قضاوت می‌شوند، نه با حرف‌هایشان. این استعداد مبتنی بر پتانسیل افراد بر شروع بلادرنگ به انجام کار است. در واقع افراد با چنین استعدادی، این گونه می اندیشند که بر اساس نتایج‌شان قضاوت می‌شوند، نه حرف یا فکرشان. به همین علت، بلافاصله پس از تصمیم، شروع به اقدام می‌کنند.

افراد با توانمندی عمل‌گرا قادرند که با به عمل درآوردن افکار و ایده‌ها، باعث شوند تا فرایندها به خوبی پیش بروند. آنها در مشاغلی مانند فروشندگی موفق هستند. زیرا فروشندگان خیلی زود باید تصمیم بگیرند و آن را اجرا کنند. این افراد افکار خود را عملی می‌کنند؛ برای آنها شروع یک ایده از تحلیل آن مهم‌تر است و از کلاس‌ها و جلسه‌های تئوری خیلی زود خسته می‌شوند.

«چه زمانی می توانیم شروع کنیم؟» این یکی از پرسش‌های رایج زندگی این افراد است. بی‌صبرانه فعالیتی را انجام می‌دهند. امکان دارد پذیرای این مسئله باشند که تجزیه و تحلیل، کاربردهای خود را دارد یا بحث و گفتگو گاهی اوقات دیدگاه‌های با ارزشی را به وجود می آورد، اما یقین دارند که فقط فعالیت است که واقعیت دارد و ارزشمند است. تنها فعالیت است که باعث ایجاد رویدادها می‌شود. تنها فعالیت است که موجب عملکرد می‌شود. به محض هر نوع تصمیم‌گیری نمی توان اجرای آن را به تعویق انداخت. ممکن است نگرانی دیگران از چیزهایی باشد که نمی دانند، ولی به نظر نمی رسد این مسئله موجب کندی حرکت شخص فعال ساز بشود. اگر بنا باشد از یک طرف شهر به طرف دیگر آن برود واقعا این کار را سریع انجام میدهد. سریع ترین راه طی این مسیر، این است که از یک چراغ قرمز تا چراغ قرمزی بعدی را بی وقفه بپیماید. منتظر سبز شدن همه چراغ‌ها نمی‌ماند ضمن اینکه از نظر او فعالیت خلاف تفکر نیست. در واقع بر پایه توانمندی فعال سازی خود، شخص مورد نظر باور دارد که فعالیت بهترین وسیله برای یادگیری است.

تصمیم می‌گیرد و عمل می‌کند، نتیجه را مورد بررسی قرار می دهد و می آموزد. این نوع یادگیری نشانگر فعالیت بعدی است. چنین فردی در صورتی که توانایی واکنش نشان دادن در برابر چیزی را نداشته باشد چگونه می تواند رشد کند؟ پس باورش اینگونه خواهد بود که نمی تواند؛ پس باید خودش را آماده کند و قدم بعدی را بردارد و این تنها راهی است که باعث زنده و سرحال نگه داشتن تفکر او می شود. خلاصه اینکه می داند قضاوت در مورد او بر اساس آنچه که انجام می‌دهد صورت می‌گیرد، نه بر اساس آنچه که می‌گوید و آنچه که فکر می‌کند. این موضوع نه تنها موجب ترس او نمی‌شود بلکه او را راضی و خشنود نگاه می‌دارد.

شغل‌های فروشندگی و مارکتینگ مناسب این افراد است.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

به آنها بگویید میدانید که می توانند کارها را انجام دهندو امکان دارد بعدا از آنها درخواست کمک نمایید. انتظارات شما موجب نیرو بخشی به آنها می‌شود.

در جستجوی کاری باشید که خودتان بتوانید در آن تصمیم گیری کنید و تصمیم‌هایتان را عملی نمایید. به خصوص در جستجوی موقعیتی برای شروع کردن و تغییر مسیر باشید.

به هنگام بیان شکایت این افراد به دقت به آنها گوش دهید. شاید مساله ای را یاد بگیرید. سپس با بحث در مورد ابتکارات جدیدی که توانایی هدایت آن را دارند و بهبود وضعیتی که می توانند برای خود خلق کنند آنها را با خود همراه کنید. این کار را خیلی سریع انجام دهید. چون اگر این اشخاص به حال خود رها شوند ممکن است منحرف شوند و به مخالفت با شما بپردازند.

به یاد داشته باشید در کاری که برگزیده‌اید مدیرتان بر اساس نتایج قابل سنجش و نه براساس فرایند کارتان شما را ارزیابی می‌کند. احتمال دارد که فرایند و چگونگی انجام کار شما همیشه جالب نباشد.

در مورد پیشرفت های ضروری یا اهداف جدید برای گروه نظر این گونه افراد را جویا شوید. سپس به آنها کمک کنید و ببینید برای حرکت به سوی این اهداف چه کارهایی می توانند انجام دهند.

می توانید ایده های خلاقانه را به اقدامات فوری تبدیل

کنید. در پی افراد متفکر، خلاق و مبتکر باشید و آنها در تبدیل ایده های خود از مفهوم‌های نظری به اقدامات عینی کمک کنید.

در جستجوی مواردی باشید که بحث در مورد آنها به جایی نرسیده یا در اثر موانعی متوقف شده باشد. با تحرک بخشیدن به همه چیز به وسیله ایجاد برنامه و برانگیختن دیگران برای انجام کارهای پیشرو بن‌بست را تمام کنید.

از تجربیات واقعی بیشتر از بحث های نظری یاد خواهید گرفت. برای رشد خود را هشیارانه در تکاپوی تجربه های چالش برانگیز قرار دهید تا باعث شود توانمندی‌ها، مهارت‌ها و دانش شما مورد آزمایش قرار گیرد.

فراموش نکنید که پافشاری بیش از حد شما موجب ایجاد هراس در عده‌ای می‌شود. توانمندی فعال‌سازی شما زمانی بسیار تاثیرگذار خواهد بود که در برخورد اول خود اعتماد و وفاداری دیگران را به دست بیاورید.

خیلی راحت می‌توانید ایده ها و برنامه های دیگران را تقویت کرده و انرژی لازم برای عملی کردن آنها را فراهم نمایید. مشورت با اشخاص متمرکز، آینده‌نگر، راهبردی یا تحلیلگر را در نظر داشته باشید. این افراد توانمندی شما را برنامه‌ریزی و راهنمایی کرده و از این طريق برای هم‌رأیی و بهره گیری از حمایت دیگران از برنامه ها فرصت مناسبی را برایتان به وجود خواهند آورد. با این کار شما می توانید یکدیگر را کامل کنید.

به طور واضح به دیگران بگویید چرا انتظار دارید خواسته های شما به سرعت به عمل تبدیل شود. در غیر این صورت ممکن است دیگران شما را به عنوان فردی بی‌قرار از میان خود حذف کنند و به شما صفت تند مزاج و عجول بدهند.

فرمانده (Command):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما فرمان است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما خیلی خوب می‌توانید یک موقعیت را کنترل کنید و تصمیم بگیرید. شما از تحمیل نظرات خود به دیگران احساس ناراحتی نمی‌کنید. بعد از تعیین هدف آن را با دیگران به اشتراک می‌گذارید و تا زمانی که دیگران را با خود همراه نکرده‌اید، احساس بی‌قراری می‌کنید. شما از تقابل و رویارویی هیچ ترسی ندارید و می‌دانید که اولین قدم برای حل و فصل همین است. شما مردم را به چالش می‌کشید، حتی در مواردی که باید با روی ناخوشایند زندگی مواجه شوند؛ حتی گاهی آنهارا می‌ترسانید! خب بعضی از اطرافیان‌تان از این موضوع ناراحت‌اند و حتی این را ابراز می‌کنند؛ اما اغلب با شما همراه می‌شوند.

افراد با توانمندی فرمانده، همواره در صحنه حضور داشته و اطرافیانشان می‌توانند حضور آنها را احساس کنند. این افراد قادرند تا کنترل اوضاع را در دست گرفته و برای خودشان و اطرافیانشان تصمیم‌گیری کنند. رهبران خوبی هستند، به خوبی دیگران را متقاعد می‌کنند و قاطع و جاه‌طلب هستند.

این توانمندی موجب هدایت فرد به سمت قبول مسئولیت و رهبری می شود. فرد برخوردار از این توانمندی بر خلاف بعضی از افراد از تحمیل دیدگاه‌های خود به دیگران ناراحت نمی‌شود. البته زمانی که دیدگاهی در ذهنش به وجود آمد خود را ملزم می‌داند که آن را با دیگران در میان بگذارد. به محض تنظیم کردن هدفش تا موقعی که دیگران را با خود همراه نسازد، به آرامش نمی رسد. از روبرو شدن با افراد ترسی ندارد و رویارویی را اولین قدم به سمت نتیجه و راه حل می‌داند. در مواقعی که افراد دیگر احتمالا از روبرو شدن با ناملایمات زندگی دوری کنند، این احساس به او دست می‌دهد که به غیر از روشن ساختن حقایق و واقعیت‌ها راهی ندارد و ناخوشایند بودن آنها برایش اهمیتی ندارد. ضروری می‌پندارد که روابط بین افراد روشن و شفاف باشد و افراد را به سمت صداقت و واقع‌بینی دعوت می‌کند. چنین افرادی دیگران را به ریسک کردن دعوت می‌کنند و حتی احتمال دارد که آنها را تهدید کنند یا بترسانند و اگر این عمل باعث رنجش عده ای شود و او را خودرأی بشناسند باز هم غالباً اداره امور را به او خواهند داد، زیرا افراد به سمت کسانی روی می‌آورند که دارای موضعی باشند و از آنها بخواهند در مسیر مشخصی حرکت کنند. بنابراین، افراد به سمت او کشیده می‌شوند. چنین فردی از حضور و قدرت فرماندهی برخوردار است.

شغل‌هایی مانند مدیریت، رهبری و کارآفرینی مناسب این افراد هستند.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

همیشه در مورد ارزیابی آنچه که در سازمان اتفاق می افتد از این افراد پرس و جو کنید. به احتمال زیاد پاسخی صریح به شما می دهند. به همین صورت راجع به ایده هایشان بپرسید تا ایده هایی متفاوت از ایده های شما ارائه دهند. آنها جزء آن افرادی نخواهند بود که با تمام افکار دیگران به ظاهر اظهار موافقت کنند.

در روابط‌تان در پی فرصت‌هایی باشید که در مورد موضوعات حساس به راحتی و با صراحت حرف بزنید. عدم تمایل شما به دوری جستن از حقیقت می‌تواند شما را برای دوستان و همکاران‌تان به منبع قدرت و وفاداری تبدیل کند. برای شناخته شدن به عنوان فردی جسور و رک تلاش کنید.

زمانی که قصد اصلاح اساسی یک پروژه را دارید و می خواهید مجددأ شرایط جدیدی را بیافرینید، با زمانی که می خواهید دیگران را متقاعد کنید، زمام امور را به دست این افراد بدهید.

از دیگران راجع به دیدگاه‌هایشان پرس و جو کنید. گاهی رک‌گویی شما موجب ترس دیگران شده و باعث می‌شود آن‌ها به دلیل ترس از واکنش شما کمی محتاطانه عمل کنند. مراقب این حالت باشید. در صورت لزوم برایشان توضیح دهید که عدم بیان مطالب موجب ناراحتی‌تان می شود و به این علت با صراحت صحبت می‌کنید، و مایل نیستید دیگران را بترسانید.

فقط در صورتی این افراد را تهدید کنید که کاملا آماده پیگیری تهدیدتان باشید.

با فردی همکاری کنید که برخوردار از توانمندی همدلی یا جذاب بودن باشد. لازم نیست که با برخی از موانع مواجه شوید. می توانید آنها را دور بزنید. افرادی که دارای توانمندی همدلی یا جذاب بودن قوی هستند می‌توانند در روابط‌تان با دیگران شما را یاری کنند.

توانایی مسئولیت‌پذیری شما موجب آرامش و امنیت خاطر دیگران می‌شود. زمانی که موضوع بسیار دشواری پیش می‌آید از توانمندی فرماندهی خود برای کم کردن ترس دیگران و قانع کردن آنها در مورد اینکه اوضاع را در کنترل دارید استفاده نمایید.

از آنجا که به رهبری کردن دیگران علاقه مند هستید ممکن است توانمندی فرماندهی شما باعث شود تا برای کنترل اوضاع و اداره امور بجنگید. ولی فراموش نکنید حتی تا زمانی که به صورت رسمی در مرکز کارها قرار نگرفته باشید شخصیت شما می‌تواند به عنوان منبعی قدرتمند حس شود.

به دنبال کارهایی باشید که در حین انجام آنها از شما بخواهند افراد را متقاعد کنید. ممکن است فروشندگی کار مناسبی برای شما باشد.

منطقی که به آن باور دارید را پیدا کرده و از آن حمایت کنید. می توانید بهترین توان و کارایی خود را به هنگام دفاع از آن منطق شناسایی کنید و به آن دست یابید.

ارتباطی (Communication):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما ارتباط است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما به راحتی افکار خود رو در کلمات قرار می‌دید. باید مکالمه‌گر و مجریان خوبی باشید. در حقیقت دوست دارید که توضیح بدید، توصیف کنید و ایده‌ها و افکار رو به کمک تصاویر و مثال‌ها و استعاره زنده کنید. شما استاد داستان گفتن هستید. به کمک کلمات و ترکیب‌شان توجه‌ها را به سمت خود جلب می‌کنید؛ به همین خاطر است که مردم راغب به شنیدن شما هستند، شما به دنیای آنها الهام می‌بخشید.

افراد با توانمندی ارتباطی، هوش کلامی بالایی دارند. به خوبی با دیگران رابطه دوستانه برقرار می‌کنند و سخنرانان خوبی هستند. به راحتی قادرند تا افکارشان را در قالب کلمات بیان کنند و با دیگران صحبت کنند. از مهم‌ترین ویژگی‌های برجسته افراد مستعد در این گروه، بیان وقایع و رویدادها به صورت مهیج و جذاب و پرانرژی است و توانایی بسیاری برای داستان‌سرایی دارند. در شبکه‌سازی بسیار توانمند هستند و نیز مورد توجه دیگران قرار گرفتن را بسیار مهم می‌دانند.

فردی که دارای این توانمندی است توضیح دادن، تشریح کرن مجری بودن، میزبان بودن و گفتگو در جمع و همچنین نوشتن را دوست دارد. ایده های اولیه فقط آغاز راه هستند. رویدادها به خودی خود در نظر وی پویا نیستند. او احساس می کند که ملزم است به آنها پویایی و انرژی دهد و آنها را مهیج و جذاب سازد. و به این علت رویدادها را به داستان تبدیل کرده و درباره آنها داستان سرایی می کند. او به ایده های کسالت آور از طریق به کارگیری تصاویر، مثال‌ها و استعاره ها حیات می بخشد. و باورش این است که اکثریت افراد دامنه توجه کمی دارند. آنها دچار بمباران اطلاعات می‌شوند، ولی تعداد کمی از اطلاعات دریافت شده به یاد می مانند. چه این اطلاعات راجع به ایده ها یا رویدادها باشند چه در مورد ویژگیها و مزیت های یک کالا و چه درباره یک کشف یا یک جلسه کلاس درس، چنین افرادی مایل هستند اطلاعات گفته شده توسط آنها در خاطر افراد باقی بماند. آنها می خواهند موجب جلب توجه شوند و محیط اطراف را به تسخیر عاطفی و کلامی و ارتباطی خود در آورند. به عبارت درست این همان چیزی است که موجب حرکت آنها میشود و آنها را به سمت ترکیبی از واژه های هیجان انگیز و قوی می راند. به همین علت است که دیگران گوش دادن به حرف های این افراد را دوست دارند. تصاویر ترسیم شده توسط کلمه‌ها و جملات آنان علاقه افراد را جلب می کند، دنیای اطرافیان را مهیج‌تر کرده و مخاطبان را به حرکت وا می‌دارد.

مشاغل کارشناس فروش، بازاریابی، سخنرانی و مجری‌گری مناسب این افراد هستند.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

آغاز، ادامه و شرکت در گفتگوها برای این فرد آسان است. از چنین فردی در گردهمایی های اجتماعی، مهمانی شام یا هر مراسمی که برای سرگرم کردن دیگران برگزار می کنید، دعوت به عمل آورید.

همیشه در کارهایی موفق خواهید بود که نیازمند جلب توجه دیگران باشد. در جستجوی مشاغلی چون معلمی، فروشندگی، بازاریابی، خدمات مذهبی یا رسانه‌های جمعی باشید. توانمندی ارتباطی شما می‌تواند در این حوزه ها شکوفا شود.

زمان بخصوصی برای شنیدن در مورد زندگی شخصی و تجربیات او اختصاص دهید. او از تعریف کردن و شما از شنیدن حرف های او لذت خواهید برد. و به این ترتیب رابطه شما قوی تر خواهد شد.

داستان‌ها یا عبارت‌هایی را جمع آوری کنید که با شما هماهنگ هستند. برای مثال، مقاله‌هایی که موجب حرکت شما می شوند را از مجلات ببرید یا ترکیب‌های قوی از واژه ها بنویسید. داستان سرایی یا خواندن این واژه ها با صدای بلند را با خود تمرین کنید. سپس با گوش دادن به صدای خود آن را اصلاح کنید.

در مورد واگذاری برنامه های مرتبط با رویدادهای اجتماعی سازمان‌تان به افرادی که از این توانمندی برخوردارند به بحث و بررسی بپردازید. ممکن است ایده‌های جالبی برای سرگرمی و چیزی که باید در آن رویداد مطرح شود داشته باشند.

تمرین کنید. بداهه گویی دارای جذابیت خاصی است اما به طور کلی مخاطبین به سخنرانی که هدف سخنان خود را می داند، بهتر گوش می‌کنند. هر چند به نظر درست نمی‌آید ولی هر اندازه سخنران آمادگی بیشتری داشته باشد بداهه گویی ذاتی وی بیشتر نمایان خواهد شد.

افرادی که از شرکت در برنامه های شما بیشترین استفاده را می برند، شناسایی کنید. با تمرین سخنرانی برای آنها علت خوب عمل کردن به هنگام سخنرانی برای آنها را دریابید و تلاش کنید کیفیت مشابهی را هنگام سخنرانی برای سایر افراد بازتولید کنید.

با آگاهی و حساسیت بیشتری از کلمات استفاده کنید. کلمات بسیار حیاتی هستند. آنها را به طور سنجیده‌تر به کار ببرید و تاثیرات آنها را به دقت بررسی کنید.

هنگامی که پیام شما محتوایی دارد، توانمندی ارتباطی شما می‌تواند بسیار موثرتر واقع شود. صرفا بر توانمندی خود تکیه نکنید و با افزایش دانش و تخصص خود در برخی زمینه ها این توانمندی خود را قوی و پایه دار سازید.

ممکن است در ایجاد و تشویق گفتگو میان همکاران و دوستان توانمندی زیادی داشته باشید. از توانمندی ارتباطی خود استفاده کنید و مطالب گفته شده در یک جلسه یا گردهمایی را یادداشت و پس از آن با استفاده از نقاط مشترک گفته شده از سوی افراد مختلف در دستیابی به یک اجماع نظر به آنها کمک کنید.

رقابت‌جو (Competition):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما رقابت است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما همیشه در حال مقایسه توانایی‌ها و عملکرد خود با دیگران‌اید. همیشه در رقابت‌ها شرکت می‌کنید و تلاش می‌کنید که مقام اول را بدست بیاورید. اینکه هدف شما چقدر ارزش داشته و شما چقدر تلاش کردید، هیچ اهمیتی نداره؛ اگر از دیگران پیشی نگیرید، احساس پوچی می‌کنید. هیچ حسی برای شما بهتر از این نیست که پیروز میدان باشید. شما برای برنده شدن مسابقه می‌دهید، نه برای سرگرمی یا چیز دیگری.

افراد با توانمندی رقابت‌جو، پیشرفتی که در کارها دارند و عملکرد خود را با دیگران مقایسه میکنند. این افراد مسابقه دادن با دیگران را دوست دارند و با تمام قوا تلاش می‌کنند تا در جایگاه اول قرار گرفته و رقبایشان را شکست دهند.

«رقابت» ریشه در «مقایسه» دارد. هنگام نگریستن به دنیای اطراف خود به صورت غریزی از عملکرد دیگران آگاه می‌شوند. عملکرد این افراد محک نهایی و تعیین کننده است. میزان سخت‌کوش بودن آنها چندان اهمیت ندارد؛ داشتن اهداف ارزشمند برایشان مهم نیست؛ اگر به اهدافی دست پیدا کنند ولی عملکردشان کمتر از افراد مورد مقایسه‌شان باشد، تصور می کنند که هیچ دستاوردی نداشته‌اند. آنها به مانند همه رقیبان دیگر نیازمند سایر افراد و خواهان مقایسه هستند. در صورت مقایسه کردن می توانند به رقابت بپردازند و در صورت رقابت کردن پیروز شوند. و در صورت پیروز شدن هیچ احساسی نمی تواند مانند حس پیروزی‌شان باشد. آنها به این علت اندازه گیری را دوست دارند که مقایسه را آسان می کند. به این دلیل به رقابت‌کنندگان دیگر علاقه دارند چون به آنها انرژی می‌دهد. و به این دلیل به مسابقات علاقه‌مند هستند زیرا مسابقه باید برنده‌ای داشته باشد. و به رقابت‌هایی علاقه دارند که می‌دانند برنده‌اش ممکن است خود آنها باشند. هرچند نسبت به رقیبان خود احساس دلسوزی می کنند و حتی در زمان باختن خویشتن‌داری می‌کنند اما رقابت‌شان برای تفریح کردن نیست. چنین افرادی برای برنده شدن رقابت می کنند و با گذشت زمان از شرکت در مسابقاتی که امکان برنده شدن در آنها وجود ندارد خودداری می کنند.

شغل مناسب این افراد کار در محیط‌های رقابتی و شرکت در مسابقات ورزشی است.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

با زبان و اصطلاحاتی که مربوط به رقابت‌جویی و رقابت‌طلبی هستند با او صحبت کنید. از دید چنین فردی، دنیا، دنیای برد و باخت است. بنابراین از نظر او پیروزی رسیدن به هدف و شکست از دست دادن آن است.

برای کار کردن محیطی را انتخاب کنید که در آن رقابت جو بتوانید دستاوردهای خود را اندازه بگیرید. این عمل موجب خواهد شد تا در صورت رقابت بتوانید از میزان پیشرفت خود آگاه شوید.

در پیدا کردن جا و موقعیت‌هایی برای پیروزی به او کمک کنید. در صورتی که شکست بخورد احتمال دارد از بازی صرف‌نظر کند. فراموش نکنید در مسابقاتی که برایش مهم هستند به خاطر تفریح شرکت نمی کند. رقابت او برای پیروز شدن است.

فهرستی از عملکرد خود تهیه کنید تا از این طریق از وضعیت و موقعیت هر روز خود مطلع شوید. ببینید که لازم است بر کدام دستاوردها بیشتر توجه کنید.

در صورتی که شکست بخورد ممکن است احتیاج به دلجویی داشته باشد. در کسب فرصت برای پیروزی‌های بعدی به او کمک کنید.

فردی با موفقیت بالا را برای مقایسه دستاوردهای خودتان با وی شناسایی کنید. در صورتی که بیشتر از یک نفر است از همه کسانی که فکر می کنید می توانید با آنها به رقابت بپردازید، لیستی را تهیه کنید. چگونه بدون اندازه گیری پی به برنده شدن خود می برید؟

در صورتی که تلاش کنید وظایف و فعالیت‌های عادی را به بازی‌های رقابتی تبدیل کنید، به پیشرفت و دستاوردهای بیشتری خواهید رسید. در صورت برنده شدن عوامل موثر در پیروزی خود را بررسی کنید. آموخته‌هایتان از پیروزی خیلی بیشتر از شکست خواهد بود.

سیستمی را از طریق ایجاد معیار مناسب برای اندازه‌گیری و کنترل تمام جنبه‌های دستاوردهای‌تان ایجاد کنید. حتی در صورتی که به مقایسه دستاوردهای امروز خود با دستاوردهای قبلی می‌پردازید این اندازه گیری در بررسی و تمرکز بر تمام ویژگی‌های عملکردتان به شما کمک خواهد کرد.

در زمان رقابت رقیبی را انتخاب کنید که تجربه او کمی بیشتر از تجارب فعلی شما باشد تا از این طريق فرصت رشد خود را فراهم آورید. رقابت با این افراد موجب می‌شود شما در جهت اصلاح مهارت‌ها و دانش‌تان پیشرفت کنید. برای پیدا کردن الگویی برای خودتان، به افرادی توجه کنید که یک یا دو سطح بالاتر از شما باشند. آنها موجب بهبود مهارت شما خواهند شد.

هنگام شکست راهبردهایی ذهنی برای خودتان طراحی کنید تا به شما در کنار آمدن با آن کمک کنند. در صورت بهره‌بردن از این راهبردها عبور از چالش‌های پیش‌رو سریع تر صورت خواهد گرفت.

حداکثرکننده – ایده‌آل‌گرا – بیشینه‌ساز (Maximizer):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما حداکثرکننده است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما روی نقاط قوت به عنوان روشی برای تحریک و تعالی شخصی و گروهی تمرکز می‌کنید. تبدیل چیزی از متوسط به کمی بالاتر از آن، حتی اگر همان قدر نیاز به تلاش داشته باشد که تبدیل یک چیز خوب به فوق‌العاده، ولی برای شما ارزش کمتری دارد. خلاصه اینکه شما به دنبال تبدیل چیزهای قوی به چیزهای عالی هستید. شما کلا مجذوب نقاط قوت می‌شوید؛ حتی اگر نقاط قوت شما نباشند. تعالی بی‌اندازه و یادگیری سریع از ویژگی‌های شماست. در آخر اینکه ترجیح می‌دهید با کسانی وقت بگذرانید که نقاط قوت شما رو تمجید می‌کنند.

افراد با توانمندی ایده‌آل‌گرا، با تمرکز بر توانمندی‌های افراد و گروه‌های مختلف، تلاش می‌کنند تا آنها را شکوفا کرده و به عالی‌ترین حد ممکن برسانند. آنها از هر چیزی بهترین آن را می‌خواهند. کم‌کاری آنها را اذیت می‌کند. این افراد کارهای خود را به بهترین حالت ممکن انجام می‌دهند.

او به دنبال تعالی است و میانه روی او را راضی نمی کند، برای این فرد تلاش فراوان برای بالاتر بردن چیزی که در زیر سطح متوسط است تا سطح متوسط یا کمی از آن بالاتر لازم است، اما این کار از دیدگاه او ارزش چندانی ندارد. تغییر چیزی خوب به چیزی ممتاز به همان اندازه تلاش نیاز دارد، ولی از نظر او بسیار هیجان انگیز و تاثیر گذارتر است. قدرت و توانمندی چه از آن او باشد و چه از آن دیگری، او را جادو می کند. او مانند غواصی که به دنبال مروارید است در پی قدرت و نشانه هایی برای دستیابی به آن است. برتری بدون آموزش، یادگیری سریع و دستیابی به مهارت بدون برداشتن قدم‌های معمول، نشانه هایی از نوعی توانمندی است و با کشف این توانمندی‌ها با پرورش، اصلاح و رشد آن به سمت تعالی گام برمی‌دارد. او تا اندازه ای مروارید را جلا میدهد تا بدرخشد. این توانمندی به این معنا است که او در نظر دیگران به عنوان فردی نکته سنج و باریک بین به شمار می رود. همچنین او به سمت کسانی که توانمندی های او را تحسین می کنند جذب می شود. همچنین به افرادی که توانمندی‌های خود را کشف کرده و آن را پرورش می‌دهند جذب می شود. از افرادی که تمایل دارند وی را ایستا و متعادل نگه دارند دوری می کند. نمی‌خواهد زندگی خود را در غم چیزی که ندارد سپری کند. بلکه می خواهد بر توانمندی‌هایی که به او اهدا شده سرمایه‌گذاری کند. این کار برایش لذت‌بخش و سودمند است.

شغل مناسب این افراد مدیریت، معلمی، مشاوره و کارآفرینی است.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

این فرد درصدد آن است که از نقاط قوت یا توانمندی ها به بهترین نحو استفاده کند. او به رفع معایب و ضعف ها علاقه خاصی ندارد. تا حد امکان از درخواست از چنین فردی برای کارهایی که نیاز به تداوم در رفع مسائل و مشکلات دارد اجتناب کنید. به جای آن، زمانی از او کمک بخواهید که می خواهید بهترین روش کار را دریابید.

در پی کارهایی باشید تا بتوانید به پیشرفت دیگران سرعت ببخشید. تمرکز شما برای توانمندی‌های دیگران در کارهای مربی گری، مدیریت و راهنمایی یا معلمی به سود آنها خواهد بود. از آنجا که بیشتر افراد در توضیح نقاط قوت خود دارای مشکل هستند، با تشریح و توصیف واضح توانمندی‌هایشان به آنها کمک کنید تا این کار را شروع کنند.

در صورتی که اطرافتان فردی نیست که همواره بر توانمندی های شما تمرکز کند، زمان بیشتری را با فردی که از توانمندی بیشینه‌سازی برخوردار است سپری کنید. او به طور ذاتی نسبت به تعالی کنجکاو است و در تمرکز بر نقاط قوتتان به شما کمک خواهد کرد.

شیوه هایی را برای اندازه‌گیری عملکرد خود و دیگران ابداع کنید. این ابزارها در تشخیص توانمندی‌ها به شما کمک می کنند، چرا که بهترین روش شناسایی هر توانمندی این است که «سطح پایداری از عملکرد مطلوب یا عالی» را جستجو کنید.

این فرد از شما انتظار دارد که توانمندی‌هایش را دریابید و به آنها احترام بگذارید. در صورتی که زمان زیادی را بر نقاط ضعف او اختصاص دهید، دلسرد و ناکام خواهد شد.

به محض شناختن برترین توانمندی‌های خود بر آنها تمرکز کنید. مهارت‌های خود را بهبود بخشید. دانش خود را افزایش دهید. تمرین کنید و بر روی توانمندی‌تان در زمینه های مختلف کار کنید.

ممکن است حل مشکلات موجب صرف انرژی و اشتیاق شما شود. در جستجوی همکاری باشید که به شما نشاط و روحیه بخشد و بتواند تبدیل به بزرگترین حلال مشکلات شما شود. راجع به موفقیت مطالعه داشته باشید. برای همنشینی با افرادی که توانمندی های خود را کشف کرده اند زمانی را در نظر بگیرید.

علت این که به جای رفع نقاط ضعف خود زمان بیشتری را برای تقویت توانمندی‌هایتان صرف می‌کنید را برای دیگران توضیح دهید. در ابتدا ممکن است در مورد آنچه می گویید تعجب کنند.

اجازه ندهید توانمندی بیشینه سازتان در اثر عقل سلیم که می گوید «باید معایب و ضعف ها را بیابید و اصلاح کنید»، سرکوب شود. به شناسایی بخش‌های قوی جامعه و سازمان بپردازید و روی آنها سرمایه‌گذاری کنید.

توجه خود را به اهداف و روابط بلند مدت معطوف کنید. بسیاری از اشخاص از نتایج در دسترس و موفقیت های کوتاه مدت لذت زیادی می برند. در صورتی توانمندی بیشینه سازی شما از بیشترین میزان انرژی بهره مند خواهد شد و بیشترین تأثیر را خواهد داشت که توانمندی های بالقوه خود را به تعالی حقیقی و پایدار تبدیل کنید.

خودباور – متکی به خود (Self-Assurance):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما خودباوری‌ست به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما به توانایی خود در ریسک‌پذیری و مدیریت زندگی باور دارید. حتی به قضاوت‌های خود اطمینان دارید و می‌دانید که هیچ کس نمی‌تواند به جای شما برایتان تصمیم‌گیری کند؛ البته دیگران ممکن است شما را راهنمایی کنند و پیشنهاد بدهند، اما نتیجه‌گیری کار خود شماست. شما در هر شرایطی می‌دانید که تصمیم درست چیست. به راحتی با استدلال فرد دیگری روبه‌رو نمی‌شوید و مهم هم نیست که چقدر قانع‌کننده و منطقی باشد.

افراد با توانمندی متکی به خود، افرادی بسیار ریسک‌پذیر بوده و تمایل دارند تا زندگیشان را تنها خودشان مدیریت کنند. آن ها اعتمادبه‌نفس زیادی دارند و قطب‌نمای درونی دارند که به آنها احساس اطمینانی می‌دهد که تصمیماتشان درست است. این افراد سختکوش هستند و به راحتی قانع نمیشوند.

فرد برخوردار از این توانمندی در عمق وجود خود به توانمندی هایش ایمان دارد. میداند که می‌تواند. می داند که می تواند ریسک کند و با چالش های تازه روبرو شود. می تواند ادعا کند و مهم‌تر از همه می تواند به حرف‌ها و ادعاهای خود عمل کند ولی اعتماد به نفس از اطمینان صرف فراتر است. فردی که به خودش اعتماد دارد نه تنها به توانایی‌ها بلکه به قضاوت‌های خود نیز ایمان دارد. هنگام نگریستن به جهان می‌داند که دیدگاهش ویژه و متمایز است. به این دلیل که به غیر از او هیچ فردی دقیقا چیزی که او می بیند را نمی تواند ببیند، می‌داند که هیچ فردی قدرت تصمیم‌گیری برای او را ندارد. هیچ فردی نمی تواند به او بگوید که به چه چیزی یا چگونه فکر کند. آنها فقط می توانند او را راهنمایی کنند و پیشنهاد دهند. ولی فقط او است که دارای قدرت و اختیار نتیجه گیری، تصمیم گیری و عمل است. این مسئولیت نهایی او برای قبول وظایف موجب ترسیدن او از مصائب زندگی نمی شود، و برایش عادی است. اینکه در چه شرایطی است برایش اهمیتی ندارد. این طور به نظر می رسد که می تواند تصمیم درست را تشخیص دهد. این توانمندی حال و هوای قاطعیت و اطمینان به او می بخشد. برخلاف بسیاری از افراد، او به راحتی مسیر خود را در اثر استدلال دیگران هر چند هم که متقاعد کننده باشد، تغییر نمی دهد. این توانمندی همانند تیرک ته کشتی در برابر بسیاری از فشارهای متفاوت مقاومت می‌کند و موجب می‌شود تا او در مسیر خود حرکت کند.

مشاغل کارآفرینی و مدیریت فروش مناسب این افراد است.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

در صورتی که با این فرد در یک تیم همکاری می کنید به او آزادی عمل بدهید. او کمک نمی خواهد و به آن نیاز ندارد.

به دنبال شرایطی بگردید که آغاز یا راه اندازی یک کار پیرو قواعد نوشته شده نباشد. زمانی که از شما بخواهند تا تصمیم های متعددی بگیرید به بهترین شکل ممکن عمل می کنید.

به او کمک کنید تا به این نتیجه برسد که تصمیم‌ها و اقدامات وی پیامدهایی را در بر خواهد داشت. او زمانی بسیار موثر خواهد بود که باور کند کنترل دنیایش را در اختیار دارد. اهمیت کارها و تصمیمات این فرد را برایش روشن کنید.

در جستجوی کارهایی باشید که لازم باشد دیگران را با دیدگاه‌های خود قانع کنید. توانمندی شما در اعتماد به نفس (به خصوص زمانی که با توانمندی فرماندهی یا فعال سازی همراه شود) می تواند بسیار قانع کننده باشد. مدیریت سازمان ها، فروشندگی، امور حقوقی یا کارآفرینی می تواند برای شما مناسب باشد.

هرچند غالبا اعتماد به نفس این فرد سودمند واقع می شود، اما در صورتی که ادعایی بیش از اندازه داشت یا قضاوت‌های نادرستی را انجام داد، فورا این موارد را به او گوشزد کنید. او به بازخورد روشن و شفافی برای هدایت توانمندی خود نیاز دارد.

بدانید که بعضی مواقع بیان کردن قاطعیت احساستان دشوار است و ممکن است دیگران شما را عنوان فردی بشناسند که حق را به جانب خود می گیرد این موضوع را برای آنها توضیح دهید که معنای اتکا به نفس شما این نیست که آنها نباید دیدگاه خود را بیان کنند. ممکن است آنها احساس نکنند که شما دوست دارید نظراتشان را بشنوید، اما در عمل اینگونه است.

با فردی همکاری کنید که از توانمندی راهبردی، احتیاط یا آینده نگری برخوردار است. چنین افرادی می توانند در ارزیابی هدف‌های مورد تعهدتان به شما کمک کنند.

سخت کوشی فوق العاده شما و کار کردن به مدت طولانی نتیجه دلبستگی و اطمینانی است که نسبت به کار خودتان حس می کنید. گمان نکنید دیگران نیز به علت برخورداری از این توانمندی اینگونه هستند.

برای خودتان اهداف بلندپروازانه ای را تعیین کنید. برای رسیدن به چیزی که از نظر دیگران ناشدنی و غیرممکن و از دید شما تنها جسورانه و هیجان آور است، و گاهی رسیدن به آنها به اندکی شجاعت و شانس نیاز دارد، درنگ نکنید. توانمندی شما در اعتماد به نفس می تواند موجب هدایت شما به سمت موفقیت‌هایی شود که حتی فکر آن را هم نمی کردید. اس شما زیاد نیازمند حمایت و راهنمایی دیگران نیستید.

اهمیت – اعتبارطلب (Significance):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما اهمیت است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما دوست دارید که تاثیرگذار باشید. مستقل بودن از صفات بارز شماست. شما بر اساس میزان تأثیرگذاری بر موضوعات آنها را اولویت‌بندی میکنید. شما تمایل به چشمگیر و شناخته‌شده بودن دارید. دوست دارید شنیده بشید. شما احساس می‌کنید که باید معتبر و حرفه‌ای و موفق باشید و با این چنین آدمهایی هم در ارتباط باشید. شما می‌خواهید که کارتان برایتان بیشتر از یک شغل باشد. دوست دارید برای انجام کارتان به شیوه‌های خودتان، آزادی عمل داشته باشید. زندگی شما پر از آرزوها و اهداف و البته دستاوردهاست.

افراد با توانمندی اعتبارطلب، تمایل دارند تا تأثیرات بزرگی بر زندگی خودشان و دیگران بگذارند، آنها افرادی مستقل بوده و پروژه‌هایشان را بر مبنای میزان تأثیری که بر سازمان یا اطرافیانشان می‌گذارد، اولویت‌بندی می‌کنند. این افراد علاقه زیادی به تحسین شدن از جانب دیگران دارند و خواهان برقراری ارتباط با افراد موفق هستند.

او دوست دارد برای دیگران مهم باشد. به عبارت بهتر می خواهد که دیگران قدرش را بدانند. می خواهد که به حرفش گوش کنند. می خواهد که بهترین باشد، معروف باشد. به خصوص می خواهد که به خاطر توانمندی های منحصر به فردی که دارد معروف باشد و از او قدردانی کنند. حس می کند که در مقام فردی معتبر، حرفه ای و موفق، به تأیید و تحسین نیاز دارد. همین طور میخواهد که با افراد معتبر حرفه ای و موفق همنشینی کند و در صورتی که آنها علاقه‌مند به همنشینی با او نباشند او آنها را مجبور می کند. به علت روحیه مستقلی که دارد می‌خواهد به جای اینکه کارش تنها «شغل» و به منظور کسب درآمد باشد، شیوه ای برای زندگی‌اش باشد. دوست دارد که در کارش آزادی عمل داشته و آن را به شیوه خودش انجام دهد. نسبت به آرزوهایش حساس بوده و به آنها می‌بالد. به همین خاطر زندگی او سرشار از اهداف، دستاوردها یا مدارکی است که آرزویشان را داشته است. بر هر موضوعی که تمرکز کند توانمندی ارجمندی او بالا می رود و از وضعیت متوسط به سمت وضعیت استثنایی هدایت می‌شود. به طور کلی، این توانمندی باعث ادامه موفقیت او می شود.

این افراد برای مدیریت و کارآفرینی مناسب هستند.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

از نیاز این افراد به استقلال آگاه باشید. اگر چالش داشتن با او ضروری است، بدانید که امکان رخ دادن رویارویی جدی وجود دارد.

شغل هایی را انتخاب کنید که بتوانید در آنها وظایف و فعالیت هایتان را خودتان تعیین کنید. محیطی که همراه با مستقل بودن است برایتان لذت بخش خواهد بود.

بدانید که این فرد به خاطر نقشی که در انجام کاری داشته از قدردانی معنی دار لذت می‌برد. در واقع سپاسگزاری از این فرد باعث رشد او می شود. به او فرصت حرکت بدهید، و هیچگاه او را نادیده نگیرید.

شهرت شما برایتان اهمیت دارد، بنابراین در مورد آن تصمیم گیری کنید و کوچکترین جزئیات آن را در نظر آورید. به عنوان مثال، برای بالا بردن ارزش و اعتبار خود عنوانی را شناسایی و انتخاب کنید، مقاله ای بنویسید که شما را به دیگران بشناساند، یا داوطلب شوید در برابر یک گروه که دستاوردهای شما ارجمندی را تحسین می کنند، صحبت کنید.

به او برای کسب فرصت و برتری فرصت بدهید. او از فشاری که برای قرار گرفتن در کانون توجه متحمل میشود لذت می برد.

آرزوها و اهداف خودتان را با خانواده یا همکاران دوستان نزدیک خود در میان بگذارید. انتظارات آنان به موفقیت شما کمک می کند.

تمرکزتان بر عملکرد باشد. این توانمندی موجب هدایت شما به سمت دستیابی به اهداف بلندمرتبه و قابل توجه می شود. برای این که در نظر دیگران گزافه گو قلم‌داد نشوید، لازم است عملکردتان با هدف‌ها و گفته‌هایتان انطباق داشته باشد.

در صورتی که عملکردتان مشهود باشد احساس رضایت بیشتری خواهید داشت و کارایی شما بیشتر خواهد بود. به دنبال فرصت هایی باشید که شما را در مرکز توجه قرار دهد. از کارهایی که شما را پشت صحنه نگه میدارد پرهیز کنید.

برتری های شما از طریق رهبری تیم‌ها یا پروژه های مهم مشهود خواهد شد. اجازه دهید دیگران بدانند که در هنگام بازی شما همیشه به دنبال توپ (کانون توجه هستید.

برای خودتان فهرستی از اهداف، دستاوردها و شرایطی که باید احراز کنید را تهیه نمایید و در جایی نصب کنید تا بتوانید هر روز آنها را ببینید. از این فهرست برای انگیزه دادن به خود استفاده نمایید.

قبول کنید اگر علاوه بر این توانمندی از نقطه قوت اعتماد به نفس برخوردار نباشید، ممکن است از شکست بترسید. اجازه ندهید که این ترس مانع دستیابی شما به تعالی شود. به جای آن برای تضمین تطابق عملکرد خود با خواسته هایتان از آن بهره مند شوید.

موفقیت‌جو - دست‌یابنده – کام‌جو (Achiever):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما دست‌یابنده است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما می‌توانید خیلی سخت کار کنید و استقامت زیادی داشته باشید. از شلوغ بودن و البته کارآمد بودن احساس رضایت می‌کنید. هر روز برای شما یک شروع تازه‌ست و تا پایان روز باید به هدفی ملموس رسیده باشید؛ این‌گونه احساس خوبی در مورد خودتان پیدا می‌کنید. بعد از دستیابی به یک هدف، برای بدست آوردن هدف بعدی تشنه می‌شوید و فقط مدت کوتاهی احساس خوبی دارید. این یک نیاز بی امان به موفقیت است! شما همیشه باید با این احساس نارضایتی زندگی کنید. ولی خب باعث می‌شود انرژی لازم برای کار در ساعات طولانی را داشته باشید.

همان‌گونه که از عنوان این گروه پیداست، استعداد دست یافتن به موفقیت در این گروه پررنگ است. این افراد همیشه در تلاش برای دستیابی به دستاوردهای جذاب هستند. بنابراین افراد سخت‌کوش و پر استقامتی هستند. چنین افرادی انگیزه های درونی زیادی برای دستیابی به موفقیت دارند و قادرند که مدت زمان بسیار زیادی بدون استراحت فعالیت کنند.

این توانمندی توضیح دهنده انگیزه کار و تلاش و موفقیت افراد است. فردی که از این توانمندی برخوردار است هر روز کار خود را از نقطه صفر آغاز می کند و در لحظات پایانی روز برای اینکه از خود احساس رضایت داشته باشد باید احساس کند که چیز ملموسی را به دست آورده است. همه روزهای هفته برای او روز کاری هستند و تفاوتی بین روزهای کاری و آخر هفته و تعطیلات قائل نیست. نیاز به یک روز استراحت برایش چندان اهمیتی ندارد. اگر بدون رسیدن به نمودی از موفقیت و حتی موفقیتی هر چند کوچک روز را سپری کند احساس ناخشنودی می‌کند. در درونش آتشی شعله می‌کشد که وی را برای رسیدن به دستاورد بیشتر به تکاپو وا می‌دارد. آتش درونش بعد از هر دستاورد لحظه ای کمتر می‌شود، ولی مدتی نمی‌گذرد که این آتش دوباره شعله ور می شود و وی را برای دستاورد بعدی به جلو می راند. نیاز نامتناهی او به موفقیت و دستاورد بیشتر ممکن است پیرو هیچ منطقی نباشد؛ ممکن است حتی متمرکز هم نباشد؛ ولی همواره این نیاز را دارد. او به عنوان یک شخص دست یابنده باید یاد بگیرد که همواره با این نجوای توأم با نارضایتی و حرکت به جلو زندگی کند. از مزایای این حالت این است که برای کار خستگی ناپذیر انرژی کافی فراهم می کند.

مشاغل کارآفرینی، مدیریت و رهبری مناسب این افراد است.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

برای به وجود آوردن تعامل با چنین افرادی پا به پای آنها کار کنید. کار کردن همراه با چنین افرادی تجربه ای فراموش نشدنی برای آنها خواهد بود. آنها از افرادی که از کار سرباز می زنند می رنجند.

شغل‌هایی را برگزینید که امکان آزادی عمل در کارها را به شما بدهد و بتوانید تا حدی که تمایل دارید به سختی کار کنید و انگیزه سنجش بازده کاری خود را داشته باشید. در چنین شرایطی احساس مبارزه‌جویی و زنده بودن به شما دست می‌دهد.

به یاد داشته باشید که این افراد می خواهند به انجام

احساس پرمشغله بودن برای شما لذت‌بخش خواهد بود. با این وجود دوست دارید زمان رها شدن خود را بدانید. برای اینکه نتیجه تلاش های شما پیشرفت‌های مشخص و پیامدهای عینی در بر داشته باشد، اهداف خود را زمان‌بندی و اندازه‌گیری کنید و آنها را مورد سنجش قرار دهید.

کاری سرگرم باشند. احتمالا نشستن سر جلسات برایشان خسته کننده است. بنابراین فقط در صورت نیاز، این افراد را به جلسات دعوت کنید تا آنها به صورت کامل بتوانند در جلسات مشارکت داشته باشند. اگر حضور این افراد در جلسات احساس نمی شود و نیاز واقعی به آنها ندارید اجازه دهید به کار خود ادامه دهند.

در برنامه زندگی خود جشن و قدردانی را فراموش نکنید. افراد دست یابنده دوست دارند بدون اینکه دستاوردهای قبلی خود را جشن بگیرند به سوی هدف بعدی حرکت کنند. با به وجود آوردن فرصت های پی در پی برای لذت بردن از پیشرفت‌ها و موفقیت ها این میل را کنترل کنید.

امکان دارد این افراد نیاز کمتری به خواب داشته باشند و صبح ها زودتر از دیگران از خواب بیدار شوند. اگر در محیط کارتان چنین شرایطی حکمفرماست، می توانید از آنها استفاده کنید، و چنین سوالاتی را از آنها بپرسید: «برای انجام این کار، دیر وقت تا چه ساعتی کار کردی؟» امروز صبح زود چه ساعتی آمدی؟» چنین سوالها و توجهی برای آنها خوشایند خواهد بود.

انگیزه شما برای فعالیت و جنب و جوش ممکن است باعث شود که جلسات اداری یا مانند آن را اندکی کسل کننده بدانید. در این صورت اهداف هر جلسه را شناسایی کرده و قبل از شروع جلسه درباره رسیدن به آن اهداف یادداشت برداری کنید و در حین جلسات میزان پیشروی به سوی هدف را بنویسید.

با اخذ مدارک حوزه کاری و تخصصی خود و همچنین شرکت در همایش‌ها و برنامه های دیگر تحصیلات خود را ادامه دهید. این کار باعث به وجود آمدن اهداف بیشتری برای شما می شود و مرز دستاوردهای شما را به پیش می‌راند.

سیستمی را برای ثبت امتیازات خود به وجود آورید و موفقیت‌های شخصی خود را در آن بگنجانید. این کار باعث می شود بتوانید این توانمندی را علاوه بر کار، به سمت خانواده و دوستان خود هدایت کنید.

کار زیاد شوق بیشتری برای شما به همراه می آورد. دورنمای چیزی که در پیش دارید نسبت به چیزی که به اتمام رسیده برایتان بسیار هیجان انگیزتر است. از شروع ابداعات و پروژه‌های جدید غافل نباشید. منشأ انرژی در ظاهر نامتناهی شما باعث اشتیاق و شتاب و حرکت خواهد شد.

به یاد داشته باشید که کیفیت را قربانی علاقه به کار زیاد نکنید. معیارهایی را برای اندازه گیری کیفیت کارهای انجام شده در کنار کمیت کارها برای خود تعریف کنید.

هماهنگ‌کننده – گرداننده - سازمان‌ده (Arranger):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما مرتب است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما اهل سازندگی هستید. می‌خواهید تعیین کنید که چطور می‌توان همه قطعات و منابع را برای حداکثر بهره‌وری ترتیب داد. در وضعیت‌های پیچیده، وقتی که همه احساس سردرگمی می‌کنند، شما از مدیریت متغیرها و تنظیم آنها لذت می‌برید و همیشه می‌خواهید که بهترین راه را انجام بدید. شما در عین حال بسیار انعطاف‌پذیر هستید. در مسائل گزینه‌های جدید ابداع می‌کنید و همیشه فکر می‌کنید که به هر حال راه حل جدید ممکن است وجود داشته باشد.

افراد با توانمندی گرداننده، قادرند تمام عوامل موجود را دسته‌بندی و سازمان‌دهی کرده و همچنین این افراد بسیار انعطاف‌پذیر می‌باشند. این افراد علاقه‌مند هستند که بدانند برای دستیابی به حداکثر بهره‌وری ممکن، چگونه می‌توان عوامل و منابع مختلف را در کنار همدیگر قرار داد. معمولاً بهترین راه را برای انجام کارها انتخاب می‌کنند. در شرایط سخت به بهترین حالت تصمیم‌گیری می‌کنند و کارهای سخت و پیچیده را به سرعت سازماندهی می‌کنند.

او مانند یک رهبر ارکستر است. زمانی که با شرایط پیچیده‌ای که عوامل زیادی در آن وجود دارد روبرو می شود، آنقدر این عوامل را با یکدیگر هم‌سو و آنها را با یکدیگر هماهنگ می کند که بهترین بازدهی را از تجمیع آنها به دست آورد. ذهنیت بخصوصی نسبت به کاری که انجام می‌دهد ندارد و صرفا در تلاش است تا به بهترین روش انجام کار دست یابد. افرادی که این توانمندی را ندارند از توانایی او حیرت زده می شوند و از او سوال می کنند در آن واحد چگونه می توانی در ذهن خود این همه موضوع را بگنجانی؟ چگونه می‌توانی تا این حد انعطاف پذیر باشی و در سازمان دادن به آنچه که به طور ناگهانی برایت پیش می آید با انگیزه و موفق عمل کنی؟» ولی او اساسا نمی تواند به نحو دیگری رفتار کند. او نمونه بارزی از انعطاف پذیری موثر است که می تواند برای بهره گیری از یک انتخاب مطلوب یا ترکیب درست افراد و منابع برای انجام یک پروژه جدید در واپسین لحظات برنامه سفر خود را تغییر دهد. از مسائل ساده تا مسائل پیچیده همیشه می‌خواهد بهترین ترکیب را صورت دهد. یقیناً در شرایط پویا برترین عملکرد را خواهد داشت. برخی افراد هنگام روبرو شدن با موارد غیر منتظره و اتفاقی از اینکه نمی توانند برنامه‌هایی که با دقت زیاد تنظیم کرده اند را تغییر دهند، شکایت می کنند و عده‌ای دیگر به اصول و روش‌های در دسترس تکیه می‌کنند. ولی فردی که دارای توانمندی هماهنگ‌کنندگی است چنین کاری را انجام نمی‌دهد و به جای آن گزینه‌های جدیدی را به وجود می‌آورد.

شغل‌هایی مانند مدیر اجرایی، کارآفرین و مشاور مناسب این افراد هستند.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

چنین شخصی با انجام وظایف چند بعدی و پیچیده به وجد می آید. او زمانی موفق خواهد بود که با چند مسئله به صورت همزمان روبرو شود.

از اهداف همکاران و دوستان‌تان مطلع شوید. به آنها بفهمانید که از اهداف‌شان آگاهی دارید و سپس آنها را برای آماده شدن برای موفقیت کمک کنید.

زمان شروع انجام یک پروژه از او در تعیین اعضای تیم کمک بخواهید. او می داند که چگونه نقاط قوت افراد می تواند ارزش بسیار زیادی را به تیم بیفزاید.

اگر تیمی باید تشکیل شود، توصیه می‌شود که در آن شرکت کنید. شما می توانید توانمندی، مهارت‌ها و دانش افراد را شناسایی کنید. و این آگاهی موجب خواهد شد که هر کس را در جایی که مناسب اوست قرار دهید.

او می تواند خلاق و چاره ساز باشد. اگر مسئله ای درست انجام نشد به او اعتماد کنید و از او بخواهید به بررسی سایر روش های انجام کار پردازد.

شما به طور ذاتی نحوه کار کردن افراد متفاوت با یکدیگر و به صورت گروهی را می‌دانید. به گروه‌های تشکیل شده از شخصیت ها و دیدگاه‌های متفاوت به دقت توجه کنید، زیرا احتمال دارد که آنها به توانمندی شما نیاز داشته باشند.

به یاد داشته باشید که زمان انجام وظایف، پروژه ها و تعهدات متعددی را که بر عهده گرفته‌اید لحاظ کنید. هر چند از اینکه فرصت انجام فعالیت های بسیاری را دارید، لذت می برید، اما احتمال دارد دیگران که دارای میزان کمتری از این توانمندی هستند از اینکه به صورت مداوم روی پروژه های آنها کار نمی کنید، نگران شوند. آگاه کردن آنها از پیشرفت کار موجب رفع این نگرانی خواهد شد.

به دنبال محیط‌های پیچیده و پویایی باشید که تکرار روزمرگی در آنها نباشد.

عهده دار سازماندهی یک رویداد بزرگ مانند تشکیل یک گردهمایی، میهمانی یا یک جشن در محل کارتان باشید.

با در میان گذاشتن روش تفکر «چه میشود اگر....؟» به دیگران کمک کنید تا از مهارت های گسترده شما آگاهی پیدا کنند. زمانی احساس اعتماد بیشتری خواهند داشت که بدانند به دقت تمام احتمالات و راههای ممکن را بررسی کرده اید.

ثبات – عدالت‌جو (Consistency):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما ثبات است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید؛

شما کاملا این درک را دارید که باید با مردم همیشه یکسان و با ثبات رفتار کرد. بدون توجه به جایگاهی که دارند. شما همیشه روال پایداری دارید و از قوانین و رویه‌های روشنی هم پیروی می‌کنید. یکی از مهم‌ترین مسائل برای شما تعادل است.

افراد با توانمندی عدالت‌طلب، به خوبی از نیاز به وجود عدالت و لزوم به رفتار برابر با انسانها آگاه هستند. این افراد مشتاق هستند تا روال‌ها، قوانین و فرایندهای روشنی را ایجاد کرده تا همه‌ی افراد به راحتی بتوانند از آنها پیروی کنند. کمک کردن به افراد محروم را دوست دارند. از دادن پست و مقام بر اساس رابطه‌های دوستانه و خانوادگی به کسی که لیاقت آن جایگاه را ندارد، عصبانی می‌شوند و به حقیقت علاقه دارند.

برای فردی که برخوردار از این توانمندی است تعادل و توازن با اهمیت است. او آگاهی بسیاری در مورد ضرورت برابری در رفتار با افراد دارد و جایگاه شغلی و اقتصادی یا اجتماعی افراد در زندگی برایش بی اهمیت است. بدین جهت سنگین شدن کفه ترازو به نفع یک نفر را دوست ندارد. به نظر او این وضعیت باعث خودخواهی و فردگرایی و پیدایش دنیای جدیدی خواهد شد که بعضی افراد با تکیه بر روابط یا سوابق یا باج دادن به مزیت‌های ناعادلانه دست می‌یابند. واقعا این مسئله برای او آزار دهنده خواهد بود و خود را مکلف به پشتیبانی از مساوات می‌داند. هنگام مواجهه مستقیم با این جهان پر از برخوردهای تبعیض آمیز، باور او این است که زمانی افراد بهترین عملکرد را خواهند داشت که در محیطی هماهنگ و یکپارچه که قوانین روشن و صریح آن برای همه افراد یکسان باشد، به فعالیت مشغول شوند. در چنین محیطی افراد می‌دانند که چه انتظاری از آنها می رود. چنین محیطی قابل پیش بینی، بی طرف و عادلانه است. در این محیط افراد از شانس یا فرصت مساوی برای نشان دادن ارزش‌های خود برخوردار هستند.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

در مواقعی که تغییرات کلی در پیش است از این فرد حمایت کنید؛ چون او با الگوهای قابل پیش‌بینی که می‌داند به خوبی مؤثر واقع می شوند، راحت است.

در زندگی خود فهرستی از اصولی که مبتنی بر رفتار عادلانه هستند را تنظیم کنید. ممکن است این اصول براساس ارزش‌های خاص شما مبتنی بر خطمشی‌هایی باشد که از نظر شما غیر قابل بحث و گفتگو است. بر خلاف آنچه درست به نظر می رسد، هر اندازه که در مورد این قوانین صریح‌تر و روشن‌تر باشید، در رفتار با افراد مختلف راحت تر خواهید بود.

او فردی عملگرا است و از این رو به جای انجام کارهای انتزاعی و نظری مانند برگزاری جلساتی که افراد نظرات خود را آزادانه در آن مطرح می‌کنند یا برنامه‌ریزی بلندمدت، به انجام وظایف و اتخاذ تصمیم‌های مفید تمایل دارد.

تلاش کنید به عنوان مرجعی برای انتخاب و تعیین افراد محروم به جامعه خود شناخته شوید. شما توانایی تبدیل شدن به وجدان سازمان یا گروه خود برای تعیین این افراد را دارید.

وقتی که زمان قدردانی از دیگران پس از انجام یک پروژه فرا می رسد از او بخواهید تا میزان مشارکت تمام افراد را مشخص کند. یقینا او مطابق با شایستگی هر یک از افراد از آنها قدردانی خواهد کرد.

در جستجوی کاری باشید که بتوانید یک سری استانداردهای برابری را در آن لحاظ کنید. همواره برای مقابله با افراد قانون‌شکن و افرادی که برای رسیدن به منافعی به دیگران باج میدهند آماده باشید.

تمرکزتان بر عملکرد باشد. گاهی اوقات ممکن است توانمندی عدالت، شما را به سمت تاکید بیش از حد بر نحوه انجام کار توسط دیگران سوق می دهد و موجب شود خود کاری را که آنها انجام می‌دهند نادیده بگیرید.

با فردی که دارای توانمندی بیشینه‌سازی یا فردگرایی است، همکاری کنید. این فرد می تواند زمان مناسب برای پذیرفتن تفاوت های فردی را به شما یادآور شود.

همیشه به چیزی که می‌گویید عمل کنید. این کار زمینه مساوات را فراهم می کند و مشوق قبول صلح‌آمیز آن توسط افراد دیگر است.

دیگران تعهد ذاتی شما به منطبق بودن چیزی که قول داده اید و کاری که انجام خواهید داد را تحسین خواهند کرد. همواره از آنچه که باور دارید حتی در برابر مقاومت‌های شدید دفاع کنید. با انجام این کار از مزایای بلند مدت رفتار خود بهره مند خواهید شد.

دقیق و موشکاف - محتاط (Deliberative):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما دقیق و موشکاف است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما به عنوان کسایی که در هر انتخابی بهترین تصمیم رو می‌گیرید، توصیف می‌شوید. شما مراقب و هشیار هستید و موانع رو پیش‌بینی می‌کنید. شما می‌دانید که شاید همه چیز در ظاهر آرام و مرتب است، ولی ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد؛ خب شما این مشکلات را پیدا کرده و حل می‌کنید. شما یک فرد جدی هستید که دوست دارد همه چیز را پیش‌بینی کند. دوستان خود را با احتیاط انتخاب می‌کنید و کلا با احتیاط قدم بر می‌دارید.

افراد با توانمندی محتاط، قبل از تصمیم‌گیری و انتخاب موضوعی خاص، تمام جوانب ممکن را در نظر گرفته و بسیار احتیاط می‌کنند. ریسک‌پذیر نیستند و به عواقب کارها فکر می‌کنند.

او فردی با احتیاط و مراقب است. هوشیار و گوش به زنگ است. از حریم شخصی خاصی برخوردار است. دنیا را محیطی غیر قابل پیش بینی می داند. امکان دارد همه چیز منظم به نظر آید، با این حال او ریسک‌های پنهان زیادی را احساس می کند. نه تنها ریسک‌ها را انکار یا کتمان نمی کند بلکه مایل است تمام آنها را آشکار کند. بعد از شناسایی و ارزیابی هر یک از عوامل خطرزا، در آخر آنها را کاهش می‌دهد. بنابراین او فردی تقریبا جدی است که به زندگی، با احتیاط خاصی می نگرد. مثلا به چاره‌اندیشی برای تمام مشکلات احتمالی از قبل علاقه دارد. او با احتیاط دوستانش را انتخاب می‌کند و زمانی که راجع به مسائل شخصی صحبت می شود، نظر خودش را در نظر می‌گیرد. مراقب است که زیاد از دیگران تعریف و تمجید نکند، با این ترس که مبادا این تعريف‌ها نادرست تعبیر شود. اگر به این علت که احساسات خود را به اندازه دیگران بیان نمی‌کند عده ای از او خوششان نیاید، این موضوع برایش اهمیتی ندارد. برای او زندگی مسابقه‌ای برای دستیابی به شهرت نیست. بلکه برای او زندگی همانند میدان مین است. ممکن است دیگران بخواهند بدون هیچ احتیاطی روی آن راه بروند، ولی او راه دیگری را انتخاب می‌کند. خطرات را شناسایی می‌کند. اهمیت نسبی آنها را می‌سنجد و سپس با آگاهی کامل قدم بر می‌دارد. او با احتیاط راه می رود.

مشاغل مشاور و قاضی مناسب این افراد هستند.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

از او بخواهید به تیم هایی که تمایل به حرکت سریع و اتخاذ تصمیمات احساسی دارند، ملحق شود. او بر کاهش سرعت تاثیر مثبتی خواهد داشت و موجب افزایش تفکر و قدرت پیشبینی در گروه خواهد شد.

شما از قدرت قضاوت خوبی برخوردار هستید؛ بنابراین کاری که بتوانید در آن مشورت دهید را انتخاب کنید. امکان دارد به ویژه در فعالیت‌های حقوقی، تنظیم قرارداد معاملات و مبادلات تجاری یا حصول اطمینان از مطابقت امور با قوانین توانمند باشید.

این فرد متفکری بسیار دقیق است. قبل از تصمیمگیری از او بخواهید دام‌هایی که ممکن است موجب برهم زدن برنامه‌هایتان شود را شناسایی کند.

پذیرای مسئولیت کمک به تصمیم گیری های دیگران در هر کاری که هستید، باشید. می توانید عواملی را ببینید که دیگران از دیدن آنها ناتوان هستند. از این طریق به سرعت به عنوان فردی ارزشمند مورد توجه قرار خواهید گرفت.

این موضوع را در نظر داشته باشید و بپذیرید که امکان دارد این فرد حریم شخصی خاصی برای خود داشته باشد. تا زمانی که تمایل ندارد و خودش نخواسته با شما رابطه برقرار کند به آشنایی سریع با او اصرار نکنید. اگر چنین فردی خود را کمی از شما دور نگه دارد با توجه به تمایل به حفظ حریمهای شخصی‌اش، مسئله را شخصی تلقی نکنید.

به تشریح فرایند تصمیم‌گیری دقیق بپردازید و بگویید که تاکید شما بر عوامل خطرزا برای کنترل و کاهش آن است. اجازه ندهید که دیگران توانمندی احتیاط شما را با خجالت یا ترس اشتباه بگیرند.

به این علت افراد به شما اعتماد می کنند که نسبت به موضوعات حساس، با ملاحظه و محتاط عمل می‌کنید. از این توانمندی خود با بهره‌گرفتن از فرصت‌هایی برای پرداختن به موضوعات حساس یا رفع تعارضات استفاده کنید.

شما به جای پرداختن به کارهای پر ریسک تمایل دارید که با احتیاط تصمیم‌گیری کنید. زمانی که به واقعیت داشتن چیزی تردید می کنید به غریزه خود اعتماد کنید.

در زمان تغییر به مزایای محتاط بودنتان توجه کنید. همچنین برای تشریح این مزیت‌ها به دیگران آماده باشید.

به افراد اجازه ندهید که خیلی سریع شما را به سمت آشکار ساختن خودتان هدایت کنند. پیش از در میان گذاشتن اطلاعات محرمانه با دیگران به‌دقت آنها را بررسی کنید. شما به طور ذاتی به کُندی با دیگران دوست می‌شوید. بنابراین به حلقه کوچک دوستان خوبی که با شما هستند افتخار کنید.

با افرادی همکاری کنید که به میزان زیادی برخوردار از

توانمندی فرماندهی، اتکا به نفس یا فعال‌سازی باشند. با کمک این افراد می توانید تصمیمات زیادی بگیرید و تصمیمات گرفته شده اکثرأ صحیح خواهند بود.

منضبط - منظم (Discipline):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما نظم است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما از روتین و ساختارها لذت می‌برید و عاشق ایجاد نظم هستید. جهان شما باید قابل پیش‌بینی باشد؛ در نتیجه نیاز به نظم و برنامه‌ریزی دارد. شما به طور فطری ساختار خودتان را به جهان تحمیل می‌کنید. شما کارهای روزمره تنظیم شده‌ای دارید. به مهلت‌ها و زمان اهمیت می‌دهید. همیشه دوست دارید احساس کنترل کنید. آخرین نکته این که جدول زمانی از همراهان همیشگی شماست.

افراد با توانمندی منظم، از وجود روال‌ها و ساختارمند بودن زندگیشان لذت می‌برند. دنیای این افراد با نظمی که در آن ایجاد می‌کنند، تعریف می‌شود. این افراد کمالگرا هستند. دقت زیادی به جزئیات دارند و کارهای خود را دقیق برنامه‌ریزی می‌کنند.

دنیای چنین فردی باید پیش‌بینی پذیر باشد. باید منظم و برنامه‌ریزی شده باشد. بنابراین، چنین فردی به طور ذاتی ساختاری را بر دنیای خود حاکم می‌کند. او به تنظیم برنامه‌های معمول می‌پردازد. تمرکزش بر زمان‌بندی‌ها و فرصت انجام کارها زیاد است. پروژه های بلندمدت را به مجموعه ای از برنامه‌های کوتاه مدت مشخص و روشن تبدیل می کند و با تمرکز جدی کارش را در مورد هر برنامه انجام می‌دهد. با اینکه وی الزاماً مرتب و تمیز نیست ولی در کارهایش دقیق است. خواهان آن است که در مواجه با بی‌نظمی‌های ذاتی زندگی کنترل را در دست داشته باشد. برنامه‌ها، زمان‌بندی‌ها و ساختارها در به وجود آوردن حس کنترل به کمک او می‌کنند. افرادی که فاقد این توانمندی هستند امکان دارد نیاز چنین فردی را با «دستور دادن» اشتباه بگیرند و به او علاقه ای نداشته باشند، اما به تعارض نیازی نیست. او باید این نکته که ضرورت پیش‌بینی پذیری برای همه قابل لمس نیست را درک کند. آنها روش‌های دیگری را برای انجام کارهایشان به کار می‌برند. قابل ذکر است که او می‌تواند به افراد کمک کند تا نیازش برای وجود نظم و ساختار را درک و حتی تحسین نمایند. نباید علاقه نداشتن او به وقایع پیش‌بینی نشده، بی قراری او در برابر اشتباهات، و برنامه‌ریزی ها و تمایل او به جزئیات با رفتار کنترلی که باعث قرار دادن دیگران در محدودیت می‌شود، اشتباه گفت شود. بلکه این رفتارها را می‌توان به عنوان روش ذاتی وی جهت ادامه پیشرفت و بهره‌وری در مقابل فراز و نشیب‌های زندگی تلقی نمود.

شغل مدیریت، مشاوره و برنامه‌ریزی مناسب این افراد است.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

زمانی که با چنین فردی در پروژه ای کار می‌کنید قبل او را از مهلتی که برای انجام آن دارید آگاه کنید او احساس می‌کند باید قبل از برنامه زمان‌بندی شده کار را تمام کند و در صورتی که از برنامه های زمانی اطلاعی نداشته باشد، نمی تواند این کار را در زمان مناسب تحویل دهد.

قبول کنید که اشتباهات ممکن است موجب افسردگی شما شود. یکی از خصوصیات اصلی شما دقیق بودن است. در هر صورت باید راه‌هایی را برای سپری کردن لحظات ناراحتی به منظور پیشگیری از دلسردی پیدا کنید.

تلاش کنید چنین فردی را با تغییرات ناگهانی در برنامه‌ها و اولویت‌ها شگفت‌زده نکنید. رویدادهای پیش‌بینی‌نشده برای او ناخوشایند خواهند بود و ممکن است تمام روز او را به هم بریزند.

به یاد داشته باشید که ممکن است دیگران به اندازه شما منظم نباشند. به احتمال زیاد عدم تبحر آنها از موضوع موجب دلسردی شما شود. به این ترتیب به جای آنکه به فرایندها توجه نمایید، به نتایج توجه کنید.

بی نظمی موجب ناراحتی او خواهد شد. بنابراین از او انتظار نداشته باشید که محیط شلوغ و بی‌نظم را برای مدت طولانی تحمل کند.

نقطه قوت شما دقیق بودن است. بررسی و بیان جزئیات برایتان لذت‌بخش است. در پی فرصت‌هایی برای بررسی دقیق قراردادها یا مکاتبات مهم یا مدارک مالی باشید تا اشتباه‌ات آنها را پیدا کنید. از این طریق خواهید توانست خود و دیگران را در برابر اشتباهات هزینه بر و احمقانه محافظت کنید.

از ویژگیهای شما افزایش کارایی است. شما ذاتاً کمال‌گرا هستید. شرایطی را پیدا کنید که در اثر نبود کارایی، پول یا زمان در حال تلف شدن باشد و برای حل و یا از بین بردن آنها اقدام کنید. شیوه‌ها یا سیستمی را به وجود آورید که باعث افزایش کارایی شود.

شما نه تنها به وجود آورنده نظم و ترتیب هستید بلکه ممکن است در صدد سازماندهی خوب آن نیز باشید. برای بهره‌مندشدن از تمام توانایی انضباط خود، مبلمان اداری و شیوه چینشی را انتخاب کنید که امکان در نظر گرفتن جایی برای همه چیز و در جای خود فراهم شود.

مهلت انجام کارها به شما انگیزه می‌دهد. زمانی که مشغول تمام کردن کاری هستید می خواهید فرصت انجام آن را بدانید تا برنامه زمانی خود را براساس آن تنظیم کنید. توانمندی منضبط بودن خود را با انجام مرحله به مرحله برنامه مورد نظر به کار گیرید. افراد شما را تحسین می‌کنند زیرا توانایی شما کمک می کند که همیشه در حال انجام کار خود باشند.

ممکن است سایر افراد توانمندی منضبط بودن شما را با سخت‌گیری اشتباه بگیرند. به آنها در درک این نکته کمک کنید که روزهای شما در نتیجه بهره گرفتن از انضباطی که اغلب با توجه به اولویت‌بندی ها صورت می گیرد، موجب افزایش اثربخشی و بهره وری می شود.

متمرکز - هدفمند (Focus):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما تمرکز است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما ابتدا اولویت‌بندی و سپس عمل می‌کنید. همیشه به مقصدی مشخص نیاز دارید و روی آن تمرکز می‌کنید. هر هفته و هر ماه اهداف خودتان را مشخص می‌کنید و این اهداف به عنوان قطب‌نما شما عمل می‌کنند. اهداف به شما در تعیین اولویت‌ها و اصلاحات لازم برای بازگشت به مسیر کمک می‌کند. اگر چیزی شما را به هدفتان نزدیک نکند، پس اهمیتی ندارد.

افراد با توانمندی متمرکز بر هدف، مسیری را مشخص می‌کنند، آن مسیر را ادامه داده و اصلاحاتی را در راستای باقی‌ماندن در مسیر مورد نظرشان اعمال می‌کنند. در واقع این افراد ابتدا اولویت‌بندی کرده و سپس اقدام می‌کنند. آنها مقصد و هدف خود را با دقت مشخص می‌کنند. به هدف‌گذاری علاقه زیادی دارند و برای رسیدن به آنها نهایت تلاش خود را می‌کنند.

«به کدام جهت می‌روم؟» این سوالی است که او هر روز از خود می‌پرسد. او در حالی که هر روز با توانمندی تمرکزگرای خود هدایت می شود، این سوال را از خود می‌پرسد و به مقصدی مشخص نیاز دارد. به محض از دست دادن هدف و مقصد، زندگی و کار خیلی سریع برایش دلسردکننده می‌شود. به همین خاطر هر سال، هر ماه و حتی هر هفته اهدافی را برای خود تعیین می کند. سپس این اهداف نقش جهت‌یاب برای او ایفا کرده و به وی در تعیین اولویت‌ها و انجام اصلاحات ضروری برای برگشت به مسیر درست کمک می‌کنند. تمرکزگرایی او به این علت که موجب تصحيح اقداماتش می‌شود، بسیار قوی است. او به طور ذاتی اقدامات خود را بر اساس اهدافش ارزیابی می کند و اینکه کدام اقدام او را به هدفش نزدیک می کند را مورد بررسی قرار می‌دهد. از آن دسته اقداماتی که او را به هدف نمی‌رساند، چشم‌پوشی می‌کند. توانمندی تمرکزگرایی او، وی را وادار به کارآیی و کارآمدی می کند. به طور معمول نکته منفی این ویژگی این است که این توانمندی موجب می‌شود دیرکردها، موانع و حتی حاشیه‌ها به هر میزان هم که جذاب به نظر آیند، بی قراری او را در پی داشته باشند. این مسئله موجب تبدیل شدن او به یکی از اعضای ارزشمند گروه خواهد شد. در صورت منحرف شدن دیگران او موجب برگرداندن آنها به مسیر اصلی خواهد شد. توانمندی تمرکز او این واقعیت که اگر چیزی به پیشروی او به سوی هدفش کمک نکند بایستی نادیده گرفته شود و ارزش صرف وقت ندارد را مرتباً گوشزد می‌کند. بنابراین، او همه چیز را مطابق اهداف و مرتبط با آنها اولویت‌بندی کرده و پیش می‌برد.

مشاغل مدیریت فروش، کارآفرینی و مشاوره مناسب این افراد هستند.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

زمانی که انجام پروژه ها با محدودیت زمانی شدید روبرو است، سعی کنید از این افراد استفاده کنید. او به طور ذاتی برای مهلت انجام کارها و تعهد شغلی احترام زیادی قائل است. به محض تحویل گرفتن پروژه ای که مهلت انجام آن مشخص است تا تکمیل پروژه تمام انرژی اش را روی آن متمرکز می‌کند.

شغل‌هایی را جست وجو کنید که بتوانید در آنها جدا از دیگران کار کنید. با توجه به توانمندی تمرکزگرای خود با نظارت کم هم خواهید توانست در مسیر درست حرکت کنید و به نتیجه مطلوب دست یابید.

مطلع باشید جلساتی که منسجم و سازمان‌یافته نیستند موجب ناراحتی این فرد می شوند. بنابراین اگر وی در جلسه ای حضور داشته باشد تلاش کنید به دقت از دستور جلسه پیروی کنید.

بیشترین ارزش شما به عنوان یکی از اعضای تیم ممکن است در کمکی که برای تعیین اهداف دیگران به آنها ارائه می‌دهید، باشد. در پایان جلسات مسئولیت خلاصه‌کردن تصمیمات، تعریف زمان اجرای تصمیمات، و تعیین زمان جلسات بعدی را بر عهده بگیرید.

از او انتظار نداشته باشید که همواره نسبت به احساسات دیگران حساس باشد، زیرا برای این افراد غالبا انجام دادن کاری که به آنها واگذار شده از احساسات دیگران مهم تر است.

فکر، عمل و گفتگوی دیگران نسبت به شما ممکن است کارایی کمتری داشته باشد. به انحراف آنها توجه داشته باشید، چرا که گاهی اوقات همین خصوصیت سایر افراد کشف‌هایی را به دنبال خواهد داشت.

تعیین اهداف را تنها به محل کار محدود نکنید. اگر فکر می‌کنید که بیش از حد معمول بر اهداف شغلی خود متمرکز شده اید، دست به کار شوید و اهدافی را برای زندگی شخصی خود نیز تعیین و تعریف نمایید. این اهداف موجب اهمیت بخشیدن به زندگی شخصی شما شده و به ایجاد تعادل در زندگی‌تان موثر خواهند بود.

در صورتی که به انجام وظایف مشغول باشید زمان به سرعت سپری می شود و گذشت زمان را متوجه نخواهید شد. مطمئن شوید که با برنامه ریزی و پیروی از این برنامه ها به همه اهداف خود رسیده و تمام اولویت‌های خود را دنبال کرده اید.

زمانی را به نوشتن آرزوها و آرمان‌هایتان اختصاص دهید و هر چند وقت یکبار به این نوشته ها نگاه کنید. بدین صورت زندگی بیشتر در کنترل شما خواهد بود.

اهداف بلندمدت و میان مدت کاری خود را به مدیرتان بگویید. به این صورت ممکن است مدیرتان به راحتی به شما اعتماد کرده و فرصت انجام و پیگیری اهداف‌تان را به شما بدهد.

به خاطر داشته باشید اهدافی که برای خود تعیین کرده‌اید از نظر کمی و کیفی بررسی شده باشند. یکپارچگی اهداف شما به این معنا خواهد بود که استفاده از توانمندی تمرکزگرایی‌تان به موفقیت پایدار منجر خواهد شد.

مسئولیت‌پذیر (Responsibility):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما مسئولیت‌پذیری است به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما نسبت به آنچه می‌گویید مسئول هستید؛ و البته متعهد به ارزش‌هایی مثل صداقت و پایداری. احساس می‌کنید به دنبال کردن کاری تا تمام شدن آن تعهد دارید و اگر به هر دلیلی نتوانید آن کار را تمام کنید، با یک عذرخواهی همه چیز برایتان تمام نمی‌شود! بلکه شروع به جستجوی راههای دیگر برای انجام آن کار می‌کنید. باید به خودتان افتخار کنید که این‌قدر با وجدان و قابل اعتماد هستید.

افراد با توانمندی مسئولیت‌پذیر، دغدغه‌ی زیادی برای درست انجام دادن و تکمیل کردن وظایف‌شان داشته و زمانی که مسئولیت انجام کاری را می‌پذیرند، همواره تا زمانی که آن کار را به بهترین شکل ممکن انجام نداده و به پایان نرسانده باشند، آرام نمی‌گیرند. آن ها به ارزش‌های باثباتی مانند وفاداری و صداقت بسیار متعهد هستند. وجدان کاری دارند و در انجام کارها داوطلب هستند.

توانمندی او در مسئولیت پذیری، وی را به احترام به تعهداتش وادار می کند. تعهد مورد نظر چه بزرگ باشد چه کوچک، تا اندازه ای به لحاظ احساسی به آن وابسته میشود که تا پایان کار را دنبال خواهد کرد. او به علت همین تعهد و پایبندی و مسوولیت پذیری در میان دیگران خوشنام است. در صورتی که عواملی باعث شوند که نتواند از عهده کاری برآید، خود به خود به دنبال راه‌هایی خواهد بود تا کار را به فرد دیگری واگذار کند. برای چنین فردی عذرخواهی کافی نیست. بهانه ها و توجيه‌ها کاملا غیر قابل قبول هستند. تا زمانی که جبران نکند آرام نمی شود. وجدان کاری، وسواس برای درست انجام دادن کارها، و اخلاق عاری از نقص همگی باعث شهرت و نام نیک او می‌شوند. او اولین فردی است که در هنگام تفویض مسئولیت های جدید مد نظر اطرافیان است، چون آنها می‌دانند فردی است که به هر شکل ممکن کار را به خوبی انجام خواهد داد. زمانی که افراد به او مراجعه می کنند تا از او درخواست کمک کنند، این فرد باید رویکردی گزینشی را انتخاب نماید. برخی اوقات تمایل او به داوطلب شدن موجب سپردن وظایفی بیش از حد به او می شود.

شغل مناسب این افراد کارمندی، مدیریت، کارآفرینی و رهبری است.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

این فرد خودش را بر اساس میزان توانایی که برای براورد کردن تعهداتش دارد، تعریف می کند. چنین شخصی در صورت کار کردن با افرادی که به تعهداتشان وفادار نمی مانند، بسیار دلسرد خواهد شد.

در زمان جستجوی کار، بر جنبه احساس مسئولیت خود توجه کنید. علاقه خود به پذیرش مسئولیت‌ها، موفقیت ها یا شکست پروژه ها را در زمان مصاحبه توضیح دهید. بیزاری شدید خود از کارهای ناتمام احساس نیاز به درست انجام دادن کارها و عمل به تعهدات را بیان کنید.

او دوست ندارد کیفیت را فدای سرعت کند. به همین خاطر مواظب باشید که او را مجبور به سریع کار کردن نکنید. هنگام توضیح دادن فرایند انجام کار، ابتدا درباره کیفیت کار با او صحبت کنید.

جهت پذیرش مسئولیت بیشتر از آن چیزی که تجربه‌تان با آن متناسب است، داوطلب شوید. شما به مسئولیت پذیری خود افتخار می کنید و توانایی آن را دارید که به طور موثر از آن استفاده کنید.

به او در امتناع از قبول مسئولیت بیش از اندازه به خصوص زمانی که از توانمندی انضباط برخوردار نیست، کمک کنید. به وی کمک کنید تا بداند که قبول زحمت بیشتر موجب شکست کامل در همه کارهایش خواهد شد و این مساله ای است که او بیش از همه چیز از وقوع آن خواهد رنجید.

خودتان را با افرادی که در حس مسئولیت پذیری شما سهیم هستید، همراه و همسو کنید. در صورتی شکوفا خواهید شد که با افرادی کار کنید که در قاطعیتشان در رسیدن به هدف با شما هماهنگ باشند.

به مدیرتان بگویید در صورتی که به شما آزادی دهد تا پیرو تعهدتان باشید، به بهترین نحو ممکن عمل خواهید کرد. یعنی لازم نیست که کار شما در طول پروژه مورد بازبینی قرار گیرد و بازبینی در آخر پروژه کافی است.

خودتان را به «نه» گفتن عادت دهید. به این علت که شما به طور ذاتی مسئولیت پذیر هستید بعضی وقتها امکان دارد نپذیرفتن مسئولیت کارها مشکل باشد. به این علت ناچار به انتخاب کارها و وظایفی هستید که مطمئنید توانایی و وقت انجام آنها را دارید. فقط در زمینه‌هایی که برایتان اهمیت دارد، مسئولیت بیشتری را قبول کنید.

به صورت ذاتی درگیر هر پروژه که می‌شوید مایلید عهده‌دار مسئولیت کلی آن شوید. این نکته را فراموش نکنید که ظرفیت شما در مالکیت و پذیرفتن مسئولیت کلی موجب قصور در تقسیم وظایف نشود. به دیگران نیز فرصت تجربه کردن چالش‌های پذیرفتن مسئولیت کلی پروژه ها را بدهید.

توجه داشته باشید که از این توانمندی خود با توجه به تناسبی که برای مدیریت و رسیدگی به موضوع دارید، استفاده کنید. مسئولیت ها و اهداف فعلی خودتان را قبل از آنکه زحمت اضافی را قبول کنید، در نظر بگیرید. زیرا امکان دارد در صورت روبرو شدن با وظایف بیش از حد یا پذیرفتن مسئولیت های بیشتر کیفیت پایین بیاید.

با فردی همکاری کنید که دارای توانمندی انضباطی تمرکز قوی باشد. این فرد می تواند در ادامه مسیر شما کمک کند و موجب شود که کار اضافی انجام ندهید.

احیا کننده – حلال مسائل (Restorative):

اگر شما پس از انجام تست استعدادیابی کلیفتون به این نتیجه رسیدید که یکی از 5 نقطه قوت در شما احیاکننده ست به احتمال زیاد این ویژگی‌هارو دارید:

شما در برخورد با مشکلات مهارت بی‌نظیری دارید. متخصص کشف مشکلات و علل آنها هستید. در حالی که دیگران از شکست خود احساس ناراحتی می‌کنند، شما در چنین شرایطی انرژی می‌گیرید؛ و از یافتن راه حل لذت می‌برید. گاهی مشکلاتی مشابه یا مشکلات قدیمی که در حل آنها تبحر دارید رو ترجیح می‌دهید. گاهی هم فشار مشکلات جدید رو احساس می‌کنید. شما از زنده کردن هر چیزی لذت می‌برید.

افراد با توانمندی حلال مسائل، در مواجهه با مشکلات و مسائل و حل کردن آنها مهارت دارند. در مدیریت بحران مهارت ویژه‌ای دارند. آنها به خوبی ریشه و سرمنشأ مشکلات را پیدا کرده و آن را حل می‌کنند. تمرکزشان در انجام کارها زیاد است و به پیشرفت همه افراد علاقه زیادی دارند.

او به حل کردن مشکلات علاقه دارد، با اینکه برخی افراد هنگامی که با مشکلی مواجه می شوند، احساس ناامیدی می‌کنند، مشکلات و شکست ها به این فرد انرژی بیشتری می دهد. از فعالیت در زمینه تحلیل نشانه های شناسایی اشتباهات و یافتن راه حل ها لذت می برد. بر اساس شرایط خود، ممکن است به حل یکی از مشکلات عملی، مفهومی و نظری یا شخصی علاقه بیشتری داشته باشد. ممکن است به جستجوی نوع ویژه ای از مشکلات بپردازد که قبلا چند بار با آنها برخورد داشته و اطمینان دارد که توانایی حل آنها را دارد. حتی ممکن است در زمان روبرو شدن با مسائل پیچیده و ناآشنا از انگیزه بالایی برای حل آنها برخوردار شود. ترجیحات وی دقیقا به وسیله توانمندی‌ها و تجربیات دیگر او مشخص می شود. ولی نکته ای که مشخص می باشد این است که می خواهد دوباره همه چیز را به زندگی برگرداند. از پیدا کردن عواملی که به تدریج موجب سستی و نابودی می شوند و از بین بردن آنها احساس شعف می‌کند، و با این کار موجب بازگرداندن شکوه گذشته به همه چیز می شود. او می داند که احتمالاً بدون مداخله مثبت او بسیاری از چیزها، این ماشین، این تکنیک، این شخص، یا این شرکت از حرکت باز می ایستاد. به حل مسئله می پردازد، موارد دارای مشکل را احیاء می‌کند. در واقع می‌توان گفت به «نجات» بسیاری از موارد پیرامون خود می‌پردازد.

شغل‌های پزشکی و مشاوره مناسب این افراد است.

توصیه هایی برای کار با افراد خودباور

ایده هایی برای عمل

زمانی که میخواهید مشکلات درون سازمانتان را شناسایی کنید از چنین فردی راجع به مشاهدات بپرسید. او دارای بینشی بسیار قوی است.

از اینکه دیگران دریابند از حل مشکلات لذت می برید، نگران نباشید. شما اساسا این طور هستید. می توانید به بسیاری از افرادی که از حل مسائل خجالت می کشند و از آن می ترسند، کمک کنید.

زمانی که شرایط داخل سازمانتان مستلزم بهبود فوری است برای دریافت کمک به چنین فردی مراجعه کنید. او نه تنها نگران نخواهد شد بلکه به صورتی متمرکز و حرفه‌ای پاسخگوی این نیاز خواهد بود.

به خودتان استراحت دهید. توانمندی شما در حل مشکلات امکان دارد موجب شود که بیش از حد از خودتان انتقاد کنید. برای آنکه خود را بی دلیل مورد انتقاد قرار ندهید، باید تلاش کنید مشکلات را به موارد قابل حل از جمله نقص در دانش یا مهارت، یا به عوامل بیرونی و غیر قابل کنترل مرتبط کنید.

زمانی که او با مشکلی بسیار پیچیده برخورد می کند به او پیشنهاد کمک کنید. با توجه به اینکه این فرد خود را بر اساس توانایی اش برای حل مشکلات تعريف می کند، هنگامی که مشکلی جدی برای او پیش میاید، پیشقدم شوید و سعی کنید او را در حل مشکلش یاری دهید، زیرا از اینکه مشکلی برایش حل نشده باقی بماند به شدت احساس دلسردی خواهد کرد.

اجازه دهید دیگران خودشان مشکلاتشان را حل کنند. ممکن است دوست داشته باشید که فورا مداخله کنید و مسائل آنان را برایشان حل کنید، اما ممکن است با انجام این کار مانع یادگیری آنها شوید. به ویژه در صورتی که مدیر، مربی، معلم یا پدر و مادر هستید از این کار خودداری کنید.

توانمندی خود در حل مشکلات را نه تنها برای رفع مسائل کنونی بلکه به منظور پیش بینی و پیشگیری از مشکلات نیز استفاده کنید. بینش و راه حل های خود را با دیگران در میان بگذارید و یک همکار ارزشمند برای خود انتخاب کنید.

برای مسلط شدن در شناسایی دلایل مشکلات موضوع انتخابی خود را از نزدیک بررسی کنید. این نوع تخصص، شما را به سمت راه حل های سریعتر برای حل مسائل هدایت می کند.

جهت بهبود مهارتها و دانش خود به راه‌حل های جدیدی فکر کنید. هر نوع ضعف و دوره‌هایی که می توانید برای رفع آنها بگذرانید را شناسایی کنید.

یکی از خصوصیات شما بهبود دائمی و تلاش برای آن است. به جستجوی فرصت هایی بپردازید که بتوانید از طریق ورود به یک حوزه دشوار، یا انجام فعالیت یا تلاشی که مستلزم مهارت و دانش فراوان است توانایی ذاتی خود را تقویت نمایید.

از توانمندی خود در حل مشکلات برای فکر کردن در مورد راه‌هایی که بتوانید خود را از مشکلات شغلی محفاظت کنید، بهره مند شوید. به شناسایی مسائل فعلی و بالقوه بپردازید.

دانلود | چاپ نسخه PDF
دانلود | چاپ نسخه PDF دانلود | چاپ
نسخه PDF